Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
PAGINA PERSONALIZATA


ARCHITECTURE STUDIO SRL

ARCHITECTURE STUDIO SRL

Adresa: Strada Abrud nr. 10, Et. 1, Ap. 1, București, S1
Telefon: 0729-200.600
E-mail: office@architecture-studio.ro
Web site: www.architecture-studio.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design | Urbanism, planificare peisagistica si regenerare urbana
Descriere activitate
Proiectare de arhitectură, urbanism și design interior pentru imobile rezidențiale, clădiri comerciale și spații educaționale.
Prezentare companie/institutie
aRchitecture STUDIO: Tendinte minimaliste, cu accent catre solutii "verzi"
 
 
 
 
 
 
Arh. Liana Necsulescu (31 de ani)
Functia/Firma: Managing Partner, aRchitecture STUDIO;
Experienta profesionala: 9 ani de arhitectura si proiectare.
 
Dupa un an 2021 dificil, in care s-au resimtit efectele pandemiei, anul 2022 a venit cu noi provocari pentru compania aRchitecture STUDIO, dar si cu oportunitati si cu planuri de diversificare si imbogatire a portofoliului. Cu o experienta de 22 de ani in sectorul rezidential, comercial, industrial/logistic si educational, compania dezvolta proiecte complexe de arhitectura si urbanism, adaptate nevoilor specifice ale fiecarui client si exigentelor unei piete in perpetua evolutie. Totodata, societatea ofera servicii de proiectare complete, management de proiect si consultanta, precum si de supervizare a intregului proces de constructie. In prezent, specialistii de la aRchitecture STUDIO lucreaza la o serie de proiecte rezidentiale, locuinte ce vor fi construite in Snagov, Bucuresti si Pitesti, proiecteaza mai multe spatii administrative si de birouri, precum si noile ateliere ce vor fi ridicate in cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Din portofoliul curent al companiei mai fac parte si alte proiecte educationale, dar si lacasuri de cult.
 
- Cum vedeti evolutia activitatii de arhitectura si constructii la inceputul anului 2022 si cum credeti ca se va dezvolta acesta pe termen scurt si mediu?
- In raport cu anii anteriori anului 2021, in cel din urma s-au resimtit efectele pandemiei. Anul 2022, insa, a venit cu multe provocari si suntem optimisti ca ne vom imbogati portofoliul cu proiecte fara precedent in Romania. Oferim, in continuare, servicii de proiectare complete, management de proiect si consultanta si ne asiguram ca tot ceea ce concepem se va realiza. Nu facem rabat de la calitatea serviciilor pe care le oferim clientilor nostri, incercam sa tinem pasul si sa ne adaptam vremurilor si, in acelasi timp, sa pastram si un echilibru intre toate costurile companiei.
Este cert ca scumpirile din ultima perioada din domeniul constructiilor afecteaza toti investitorii, insa pe majoritatea beneficiarilor nostri nu i-a oprit acest lucru sa-si continue planurile de afaceri.
- Ce proiecte aveti in derulare si ce perioade de lucru acopera?
- In momentul de fata, avem proiecte ce fac parte din programe diferite de arhitectura (constructii rezidentiale, industriale si de depozitare, proiecte administrative, de alimentatie publica, invatamant, lacasuri de cult, dar si amenajari interioare) dintre care putem enumera cateva mai importante.
In sectorul rezidential, lucram la o locuinta in Snagov, aflata in stadiul de executie si care va fi ridicata pana la finalul acestui an, si la alte doua locuinte pe Aleea Teisani, din Bucuresti, respectiv in Pitesti, ambele aflate in autorizare si ale caror executie va incepe in curand.
De asemenea, avem in constructie un ansamblu de birouri si depozitare pentru o companie farmaceutica, in judetul Prahova, ce are termenul de finalizare stabilit in primul trimestru al anului viitor. Tot in executie avem si proiectul noului sediu al Primariei Maldaresti (judetul Valcea), ce va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.
Un proiect important pentru noi vizeaza dezvoltarea noilor ateliere din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, proiect aflat in faza de autorizare si ale carui lucrari vor fi incepute in curand.
Mai lucram, totodata, la elaborarea studiului de fezabilitate pentru constructia unui Centru de Stiinte Aplicate in cadrul Colegiului National Unirea, din Focsani, la proiectarea si autorizarea unei gradinite in Ulmi (Giurgiu) si la elaborarea SF pentru consolidarea Bisericii Parcul Domenii, Manastirea Casin, din Bucuresti.
- Ce abordare aveti din punct de vedere al noilor standarde de constructie nZEB?
- Implementam standardul nZEB in toate proiectele noastre, atat cat se poate din punct de vedere functional si tehnic. De asemenea, impreuna cu colegii nostri ingineri, incercam sa oferim cele mai bune solutii beneficiarilor, astfel incat, pe termen lung, acestia sa simta eficientizarea costurilor datorita solutiilor adoptate prin proiectele noastre. Incercam permanent sa explicam beneficiarilor ca un cost de investitie mai ridicat este amortizat rapid in exploatare, iar gradul de confort creste (din toate punctele de vedere, atat financiar - prin costuri de intretinere mai mici, dar si fizic - de exemplu, o cladire racoroasa vara datorita materialelor folosite si a orientarii constructiei).
 
 
- Ce tendinte remarcati in arhitectura si design in aceasta perioada, in contextul actual?
- Se remarca tendinte minimaliste, cu atentie si focus catre energia verde si eficienta energetica. Beneficiarii inteleg mai bine atuurile solutiilor "green", costurile usor mai ridicate ale unor materiale de calitate superioara si implementarea solutiilor tehnice cu echipamente de ultima tehnologie.
- Cum tineti pasul cu tehnologia si ce beneficii aduce aceasta?
- Serviciile noastre se bazeaza in proportie de 95% pe digitalizare, toata tehnologia pe care noi o folosim in cadrul biroului este la curent cu ultimele tendinte si tinem pasul indeaproape. Proiectele noastre sunt realizate cu ajutorul BIM, proces ce este extrem de util pentru toate partile implicate intr-un proiect, inclusiv pe perioada executiei. Prin BIM se exclud erori de proiectare intr-o proportie foarte mare. Un plus pe care l-a avut pandemia a fost dezvoltarea digitalizarii institutiilor de stat, o parte din procesul de avizare si autorizare s-a simplificat prin aceasta tehnologie, asadar lucrurile sunt promitatoare.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
noark
Acvatot 2019
CDS
leviatan
Ubitech
rigips
concelex
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
theda mar
viarom
FRONTALE
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander