Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - LINDAB - angajati de top si brand care se confunda cu calitatea de aproape 3 decenii
LINDAB - angajati de top si brand care se confunda cu calitatea de aproape 3 decenii
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 30 Aug 2022 06:25
Lindab dezvolta, produce si promoveaza produse si solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme de ventilatii pentru un climat interior imbunatatit, bazat pe un concept si o strategie proprie de afaceri. Cu o experienta de aproape 60 de ani la nivel international si prezent de aproape 3 decenii in Romania, grupul se bazeaza pe oameni, pe care ii considera resursa cea mai de pret si care i-au asigurat succesul in toate etapele de dezvoltare si pe toate diviziile de activitate. In prezent, grupul Lindab are puncte de lucru in 30 de tari si un numar aproximativ de 4.500 de angajati. Obiectivele financiare pe termen lung vizeaza o crestere anuala de cel putin 10% la nivel de business si profitabilitate. Din perspectiva sustenabilitatii, Lindab are in focus 5 obiective si activitati: reducerea emisiilor de CO2, motivarea angajatilor, diminuarea numarului accidentelor de munca, evaluarea furnizorilor si folosirea mijloacelor de transport mai prietenoase cu mediul. Toate acestea pot fi obtinute prin urmarirea a trei directii importante, si anume dezvoltarea unei afaceri sustenabile, constructia de cladiri sanatoase si reducerea impactului asupra mediului.
 
Istoria Lindab se intinde pe o perioada de peste 60 de ani, cand un mic atelier de tabla a fost infiintat in Lidhult, Suedia, in 1956. Afacerea s-a mutat ulterior la Grevie, pe Peninsula Bjäre, unde AB Lidhults Plåtsindustri a fost inregistrata ca si companie in 1959, avandu-i drept fondatori pe Lage Lindh si Valter Persson. Zece ani mai tarziu, AB Lidhults Plåtindustri a fost redenumita Lindab. Datorita oamenilor si clientilor deopotriva, povestea Lindab merge mai departe si astazi.
Lindab Romania a urmat, la randul sau, un traseu ascendent, pornind ca mica afacere la Cluj in 1994 si ajungand sa fie, in prezent, o companie cu peste 150 de angajati, jucator important pe piata de constructii autohtona. Sediul local este in Stefanestii de Jos, Ilfov, cu punct de lucru in Cluj-Napoca. Lindab Romania este un angajator corect, preocupat de mediul de lucru al angajatilor sai si vigilent sa fie la inaltimea asteptarilor tuturor categoriilor de clienti, pe care ii trateaza cu profesionalism si umanitate in fiecare zi.
 
 
Trei divizii de activitate, sub aceeasi "umbrela de otel"
Produsele, sistemele si solutiile adunate sub aceeasi umbrela de otel - Lindab - sunt categorisite pe trei directii de afaceri. Cele mai cunoscute produse din portofoliul Lindab sunt acoperisurile metalice. Dupa ce a introdus, in 1994, termenul de tigla metalica, Lindab a continuat sa furnizeze tuturor clientilor din Romania (si nu numai) acoperisuri metalice complete la standarde inalte de calitate. Tigla metalica in profile si culori variate, tigla metalica cu granule minerale Roca in 5 profile cu variante, culori si nuante speciale, tabla plana pentru faltuit, panourile metalice cu falt simplu, sistemul de jgheaburi si burlane Rainline, elementele de tinichigerie, ferestrele de mansarda si cosurile de fum sunt produsele care se regasesc in portofoliul Lindab. "De ani buni, de cand realizam studii de satisfactie a clientilor de acoperisuri, peste 90% dintre acestia afirma ca ar recomanda acoperisurile Lindab si altora", spune Camelia Popescu, Manager Marketing & Comunicare in cadrul Lindab Romania.
Sistemele complete de ventilatii oferite proiectantilor, instalatorilor si clientilor finali din industria HVAC sunt dezvoltate in laboratoare de cercetare si dezvoltare la standarde ridicate. Un climat interior optim inseamna aer curat, proaspat, cald sau rece, asigurat in cantitatile necesare prin intermediul unui sistem de ventilatie. "Daca pana acum eram renumiti mai ales pentru sistemele de tubulaturi si fitinguri cu garnitura din gama Ventilation Products si prin gama completa de difuzoare, grile, anemostate, atenuatoare de zgomot si grinzi de racire din gama Indoor Climate Solutions, suntem astazi o companie care ofera solutii complete de ventilatii cu produse din portofoliul propriu, pe langa gamele mentionate dispunand si de centrale de tratare a aerului, sisteme de desfumare si protectie la foc sau difuzoare pentru camere curate. Toate produsele si solutiile noastre sunt documentate si calculate prin intermediul deja consacratelor solutii IT, cum ar fi programul de proiectare CADvent, platforma online lindQST sau aplicatia pentru dispozitive mobile Vent Tools", a declarat Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania.
Un interviu pe larg cu Andrei Sulyok poate fi citit aici!
 
 
Nu in ultimul rand, Lindab proiecteaza, dezvolta, produce si construieste hale metalice din otel laminat la rece atat in dimensiuni standard (care include optimizari serioase), cat si in dimensiuni customizate pe nevoile fiecarui client. Performantele si expertiza companiei in acest domeniu se reflecta in marturiile clientilor care se intorc la Lindab pentru noile lor proiecte. Lindab aduna in gama de produse profile cu pereti subtiri formate la rece, casete structurale, tabla cutata si ondulata, casete de fatada, panouri sandwich, jgheaburi si burlane, accesorii. Solutiile oferite clientilor de ani buni sunt: inchideri cu tabla si casete de fatada, acoperis terasa, inchideri cu panouri sandwich, placari cu tabla faltuita, lucrari de renovare. Lindab Systemline si Lindab SBS (Small Building Systems) sunt sistemele de cladiri vedeta din portofoliul Lindab.
"Dezvoltam produse si solutii pentru constructii, gandindu-ne la mediul inconjurator, venim cu solutii complete, care indeplinesc cerintele privind confortul, simplitatea si eficienta energetica. Simplificam, astfel, modul de a construi al clientilor nostri", a mai spus Andrei Sulyok.
 
Afaceri pe vreme buna si rea, pentru toti partenerii
Avand trei directii de business diferite, Lindab are clienti cu tipologii diferite si, in consecinta, echipe diferite de angajati in vanzari care se adreseaza acestora.
In businessul de acoperisuri, care ocupa si ponderea cea mai mare in cifra de afaceri Lindab, clientii finali sunt persoane fizice care vor sa isi construiasca sau sa renoveze o casa si au nevoie de un acoperis trainic si estetic.
"In fiecare an, gestionam spre 10.000 de solicitari care vin direct la Lindab de la clienti. Acestora li se adauga alte cereri care ajung la Lindab prin intermediul partenerilor de afaceri, dealeri si distribuitori din toata Romania. In businessul de Ventilatii, directiile de dezvoltare locala pun Lindab la masa jucatorilor care activeaza pe piata HVAC din Romania. Cu solutii complete pentru ventilarea si climatizarea cladirilor, Lindab se adreseaza clientilor finali, care pot fi investitori/dezvoltatori, dar si specialisti cum ar fi proiectantii de instalatii si arhitectii, care au un cuvant de spus in proiecte mari si mici. Businessul de hale metalice se adreseaza clientilor investitori, beneficiari finali, dar si antreprenori, constructori mici si mari care au nevoie de o hala metalica, indiferent de dimensiune si destinatia acesteia. Lindab vine in intampinarea clientilor atat cu super oferte pentru constructii metalice standard, insa si cu oferte customizate dupa nevoile clientilor. Le multumim tuturor si ii asiguram ca solicitarile ne onoreaza si tratam fiecare cerere de informatii/oferta asa cum ne-ar placea sa fie tratate propriile cereri", precizeaza Camelia Popescu.
 
 
Calitate, Mediu, Securitate si Sanatate in Munca
Toate activitatile desfasurate de catre Lindab, de la cercetare, la productie si distributie, au un factor comun - calitatea. Cu mult inainte ca Sistemul de Management al Calitatii - seria de standarde ISO 9000 - sa fie dezvoltate ca standarde industriale, Lindab avea propriul Sistem de Asigurare a Calitatii. Certificatul ISO 9001 dovedeste faptul ca toate procedurile de lucru respecta cerintele de calitate. Lindab Romania a adoptat propria politica de mediu, a implementat un sistem de management de mediu in conformitate cu standardul ISO 14001 si a obtinut certificarea acestui sistem. "Pentru Lindab, cea mai de pret valoare sunt angajatii, adica oamenii care dau dovada de spirit de initiativa, talent, inteligenta si creativitate. Angajamentul, deschiderea, concentrarea asupra clientului, colaborarea si abilitatea de a lucra cu raspundere ne caracterizeaza cultura de corporatie, relatiile cu colaboratorii si conducerea din Lindab. Preocuparea noastra continua pentru sanatatea si securitatea angajatilor a rezultat firesc in obtinerea certificatului ISO 45001, privind sanatatea si securitatea ocupationala", subliniaza Camelia Popescu.
Produsele Lindab sunt realizate respectand cerintele Sistemului de Management Integrat, Calitate, Mediu, Securitate si Sanatate in Munca implementat si certificat in conformitate cu standardele ISO 9001, ISO 14001 si ISO 45001. Acest lucru situeaza compania pe o pozitie de frunte in domeniile in care activeaza.

 Camelia Popescu, Manager Marketing & Comunicare: "Lindab inseamna oamenii care reprezinta numele companiei. Iar oamenii au facut posibil succesul Lindab in Romania si tot ei sunt cei care il duc mai departe! Avem in echipa aproape 10 colegi care au lucrat la Lindab o vreme, viata i-a facut sa plece, insa cu entuziasm au revenit atunci cand planetele s-au aliniat, iar astazi sunt adevarati ambasadori Lindab. Ei spun la unison: «La Lindab te simti mai bine decat la oricare alt angajator!».
Nu-i usor lucru sa fii un angajator atractiv si, in acelasi timp, sa iti fidelizezi angajatii, mai ales in contextul actual, in care este penurie de forta de munca (atat calificata, cat si necalificata). Este un drum plin de provocari, insa recunoastem ca meritul este al fiecarui coleg care ajuta la mentinerea unei atmosfere de lucru foarte faine in toate departamentele.
La Lindab, suntem mandri de ceea ce facem. O parte importanta a spiritului Lindab presupune sa fii serios, corect si sa depui toate eforturile pentru a realiza lucruri de calitate. De asemenea, noi colaboram bine cu toti colegii si ne respectam reciproc. Consideram ca aceste aspecte ne conduc catre un climat de munca cat mai placut. Stim ce dorim si credem in ceea ce facem - si chiar facem lucruri deosebite!".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
rigips
leviatan
grundfos
FRONTALE
leviatan
theda mar
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu