Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Bosh Group, Siemens si Knauf au castigat 3 din 4 premii acordate de AHK Romania
Bosh Group, Siemens si Knauf au castigat 3 din 4 premii acordate de AHK Romania
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 02 Feb 2024 14:25
Cuvantul cheie care va ghida drumul catre business al comunitatii de afaceri romano-germane in anul ce abia a inceput va fi inovatia. "In 2024 vom scrie un nou capitol: Innovation drives the future. Inovatia joaca un rol esential in prezent, dar mai ales in viitor si ne bucuram sa mergem impreuna pe acest drum, cu incredere, optimism si curaj”, a spus Andreas Lier, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, joi, in deschiderea Receptiei de Anul Nou.
Cu aceasta ocazie au fost decernate Premiile economiei romano-germane, AHK Awards, aflate la a doua editie. Premiantii sunt companiile Bosch Group Romania, Siemens SRL, Knauf Insulation & Knauf Gips Romania si Salubris. 
Grupul Bosch a castigat cu proiectul "Initiative pentru educatie”, la categoria „Angajatii nostri, succesul nostru”. Compania a derulat o serie de activitati si programe educationale, implicand atat elevi cat si mediul academic, in vederea pregatirii tinerilor pentru cerintele pietei muncii in general, dar si pentru  a lucra in unitatile de productie Bosch.
Siemens SRL s-a clasat pe primul loc la categoria "Inovatie si noi tehnologii” cu proiectul "Solutii Siemens inovatoare si complet digitalizate pentru industria de tratare a apei in Romania”. Tehnologia Siemens este flexibila, modulara si extensibila, reduce pierderile de apa din sistemul de distributie, are consum scazut de energie si este securizata cibernetic.
La categoria „Excelenta in afaceri” a fost desemnata castigatoare compania Knauf Insulation & Knauf Gips Romania, cu proiectul „Knauf investeste 200 de milioane de euro in doua fabrici din Romania”. Incepand cu luna martie 2022 Knauf a demarat modernizarea liniei de productie pentru vata de sticla minerala de la Tarnaveni, iar din ianuarie 2023, constructia unei noi fabrici  de materiale izolante in Huedin. Investitia pune accentul pe inovare, integrare tehnologica si respectarea unor standarde inalte de eficienta energetica si impact asupra mediului.
Premiul la categoria „Responsabilitate pentru viitor” a mers catre firma Salubris si proiectul sau "Dezvoltarea durabila a managementului deseurilor in contextul economiei circulare in orasul Iasi”. Solutia propusa de Salubris este un sistem integrat de colectare a deseurilor, care presupune dezvoltarea unei infrastructuri de colectare separata, incluzand puncte moderne si digitale de colectare, transportul deseurilor, infrastructura de salubritate stradala, precum si intretinerea calitatii aerului. 
Implicarea activa a companiilor in dezvoltarea tehnologiilor si a competentelor, in special pentru tanara generatie, a fost remarcata si de presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, care a transmis un mesaj de sustinere comunitatii de afaceri, prin intermediul consilierului prezidential Cosmin Marinescu. Motto-ul AHK Romania din acest an, ”Innovation drives the future”, este considerat „o alegere inspirata, ce reflecta asteptarile pe care le avem cu totii de la anul 2024 si de la viitor”. Presedintele a apreciat, de asemenea, activitatea companiilor romanesti si germane, care, de peste 20 de ani contribuie activ la consolidarea Romaniei ca destinatie atractiva de investitii, la transferul de know-how si tehnologie, prin construirea de parteneriate pentru o economie durabila. „Germania este principalul partener comercial al tarii noastre, cu o pondere de peste 20% in comertul extern al Romaniei.
 
 
Totodata, Germania este in frunte si in clasamentul investitorilor straini, cu peste 25 de mii de companii inregistrate si circa 15% din totalul investitiilor straine directe din Romania”, a adaugat Klaus Iohannis in mesajul sau. El a amintit si aspectele din economie ce ar trebui abordate cu prioritate, cum ar fi dezechilibrele structurale, consolidarea capacitatii administrative si digitalizarea administratiei fiscale. Instrumentele modernizarii si dezvoltarii Romaniei raman insa investitiile si fondurile europene, a explicat seful statului.
In contextul international tensionat, marcat de conflicte deschise in Ucraina si in Orientul Mijlociu, ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, ES dr. Peer Gebauer, priveste spre anul 2024 cu un optimism prudent. Printre provocarile actuale, el a mentionat preturile inca mari la energie, presiunile inflationiste, lanturile de aprovizionare perturbate, eforturile de a reduce incalzirea globala si, in general, un mare potential de frustrare in societate, alimentat si de stirile false. Cu toate astea, el a subliniat ca in materie de inovare, competitivitate si tranzitie ecologica a economiilor noastre, au existat multe decizii importante, dar si numeroase progrese incurajatoare. „Baza puterii noastre ramane economia. Relatiile romano-germane sunt mai stranse si mai de incredere cum probabil n-au fost niciodata. Ne vom angaja si anul acesta pentru consolidarea si aprofundarea pe mai departe a acestora. Cooperarea noastra si mai stransa va reprezenta cheia pentru a ne mentine si in viitor performanti si rezilienti”, a spus dr. Gebauer.
Un optimism temperat privind cresterea economica a Romaniei in urmatorii ani a aratat si ministrul Economiei, Antreprenorialului si Turismului, Stefan Radu Oprea. „Economistii ne spun in ultima vreme ca vom avea cea mai robusta crestere economica din regiune, si probabil din Uniunea Europeana, de peste 3% in anii urmatori. Eu cred ca fiecare tara are un moment si ca acum este momentul Romaniei, pentru ca de data aceasta geografia ne este prielnica”, a spus ministrul Economiei. El i-a invitat pe reprezentantii companiilor prezente la Receptia de Anul Nou a AHK Romania sa fie optimisti, sa contribuie la cresterea economica si sa foloseasca ajutorul de stat pus la dispozitia firmelor de catre ministerul Economiei, in domeniul constructiilor si al industriei prelucratoare. In concluzie, le-a urat oamenilor de afaceri sa aiba cat mai mult profit, transmitandu-le totodata ca Romania are nevoie de inovare, de proprietate intelectuala inregistrata aici, de valoare adaugata adusa produselor romanesti si de competitivitate. 
Receptia de Anul Nou, eveniment pe care AHK Romania il organizeaza anual la Palatul Parlamentului, este unul de referinta in activitatea Camerei si aduce laolalta, in scop de networking, numerosi invitati din randul oamenilor de afaceri, administratiei publice, asociatiilor profesionale, societatii civile, precum si din mediul politic, diplomatic, universitar si din mass-media. Anul acesta numarul participantilor a depasit 900!
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
quadratum
ness project
MAKITA
siniat
noark
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
concelex
theda mar
EDIT-Structural
viarom
leviatan
CDS
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander