Agenda Constructiilor
Miercuri, 21 Februarie 2024
Frontale
Home
KINGSPAN preia producatorul de sisteme pentru fatade TRIMO de la Innova Imprimare Email
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 21 Aug 2020 05:45
Grupul Kingspan a semnat un acord de preluare a producatorului sloven de panouri termoizolante si sisteme pentru fatade Trimo, de la fondul polonez de investitii Innova Capital. Partile implicate nu au dezvaluit valoarea tranzactiei. Finalizarea procedurii de preluare se supune aprobarilor din partea autoritatilor de competenta din toate tarile unde cele doua companii deruleaza activitati si este asteptata sa aiba loc in ultimul trimestru al acestui an.
Sub patronajul Innova Capital, Trimo a devenit al doilea producator de panouri termoizolante cu miez de vata minerala din Europa (de la locul 4 pe care il ocupa in 2016), ajungand la o cota de piata de circa 10%. Veniturile de baza au inregistrat o crestere dinamica in ultimii ani, in special in Europa de Vest, regiune ce a generat, in 2019, aproximativ 35% din vanzarile Trimo (fata de 22% in 2016).
"Transformarea cu succes a Trimo sub proprietatea Innova este un exemplu excelent pentru modul in care un fond de investitii poate dezvolta un business sloven pe plan international", a declarat Božo Černila, CEO al Trimo.
Strategia Trimo vizeaza, in continuare, consolidarea pozitiei de lider pe piata fatadelor din otel de inalta calitate. Alaturarea la grupul Kingspan va permite companiei sa isi atinga intregul potential, profitand de puternica retea de distributie internationala Kingspan si de operarea sinergiilor.
Tranzactia a fost consiliata de Alantra (consilier principal M&A) si PwC, pentru zona financiara si fiscala.
Grupul Kingspan isi continua expansiunea pe piata de panouri termoizolante, acoperisuri metalice si sisteme de fatade din Europa, la finele lunii iulie compania preluand si divizia Steel a TeraPlast, cu subsidiarele TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia si Wetterbest. Pentru informatii suplimentare despre aceasta tranzactie, click aici!
 
ALLBIMLiebherRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Ubitech
concelex
leviatan
FRONTALE
strabag nivel 1
viarom
theda mar
Acvatot 2019
quadratum
MAKITA
top 500
ERBASU CONSTRUCT
top 500
CONCEPT STRUCTURE
CDS
noark
top 500

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu