Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - SUA: Tarifele vamale de 25% la otel si 10% la aluminiu din UE, suspendate si in 2024
SUA: Tarifele vamale de 25% la otel si 10% la aluminiu din UE, suspendate si in 2024
Hale & Structuri metalice Publicat de AG&F 26 Oct 2023 09:42
Statele Unite vor extinde perioada de suspendare a tarifelor vamale suplimentare la importurile de otel si aluminiu din UE, daca cele doua parti au nevoie de mai mult timp pentru a conveni masurile ce vizeaza supracapacitatea si a productia cu emisii scazute de dioxid de carbon, a afirmat miercuri Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Uniunea Europeana, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Din ianuarie 2022, Statele Unite au suspendat pentru doi ani tarifele vamale suplimentare de 25% la otel si 10% la aluminiu provenind din Uniunea Europeana, inlocuind tarifele impuse de fostul presedinte Donald Trump cu un sistem de cote tarifare (TRQ). Acesta permite SUA sa importe fara tarife vamale pana la 3,3 milioane de tone metrice de otel si 384.000 de tone de aluminiu din UE.
"Nu am amenintat ca lasam sa expire sistemul de cote tarifare si ca reimpunem tarifele vamale suplimentare de 25% la otel si 10% la aluminiu provenind din Uniunea Europeana. De la inceput, am indicat clar blocului comunitar ca intentionam sa extindem TRQ la inceputul anului daca va fi nevoie de mai mult timp pentru negocieri", le-a spus jurnalistilor Mark Gitenstein.
Statele Unite si Uniunea Europeana cauta sa ajunga la un acord privind masurile ce vizeaza capacitatea de productie de metale in exces in unele tari, cum ar fi China, si sa promoveze otelul produs cu emisii scazute de dioxid de carbon. Ele voiau, de asemenea, sa incheie un acord privind mineralele critice, pana la summitul de saptamana trecuta, dar ambele initiative au esuat.
Gitenstein a dat asigurari ca Statele Unite si Uniunea Europeana au facut in ultimii doi ani progrese substantiale in discutiile privind importurile de otel si aluminiu si sunt decise sa gaseasca o solutie in urmatoarele luni.
Partenerii transatlantici vor de asemenea sa ajunga la un acord conform caruia vehiculele electrice la constructia carora se foloseste cobalt, grafit, litiu, mangan sau nichel, extras sau procesat in UE, sa fie eligibile pentru facilitatile fiscale din SUA.
SUA sunt decise sa continue si aceste discutii, a afirmat Gitenstein.
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CDS
leviatan
strabag nivel 1
viarom
noark
FRONTALE
theda mar
concelex
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander