Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - CONFERINTA PRIA Fire Safety for Buildings - Bucuresti, 25 octombrie 2018
CONFERINTA PRIA Fire Safety for Buildings - Bucuresti, 25 octombrie 2018
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 22 Oct 2018 17:23
PRIAevents organizeaza conferinta PRIA Fire Safety for Buildings Conference in Bucuresti,  la data de 25 octombrie 2018, de la ora 9:30, la Radisson Blu Hotel, dezbatand temele importante despre modul in care vor fi implementate in Romania prevederile Directivei nr. 844/2018 privind performanta energetica a cladirilor si despre cum se va imbunatati legislatia de siguranta la incendiu, informeaza un comunicat al organizatorilor.
„Asadar, siguranta la incendiu a cladirilor devine o tema tot mai importanta la nivel european, mai ales dupa incendiul din turnul Grenfell, de la Londra. Comisia Europeana a creat Platforma de Schimb de Informatii pentru Foc si pentru prima data o directiva europeana include cerinte despre siguranta la incendiu a cladirilor. Directiva promoveaza eficienta energetica a cladirilor si va incuraja renovarea acestora. Creste eficienta energetica, dar poate creste si riscul de incendii, insa suntem pregatiti sa facem fata noilor schimbari?”, se mai arata in comunicat.
La conferinta se va incerca, in consecinta, identificarea unor raspunsuri pertinente la intrebarile: „Cum vor fi implementate in Romania prevederile Directivei nr. 844/2018 privind Performanta Energetica a Cladirilor?” si „Cum imbunatatim legislatia de siguranta la incendiu?”.
In Romania, majoritatea cladirilor nu au certificat de siguranta la incendiu! De asemenea, normativul tehnic privind siguranta la incendiu a cladirilor este vechi de aproape 20 de ani.
De ce este nevoie astazi sa abordam siguranta impotriva incendiilor cladirilor? Pentru ca modul nostru de viata s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba. Aceasta inseamna ca si casele noastre, si cladirile de birouri, scolile, salile de concerte, pub-urile etc. se schimba. Traim si muncim in cladiri din ce in ce mai inalte. Folosim noi produse si metode de constructie atat pentru casa, cat si pentru birouri, scoli, gradinite, sali de sport, stadioane, sali de concerte.
In consecinta, comportamentul focului se schimba. In 1950, o camera era cuprinsa de flacari in 25 de minute. Acum, e nevoie doar de 3 minute.
Stim ca natura cladirilor se schimba: industria constructiilor dezvolta noi solutii inovatoare pe care regulamentul si regimurile de testare existente nu le-au depasit.
Cum facem cladirile din Romania mai sigure la incendiu? In cele din urma, a crescut nivelul de izolatie, afectand, de asemenea, siguranta la foc. Modificam drastic modul in care construim si totusi regulamentele nu sunt actualizate periodic, pentru a reflecta aceste schimbari.
Participantii la conferinta PRIA Fire Safety in Buildings vor dezbate, peste doua zile, felul in care se pot aplica toate aceste schimbari, discutand si despre cum este mai bine sa le implementam in legislatia noastra!
La acest eveniment, vor participa: reprezentanti ai MDRAP, MAI, ISU, experti in domeniul incendiilor, pompieri, membri ai unor asociatii europene, dar si din Romania, reprezentanti ai companiilor internationale din diferite sectoare, precum: dezvoltatorii imobiliari, producatorii de materiale, camere de comert si ambasade, ONG-uri si asociatii de proprietari, reprezentanti ai Parlamentului, arhitecti, investitori, asiguratori, banci, avocati si reprezentanti ai mass-media.
Agenda conferintei include, in prima parte a lucrarilor (9:30-12:30), un panel de dezbateri despre cum vor fi implementate in Romania prevederile Directivei nr. 844/2018 privind Performanta Energetica a Cladirilor si cum se poate imbunatati legislatia de siguranta la incendiu. Auditoriul va afla, astfel, care e contextul european privind siguranta la incendiu, cum arata legislatia actuala privind siguranta la incendiu in Romania si de cand nu a mai fost actualizata, cum vor fi implementate in Romania prevederile Directivei nr. 844/2018 care, pentru prima data, include elemente importante despre siguranta la incendiu a cladirilor, care va fi rolul MDRAP, al ISU si al Parlamentului, care sunt efectele acestor schimbari, cum vor colabora arhitectii, dezvoltatorii, constructorii, consultantii, proiectantii etc. in fata     provocarilor privind siguranta la foc si eficienta energetica etc. De asemenea, se va stabili ce e de facut pentru cresterea sigurantei la incendiu in cladiri. Lucrarile panelului se vor incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri, programata in intervalul orar 12:30-13:00. Dintre lectorii invitati sa sustina prelegeri, se disting: vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si reprezentant al Fire Safe Europe, conf. dr. ing. Dorin Beu, presedinte al RoGBC, conf. dr. Bogdan Suditu, de la Facultatea de Geografie si Geologie a Universitatii Bucuresti, Iulian Iancu, presedinte al comisiei pentru industrie si servicii a Camerei Deputatilor, Daniel Catalin Zamfir, presedinte al comisiei economice, de industrie si servicii din Senatul Romaniei, Sarah Debbiche-Krichen, manager Public Affairs la FireSafe Europe, Ciprian Rosca, secretar de stat la MDRAP, g-ral. brig. Dan-Paul Iamandi, inspector general al IGSU, Mihai Toader-Pasti, co-fondator si manager general al EFdeN, Mihai Mereuta, presedintele Ligii Habitat, Cristiana Moisanu, de la EASA Romania etc. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
concelex
siniat
strabag nivel 1
MAKITA
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ness project
rigips
leviatan
CDS
theda mar
noark
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander