Agenda Constructiilor
Luni, 16 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Dirigentie de santier - ISC: Nereguli in activitatea institutiei, descoperite de Corpul de Control
ISC: Nereguli in activitatea institutiei, descoperite de Corpul de Control
Dirigentie de santier Publicat de Elena Icleanu 10 Mar 2016 08:11
Mai multe nereguli, printre care conflictul de interese al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) in relatia cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) - in a carui subordine se afla - sau nesanctionarea unor fapte contraventionale au fost descoperite de Corpul de Control al prim-ministrului Dacian Ciolos, care a efectuat verificari la 12 structuri aflate in subordinea ISC.
ISC se afla in subordinea MDRAP, situatie ce determina aparitia unui conflict de interese, dupa cum au constatat inca din 2012 expertii Bancii Mondiale. "Referitor la activitatea ISC, subordonarea acestuia fata de MDRAP (la vremea respectiva Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - MDRT), respectiv fata de o autoritate care finanteaza si implementeaza programe si proiecte ce implica executarea unor lucrari de constructii, este de natura sa determine aparitia unui «conflict de interese in ceea ce priveste implementarea uniforma a mandatului ISC»", se arata in documentul emis de Corpul de Control in urma verificarilor, intitulat "Sinteza rapoartelor de control privind verificarile efectuate la 12 structuri teritoriale ale ISC".
In urma cu mai mult de patru ani, reprezentantii Bancii Mondiale au recomandat transformarea ISC intr-o agentie independenta, aflata in subordinea prim-ministrului sau a Secretariatului General al Guvernului. "Aceasta recomandare nu a fost inca implementata", se precizeaza in documentul citat.
In urma acelorasi verificari, Corpul de Control a mai descoperit si alte nereguli, printre cele mai grave aflandu-se:
  • limitarea rolului...

    Continutul stirii este acesibil numai abonatilor Agenda Constructiilor & Fereastra
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023