Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Dirigentie de santier - MDRAPFE: Modificari privind atestarea verificatorilor de proiecte
MDRAPFE: Modificari privind atestarea verificatorilor de proiecte
Dirigentie de santier Publicat de Cosmin Dincu 07 Aug 2017 16:22
Potrivit legii, pana la data de 12 august a.c., persoanele interesate pot trimite Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) observatiile si propunerile pe marginea noului proiect de ordin de ministru pentru aprobarea procedurii privind atestarea verificatorilor de proiecte si a expertilor tehnici in constructii.
Conform proiectului de ordin, dupa aprobarea sa si publicarea ulterioara in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, „specialistii cu activitate in constructii, atestati in baza prevederilor Ordinului nr. 777/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, isi mentin competentele pentru care au fost atestati, iar legitimatiile emise pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, care confera dreptul de practica al verificatorilor de proiecte si/sau expertilor tehnici, raman in valabilitate pana la data expirarii acestora, prelungirea dreptului de practica realizandu-se in conformitate cu prevederile noii proceduri”.
Prin procedura, pentru profesia reglementata de verificator de proiecte si expert tehnic, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene este autoritatea competenta in conformitate cu prevederile legale, astfel incat stabileste conditiile, termenele si modalitatea de acordare si de suspendare a dreptului de practica a specialistilor - persoane fizice - cu activitate in constructii care solicita atestarea tehnico-profesionala ca verificatori de proiecte si/sau experti tehnici. In consecinta, atestarea tehnico-profesionala a specialistilor ca verificatori de proiecte si/sau experti tehnici se face pe domenii si subdomenii de constructii corespunzator cerintelor fundamentale prevazute in Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, republicata. In ceea ce priveste examenul, proiectul de ordin stipuleaza ca procedura de examinare a candidatilor este unitara, se desfasoara in limba romana, intr-o singura etapa - respectiv proba scrisa. „Proba scrisa consta in rezolvarea unor subiecte si/sau a unui chestionar, in functie de complexitatea domeniului/domeniilor sau subdomeniului/subdomeniilor solicitate, din bibliografia specifica, in scopul evaluarii cunostintelor. Timpul alocat probei scrise se stabileste de catre comisia de examinare (formate din minimum cinci membri - specialisti si un secretar fara drept de semnatura - reprezentant al autoritatii competente), in fiecare sesiune de examene, in functie de domeniul/domeniile, respectiv subdomeniul/subdomeniile pentru care se sustine examenul de atestare si este de minimum 90 de minute si maximum 180 de minute, iar conditia de promovare a examenului de atestare este obtinerea a minimum 75% din punctajul maxim”, se mai arata in proiectul de ordin. Pentru a descarca proiectul de act normativ, click aici!
 
ALLBIMman and machinehiltiVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
viarom
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
MAKITA
Acvatot 2019
leviatan
CELCO 2020
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
rigips
Ubitech
CDS
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023