Agenda Constructiilor
Vineri, 30 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - INDEX COMPANII - BLACHOTRAPEZ SRL
PAGINA PERSONALIZATA


BLACHOTRAPEZ SRL

BLACHOTRAPEZ SRL

Adresa: Str. Fabricii nr. 8A, Baia Mare, Judet Maramures
Telefon: +40 753 560 560
E-mail: blacho@blacho.ro
Web site: www.blacho.ro
Domenii: Sisteme de hale, panouri termoizolante si acoperisuri
Descriere activitate
Producatorul polonez de tigla metalica pentru acoperis.
Prezentare companie/institutie
BLACHOTRAPEZ isi mentine vanzarile si planurile, in ciuda pandemiei
 
 
 
 
 
 
Jaroslaw Turczynski (42 de ani)
Functia/Firma: CEO, Blachotrapez Romania;
Experienta profesionala: 18 ani pe piata de acoperisuri.
 
Producatorul polonez de tigla metalica Blachotrapez a incheiat primele sase luni ale acestui an cu o cifra de afaceri de aproximativ 29 milioane de lei, ceea ce reprezinta 97% din valoarea inregistrata in semestrul intai din 2019. Pentru intregul an in curs, conducerea companiei mizeaza pe vanzari totale de 79 milioane de lei, nivel similar celui inregistrat in urma cu un an. Lider al pietei poloneze a acoperisurilor metalice, Blachotrapez a intrat pe piata romaneasca din 2010 si a dezvoltat doua fabrici - la Baia Mare si, din 2018, la Ploiesti, cu o capacitate totala de 7 milioane mp/ an. Blachotrapez este unicul producator din Romania de tigle metalice si accesorii pentru acoperis care foloseste materie prima ThyssenKrupp, iar printre furnizorii sai se numara si fabrica Voestalpine din Austria.
 
- Ce impact a avut pandemia de Covid-19 asupra activitatii companiei?
- Pandemia a adus schimbari la toate nivelurile vietii noastre. Un element extrem de vizibil in primele doua luni, pe piata romaneasca, a fost panica. Toti s-au gandit la ce e mai rau - de la clienti la echipa. In gestionarea panicii, clientii si dealerii au avut doua zone de stop: au oprit comenzile si au oprit platile. A fost o perioada dificila, deoarece a influentat la maxim cash flow-ul. Noi comandam materia prima pentru 3-4 luni, iar Covid-19 a venit peste noi tocmai in perioada cand ar fi trebuit sa avem o explozie de comenzi, dupa iarna. Am trecut cu bine peste aceste doua luni, deoarece dupa "marea panica" lucrurile au inceput sa se intoarca pe fagasul normal.
- Pentru ce tip de proiecte ati inregistrat cele mai importante cereri in primele sase luni din 2020?
- Anul acesta nu putem vorbi de un singur trend clar. Vedem clienti care construiesc case noi, dar si clienti care isi schimba acoperisul. Daca e sa vorbim de o tendinta, putem spune ca e cea de a face ceva - clientii isi doresc case frumoase si care sa le ofere siguranta, investesc in produse mai bune. Calitatea este tot mai importanta - nu vor doar sa aiba un acoperis pur si simplu, ci isi doresc produse de calitate cat mai buna si cu o garantie serioasa. Am mai observat ca micile investitii de afaceri, hale si cladiri industriale, sunt inca "in asteptare", ceea ce se traduce printr-o cerere mai redusa de tabla trapezoidala.
- Aveti in vedere investitii sau lansarea de produse/ sortimente noi in acest an?
- Cu pandemie sau fara, la Blachotrapez suntem preocupati in permanenta de dezvoltarea si modernizarea companiei si cred ca nu ne vom opri niciodata sa cautam solutii performante pentru clientii si partenerii nostri. Pentru acest an am avut in plan implementarea a trei noi linii de produse si ne tinem de calendar. In luna martie am adus pe piata romaneasca noul brand KROP, un sistem pluvial dezvoltat pe doua tipuri de material de baza: otel si PVC. In aceasta perioada lansam noul model de sindrila metalica THUNDER, iar la sfarsitul lunii septembrie planificam sa incepem productia noii tigle metalice ENIGMA, aici, in Romania, ceea ce inseamna ca produsul va ajunge la clientul final in cel mai scurt timp.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2020)

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octVideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
hilti
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere