Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EURO-Fereastra: Prognoze favorabile pe piata de tamplarie, evaluata la 800 mil. euro
EURO-Fereastra: Prognoze favorabile pe piata de tamplarie, evaluata la 800 mil. euro
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 08 Dec 2021 13:37
Joi, 9 decembrie 2021, de la ora 14:00, are loc o noua editie din seria videoconferintelor EURO-Fereastra - Piata de tamplarie se adapteaza la noile tendinte. Evenimentul are ca tema centrala de discutie Analiza si prognoza pentru piata de tamplarie si fatade, in perioada 2022-2024, un sector evaluat la circa 800 de milioane de euro anual.
"Piata locala de ferestre, in ansamblul sau, s-a aflat pe un trend ascendent in ultimii sase ani, desi impactul pandemiei asupra sectorului a fost semnificativ mai ales in zona exporturilor si cu precadere in perioadele de restrictii de circulatie. Potrivit Eurostat, in 2020, exportul de ansambluri din PVC si aluminiu, respectiv de produse din lemn si otel, a scazut usor de la un total de 236,7 milioane de euro (in 2019) la aproape 235,7 milioane de euro, cel mai accentuat regres fiind consemnat pe segmentul ansamblurilor din lemn, ca urmare a faptului ca principala piata de export (Italia) a fost mai puternic afectata de existenta unui numar mare de cazuri de imbolnavire. Totusi, evolutia semnificativa a pietei interne de constructii, in special pe segmentul rezidential, din ultimii doi ani, a sprijinit cererea de sisteme de tamplarie in 2020 si in 2021, compensand in totalitate pierderile generate de scaderea importurilor si mentinand tendinta de crestere din domeniu. In general, estimarile pentru 2022 sunt rezervat-optimiste, iar in cadrul videoconferintei EURO-Fereastra de pe 9 decembrie vom incerca sa trasam, in linii mari, directiile de evolutie ale sectorului in urmatorii trei ani, tinand cont de contextul mai larg al pietei de constructii si evolutiei economiei internationale", a declarat Ovidiu Stefanescu, redactorul-sef al revistei Fereastra si moderatorul EURO-Fereastra.
 
 
 
Astfel, in cadrul evenimentului de joi vor fi abordate subiecte legate de efectele actuale si viitoare ale pandemiei asupra pietei de tamplarie si fatade, oportunitatile de dezvoltare a sectorului in noul context, evolutia pietei muncii din sector, dar si tendintele de digitalizare si sustenabilitate, in contextul in care toate cladirile autorizate incepand din acest an vor trebui proiectate si construite la standard nZEB. In plus, va fi abordat si un cadru mai larg, contextual, in care vor fi prezentate date si prognoze actualizate de la institutii/ organizatii abilitate in domeniul cercetarii pietei.
Panelul de conferentiari este foarte variat, fiind selectat astfel pentru a avea o privire cat mai cuprinzatoare asupra tendintelor de evolutie a pietei de tamplarie:
  • Valentin PETRESCU, Presedinte Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT);
  • Razvan Gabriel POPA, Director Executiv, Alusystem;
  • Paul CHIPRIEAN, Head of Window Solutions, REHAU Romania;
  • Hubert NUCKOWSKI, Managing Director, Aluprof System Romania;
  • Dragos MATEI, Director General, AGC Flat Glass;
  • Virgil LIXANDRU, Sales Manager, Somfy Romania & Moldova;
  • Katarína GAJDOVÁ, Market Analyst, Interconnection Consulting Group, Austria.
Partenerii evenimentului sunt: REHAU Romania, Aluprof System Romania, Somfy Romania, AFC Flat Glass Romania, Schachermayer, NHDP - New House Design Project si Habitat for Humanity Romania.
***
Videoconferinta EURO-Fereastra va putea fi urmarita in direct pe www.fereastra.rowww.agendaconstructiilor.ro si www.euroconferinte.ro, dar si pe paginile de Youtube si de Facebook ale revistelor Agenda  Fereastra.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ALLBIMSISECAMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CDS
rigips
theda mar
siniat
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
konsent
strabag nivel 1
concelex
Ubitech
noark
quadratum
ness project
MAKITA
Acvatot 2019
leviatan
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander