Agenda Constructiilor
Miercuri, 26 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - PROIECTUL Spitalului Pediatric Monobloc Cluj este nominalizat la premiile EHD 2024
PROIECTUL Spitalului Pediatric Monobloc Cluj este nominalizat la premiile EHD 2024
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 04 Iun 2024 10:29
Proiectul Consiliului Judetean (CJ) Cluj de edificare a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii, o structura 100% noua, in sistem monobloc, a fost nominalizat in cadrul European Healthcare Design Awards 2024, la categoria Future Healthcare Design.
Proiectarea spitalului a fost realizata de asocierea formata din companiile Planho Consultores, Dico si Tiganas si 4B Consultanta Arhitectura. 
Lista scurta a nominalizarilor poate fi consultata aici.
"Aceasta nominalizare ne onoreaza. Ea reprezinta o recunoastere a complexitatii si importantei proiectului nostru, care este unul matur din toate punctele de vedere. Ne bucura faptul ca obiectivul nostru este considerat un etalon in acest domeniu, care a atras atentia inclusiv in strainatate. Solutiile adoptate pentru a implementa proiectul si rigurozitatea dovedita sunt apreciate la nivel international. Vom avea, astfel, la Cluj, cea mai moderna institutie sanitara pediatrica din tara, care va deservi pacienti din intreaga Romanie", a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.
Noul spital va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continua, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi si 30 de paturi aferente serviciului ATI.
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii va fi edificat in zona cartierului clujean Borhanci si va deservi circa 50.000 de copii/an, din intreaga tara. Unitatea cu profil regional, care va constitui si un model de buna practica in domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelenta clinica si stiintifica, la cele mai inalte standarde europene, urmand sa ofere un spectru larg si complex de servicii medicale destinate micilor pacienti.
In acest moment, este in desfasurare si licitatia pentru atribuirea lucrarilor de executie, pentru adjudecarea acestora fiind depuse 3 oferte, respectiv:
1. Nord Conforest;
2. Asocierea Strabag (lider) - Hospital Technical Solutions - Zublin Romania - DAS - Reinvent Energy - General Construct - Strabag Sp. zoo, avand ca subcontractant compania KONE Ascensorul;
3. Asocierea Bog'Art (lider) - DZ Medicale - Dacorum Grup, UTI Construction and Facility Management - CCN Altyapi Yatirimlari ve İnsaat AS - Terratest Geotehnic SA, cu subcontractantii Coneco Romania si Schindler Romania.
Licitatia se afla in etapa de evaluare, programata a se incheia pana la data de 22 iulie 2024.
Procedura de atribuire se desfasoara sub incidenta unei clauze suspensive, semnarea contractului de executie urmand a se realiza numai dupa asigurarea sursei de finantare, din fonduri bugetare sau surse europene nerambursabile.
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CDS
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
siniat
noark
BogArt
Acvatot 2019
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Ubitech
theda mar
konsent
EDIT-Structural
quadratum
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander