Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


BAUSTERN SRL

BAUSTERN SRL

Adresa: Piata Alexandru Mocioni nr. 6, ap. 3, Timisoara, Judet Timis
Telefon: 0256/270.881 , 0256/270.882
Fax: 0256/270.862
Mobil: 0742-105.124
E-mail: baustern@baustern.ro
Web site: www.baustern.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii
Descriere activitate
constructii civile, industriale si agricole, reabilitarea cladirilor vechi si a monumentelor istorice
Prezentare companie/institutie
BAUSTERN: Revigorare a proiectelor finantate din fonduri europene
 
Cu toate ca activitatea companiei Baustern (din Timisoara) s-a axat, anul trecut, pe recuperarea creantelor din perioada anterioara, firma - specializata in executia lucrarilor de constructii civile si industriale - a reusit sa contracteze doua proiecte importante, ce vor fi continuate inclusiv in 2013. In ansamblu, in pofida situatiei generale a pietei, in exercitiul financiar trecut firma a inregistrat o usoara crestere din punct de vedere valoric. Cu toate acestea, in vederea mentinerii unui echilibru operational, s-a impus aplicarea unor masuri drastice de control al costurilor si constituirea unei noi echipe de colaboratori loiali.
 
Doru Domuta (50 de ani)
Functia/Firma: director general, Baustern;
Experienta profesionala: 20 de ani in domeniul constructiilor.
 
- Cum au evoluat afacerile firmei?
- Anul trecut am consemnat o sporire moderata a veniturilor, cifra de afaceri situandu-se in jurul valorii de 15 milioane de lei. Din pacate, avand in vedere contextul actual si incertitudinile de pe piata autohtona de constructii - pe fondul scaderilor repetate ale numarului de proiecte si investitii noi, concomitent cu o recuperare dificila a creantelor -, nu putem efectua estimari ale incasarilor nici macar pe termen scurt. Totodata, incepand cu anul 2009, cand s-a instalat criza financiara la nivel intern, tot ceea ce ne propunem in fiecare an este sa ne mentinem pe piata specifica. Cu toate acestea, in 2013, luam in calcul o dinamica superioara a proiectelor industriale din sectorul agricol, datorita unei previzibile imbunatatiri a gradului de absorbtie a fondurilor europene.
- In ce proiecte sunteti implicati in prezent?
- Cele doua obiective de investitii in care suntem implicati in prezent au fost demarate anul trecut, in prezent aflandu-ne in etapa de finalizare a lucrarilor. Unul dintre acestea este reprezentat de complexul denumit «Centrepoint» (situat in municipiul Cluj-Napoca), ale carui planuri prevad edificarea unei cladiri multifunctionale cu trei niveluri. Imobilul, avand ca beneficiar societatea Portico Romania (un fond de investitii din SUA, pentru care am mai realizat astfel de lucrari), va integra o parcare subterana, un magazin Lidl la parter si spatii de birouri la nivelul superior. Celalalt proiect pe care il realizam in calitate de antreprenor general vizeaza constructia halei industriale din Salonta (judetul Bihor), ce apartine societatii IPEC SRO (din Slovacia). Obiectivul, cu o suprafata de 4.000 mp, va fi destinat unei unitati de productie a pieselor auto, avand in componenta si un imobil administrativ, cu o arie de 700 mp.
- Care este situatia actuala a pietei autohtone de constructii?
- In functie de segmentele in care este divizata piata de profil, fiecare sector va avea o evolutie diferita. Astfel, bransa de constructii rezidentiale, care depinde in mod covarsitor de creditarile bancare, este aproape inactiva. Din pacate, acest sector nu se va inscrie pe un trend solid de crestere decat dupa ce economia autohtona si cea europeana se vor redresa. Daca se evalueaza cu atentie situatia actuala, acest deziderat nu pare posibil sa devina realitate inainte de urmatorii 3-5 ani. In ceea ce priveste segmentul industrial, acesta se caracterizeaza in continuare prin tendinta, constanta in ultimii ani, de permutare a industriilor mari, consumatoare de forta de munca, dinspre zona de vest spre cea de est, fapt ce contribuie la initierea unor noi proiecte. Domeniul comercial se afla in scadere, odata cu atingerea gradului de saturatie de astfel de spatii la nivel intern, in timp ce lucrarile de infrastructura se afla intr-o stare de incertitudine in ceea ce priveste noile investitii.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia mai/iunie 2013 )

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
concelex
leviatan
theda mar
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
quadratum
EDIT-Structural
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
konsent
siniat
ness project
noark
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander