Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Decembrie 2024
PAGINA PERSONALIZATA


ARCHISTUDIO SRL

ARCHISTUDIO SRL

Adresa: Strada Timișoarei nr. 13, Ap. 1, Petroșani, Judet Hunedoara
Telefon: 0727-435.309
Mobil: 0727-838.523
E-mail: office@archistudio.ro
Web site: www.archistudio.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Dirigentie de santier | Consultanta tehnica | Urbanism, planificare peisagistica si regenerare urbana
Descriere activitate
Proiectare construcții civile, industriale, infrastructură, rutieră, instalații și dirigenție de șantier; consultanță proiecte europene.
Prezentare companie/institutie
ARCHISTUDIO s-a extins pe piata de consultanta pentru fonduri externe
 
 
 
 
 
 
 
Angela Daniel, Silvia Poliopol, Andreea Radoni, Alexandra Uta,
Anamaria Stoin (director general)
 
Archistudio Romania, companie specializata in servicii de proiectare si consultanta pentru constructii civile/industriale si infrastructura, are in derulare o paleta diversa de proiecte de investitii, dezvoltate de persoane fizice si juridice. Majoritatea investitiilor sunt localizate in judetele Hunedoara si Timis, dar aria de operare a companiei acopera si alte zone ale tarii. Printre proiectele majore la care lucreaza specialistii biroului se afla regenerari urbane, reabilitari si modernizari de retele de alimentare cu apa/canalizare si de infrastructura rutiera, construire de locuinte pentru tineri, infiintare de crese, constructie de piste pentru biciclete etc. Investitiile sunt fie in faza de proiectare, fie in cea de obtinere a fondurilor nerambursabile. In premiera, anul acesta, Archistudio a inceput sa elaboreze planuri de afaceri in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile, inclusiv prin programe europene, dar nu numai.
Compania este activa de peste 15 ani pe piata de profil si a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de aproape doua milioane de lei.
 
- Cum a evoluat activitatea biroului in 2021 si ce estimari aveti pentru 2022 si in perspectiva?
- Anul 2021 a insemnat pentru societatea noastra o perioada a schimbarilor, in care ne-am axat pe proiecte finantate din fonduri nerambursabile in detrimentul proiectelor mai mici, precum locuintele unifamiliale, garaje, anexe si imprejmuiri, pentru a ne imbogati curriculum si a ne "tine in priza" personalul. In 2021 s-a modificat legislatia, introducandu-se obligativitatea obtinerii avizelor ISU si DSP inca din faza Studiu de Fezabilitate si Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventii, fapt pentru care nu vom mai fi nevoiti sa schimbam solutiile pentru obiectivele de investitii carora le intocmim proiectele tehnice in baza unor studii sau documentatii care nu respecta legislatia si normativele in vigoare.
Anul 2022 a inceput cu o serie de proiecte de mare anvergura in toate domeniile, care ne-au ajutat sa ne dezvoltam personalul si sa il tinem mereu la curent cu noile schimbari legislative. Planul nostru este sa continuam cu obiective de investitii mari si sa elaboram planuri urbanistice zonale si planuri urbanistice generale, avand in vedere ca perioada 2021-2027 se prezinta a fi foarte valoroasa din punct de vedere al fondurilor europene.
 
 
- Cum credeti ca se va dezvolta activitatea de proiectare si constructii pe termen scurt si mediu, avand in vedere noul context geopolitic si scumpirile din ultima perioada?
- Consideram ca inceputul anului 2022 reprezinta un "impas" greu de depasit chiar si in prezent, din cauza efectelor razboiului din Ucraina, cresterilor bruste ale preturilor materialelor de constructii si "efectelor intarziate" ale pandemiei Covid. Actualizarea preturilor solicitate de catre beneficiari (CNI, ANL, persoane fizice si juridice) va incetini executia lucrarilor in desfasurare, iar in viitorul foarte apropiat exista riscul ca anumite constructii sa ramana nefinalizate din lipsa fondurilor, daca preturile materialelor nu vor scadea sau cel putin stagna. In ceea ce priveste contextul geopolitic, am observat o diminuare drastica a cererilor de locuinte, intrucat populatia se teme foarte tare de o extindere a razboiului pe intreg teritoriul Europei.
In alta ordine de idei, consideram ca in randul expertilor si verificatorilor tehnici de proiecte exista personal in etate, care se descurca greu cu tehnologia actuala, iar pe piata nu se permite accesul facil al tinerilor care doresc sa profeseze in domeniu. Din pacate, piata expertilor tehnici si a verificatorilor de proiecte este foarte restransa, fapt pentru care termenul de realizarea a unei expertize sau a unor referate de verificare dureaza destul de mult si impiedica obtinerea autorizatiilor de construire intr-un termen acceptabil.
 
 
- Cum va aliniati proiectele noilor standarde nZEB si ce planuri aveti in aceasta directie?
- Cerinta pentru cladiri care sa indeplineasca standarde nZEB a crescut in ultimul timp, in special datorita conditiilor socio-economice, care au generat cresteri neasteptate de preturi la energie. Societatea noastra prezinta un interes crescut asupra acestor tendinte. In momentul de fata, unul din angajatii nostri, care este si auditor energetic, a incheiat cursul de proiectare de Case Pasive, sustinut de PassivHaus Insistut, din Darmstadt, Germania. Intentia noastra este aceea de a integra masurile nZEB si, mai mult decat atat, de a proiecta cat se poate de mult sub valorile maxime admise, pentru a asigura clientilor nostri cladiri cu consum cat mai mic de energie si care sa fie cat mai confortabile.
 
 
- Ce tendinte remarcati in arhitectura si design in aceasta perioada?
- Schimbarile climatice sunt din ce in ce mai evidente, chiar si pentru cineva neavizat. Prin urmare, odata cu generalizarea politicilor de mediu, care au ca deziderat scaderea la nivel global a consumurilor energetice, in care sectorul constructiilor prezinta o pondere importanta, remarcam in domeniul nostru un interes crescut al colegilor de breasla, dar nu numai, pentru a gasi solutii cat mai simple si eficiente pentru indeplinirea acestui tel. Tendintele sunt catre case mai sigure, mai curate, mai verzi, eficiente energetic.
Digitalizarea este un alt mega-trend actual, ce va avea un efect pozitiv, dar va implica o cerere mai mare de profesionisti. Beneficiile digitalizarii sunt numeroase, pe langa imbunatatirea schimbului de informatii, a comunicarii si a monitorizarii, poate facilita si implementarea metodologiilor de testare si supraveghere a executiei lucrarilor. Avem in plan investitii majore in sensul modernizarii activitatii noastre ca birou de proiectare, intrucat costurile tehnologiei sunt importante, si trebuie sa tinem pasul cu viteza de perimare si "dezvoltare", care face ca ciclul de viata al unui echipament sa fie scurt, iar al software-ului si mai scurt. Daca nu facem fata dezvoltarii rapide, vom avea computere depasite, neperformante, lente, nesigure si softuri care, la un moment dat, nu vor mai fi compatibile cu ale colaboratorilor. Trebuie sa includem aceste cheltuielile in planul de afaceri si sa schimbam la fiecare 3 ani unitatile de lucru. Un alt aspect pozitiv al digitalizarii il reprezinta faptul ca personalul va fi instruit si va cunoaste legislatia in vigoare.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2022)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
EURO BUILD
quadratum
leviatan
ELECTROGRUP
strabag nivel 1
Acvatot 2019
DRS
EDIT-Structural
BogArt
AED
concelex
MAKITA
CDS
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
Ubitech
GEWISS
rigips
Arduro
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<