Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
PAGINA PERSONALIZATA


A.T. ROM-2000 SRL

A.T. ROM-2000 SRL

Adresa: Intrarea Nicolae Iorga nr. 5, Bucuresti, S1
Telefon: 0374/047.687
Fax: 021/436.06.33
Mobil: 0745-021.947
E-mail: firma_atrom2000@yahoo.com
Web site: www.certificareferestre.ro
Domenii: Certificare: calitate, produse & cladiri verzi
Descriere activitate
Efectuare testari de laborator de tip ITT pentru ferestre, usi si fatade cortina; elaborare agremente tehnice pentru constructii
Prezentare companie/institutie
 AT ROM 2000: Plan favorabil de tarifare, pentru sustinerea companiilor 
Compania AT Rom 2000, cu sediul in localitatea Rosu, judetul Ilfov, este specializata in realizarea testelor aferente procesului de aplicare a marcajului european de conformitate la ansamblurile de tamplarie termoizolanta. In anul 2009, societatea a incheiat un parteneriat cu organismul de certificare EMI, din Ungaria pentru efectuarea de incercari ale ferestrelor, conform prevederilor standardului EN 14351-1. Parteneriatul dintre cele doua laboratoare functioneaza pe baza unui protocol agreat de ambele parti, verificarile esantioanelor fiind de competenta AT Rom 2000, iar elaborarea raportului de testare se efectueaza la EMI.
 
Liviu Ionescu (64 de ani)
Functia/Firma: director general al AT Rom 2000;
Experienta profesionala: 20 de ani in domeniul certificarii.
 
- Realizati un bilant succint al activitatii derulate de AT Rom pe piata locala de certificare a ansamblurilor de ferestre.
- Recent, am implinit doi an si jumatate de cand am demarat aceasta activitate in colaborare cu institutul notificat EMI, din Ungaria. In perioada respectiva am prestat servicii specifice pentru mai mult de 80 de companii din domeniu. Dintre acestea, jumatate au realizat testele complete (in mod individual), celelalte optand pentru realizarea unor verificari ale controlului productiei in fabrica (FPC), in urma preluarii rapoartelor de testare de la furnizorii de profile, in sistem de tip cascada. 
- Cum decurge colaborarea cu firmele autohtone de profil?
- Din pacate, niciuna dintre societatile care au realizat testele initiale (ITT) nu a mai revenit pentru realizarea incercarilor anuale (care, desi nu sunt mentionate ca fiind obligatorii in cadrul standardului EN 14351-1, sunt extrem de utile pentru evaluarea performantelor produselor finite iesite din fluxul de fabricatie). Consideram ca, in esenta, este o problema de „civilizatie” a companiilor, care se va rezolva in timp, la fel cum s-a intamplat pe pietele Europei Occidentale. 
- Care sunt neregulile cele mai des constatate in cadrul verificarilor?
- Aproximativ 80% dintre clientii nostri sunt specializati in productia de ansambluri din PVC. In general, la sistemele din aluminiu s-au constatat probleme in ceea ce priveste etanseitatea la aer (insa acestea prezinta performante deosebite in planul rezistentei la vant), in cazul sortimentelor din PVC situatia fiind diametral opusa. Se poate afirma faptul ca modelele realizate din lemn stratificat au avut cele mai bune performante, in cazul tuturor caracteristicilor prevazute in cadrul standardului european armonizat. 
- Exista perspective pozitive in ceea ce priveste relansarea activitatii?
- Din pacate, in prezent, cererea pentru serviciile prestate de compania noastra se incadreaza pe un trend descendent. Aceasta situatie este oarecum de neinteles, cu atat mai mult cu cat numarul companiilor care detin certificate de conformitate pentru produsele proprii este de cinci ori mai mic fata de nivelul estimat al firmelor specializate care deruleaza operatiuni lucrative in bransa, in momentul de fata. Consideram ca o mare parte din vina apartine organismelor publice de control, a caror activitate lasa de dorit. Evident, din punct de vedere regional, dezvoltarea este eterogena, existand, de exemplu, judete in care cele mai multe companii au finalizat procedurile de aplicare a marcajului CE, gratie unei activitati sustinute a inspectorilor ISC. Noi incercam sa implementam un sistem favorabil de tarifare a serviciilor prestate, astfel incat sa reducem substantial presiunea financiara aplicata potentialilor clienti. In acest fel, speram sa ne impulsionam activitatea in perioada urmatoare. 
(articol aparut in Fereastra, editia septembrie/octombrie 2011 )

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantALLBIMhiltiman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
rigips
BALTIC
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
leviatan
FRONTALE
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023