Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
PAGINA PERSONALIZATA


CON-A SRL

CON-A SRL

Adresa: Str. Mihai Viteazu nr. 2 B, Selimbar, Judet Sibiu
Telefon: 0269-206.300
Fax: 0269-560.306
E-mail: office@cona.ro
Web site: www.cona.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii
Descriere activitate
Constructii civile si industriale.
Prezentare companie/institutie
CON-A mizeaza pe un business de 115 milioane euro, la nivel de grup
 
 
 
 
 
 
Ing. Mircea Bulboaca (67 de ani)
Functia/Firma: presedintele grupului CON-A;
Experienta profesionala: 42 de ani in domeniul constructiilor.
 
Afacerile grupului de constructii CON-A, din Sibiu, se inscriu pe un trend crescator in aceasta perioada, cu un rulaj ce a depasit 86 de milioane de euro in primele noua luni din 2022 si peste 20 de santiere deschise, in acest moment, la nivel national. Pentru intregul an in curs, Mircea Bulboaca, proprietarul si presedintele grupului CON-A, estimeaza ca rulajul va depasi 115 milioane de euro. Compania este lider pe piata constructiilor de unitati de productie, avand in portofoliu mari fabrici deschise in ultimii ani in Romania, precum Clariant Podari, Ursus Breweries Brasov, fabrica Rockwool din Aricestii Rahtivani sau cea dezvoltata de producatorul de cabluri si fibra optica Prysmian, in Slatina. Compania s-a remarcat in domeniul constructiilor pe segmentul industrial, fiind cea mai experimentata firma din aceasta categorie, cu peste 110 proiecte industriale realizate cu succes de-a lungul a peste 30 de ani de activitate. Portofoliul grupului cuprinde atat proiecte cu arhitectura complexa, cat si in care primeaza functionalitatea. Pe langa proiectele de fabrici, CON-A a mai participat la constructia unor arene sportive de referinta pentru ultimii ani, precum stadionul municipal Ion Oblemenco din Craiova, dar si cel din Sibiu, care este gata de inaugurare.
Grupul CON-A include, pe langa compania de constructii, firma de proiectare Condesign, comerciantul de materiale Unimat, dar si CON-A Productions, producator de elemente prefabricate din beton, structuri metalice, tamplarie de aluminiu si fasonarea otelului-beton.
 
- Cum a evoluat activitatea de constructii in primele 10 luni din 2022 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in perioada urmatoare, avand in vedere noul context geopolitic si scumpirile din ultima perioada?
- Anii 2021 si 2022 au fost unii dintre cei mai dificili din cei 32 de existenta a companiei CON-A. Dificultatile au fost generate de suprapunerea mai multor factori, cu consecinte negative asupra activitatii de constructii: pandemie, cresterea preturilor la materialele de constructii, disfunctionalitati de aprovizionare, criza energetica si probleme legate de forta de munca, razboiul din Ucraina si consecintele sale.
Pentru echipa de management a CON-A nu a fost usor. S-a impus din mers schimbarea unor solutii constructive cu altele potrivit resurselor, dar si o comunicare permanenta cu beneficiarii, pentru a lua rapid deciziile care se impuneau pentru a face posibila continuarea activitatii. Pana la urma, conteaza rezultatul eforturilor, iar acesta a fost unul pozitiv, in care am reusit sa ducem la bun sfarsit angajamentele noastre catre beneficiari.
- Precizati nivelul cifrei de afaceri realizate de grupul de firme CON-A in primele noua luni din 2022 si estimati evolutia acesteia pentru intregul an in curs.
- Cifra de afaceri estimam ca va fi usor mai mare decat anul trecut, insa si problemele au fost mai mari, fapt ce se reflecta in rezultatele financiare. Pentru primele noua luni, avem o cifra de afaceri de 86 de milioane de euro la nivel de grup si estimam sa incheiem anul in jurul a 115 milioane de euro.
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- De-a lungul activitatii noastre, am construit cu siguranta proiecte ce trec cu mult de un miliard de euro, in special pe segmentul industrial. In prezent, avem deschise peste 20 de santiere in intreaga tara si executam evident fabrici, domeniul in care compania noastra are cea mai vasta experienta, precum si proiecte civile, cum ar fi o sala polivalenta, un stadion si vom incepe in curand lucrarile si la modernizarea Aeroportului din Sibiu.
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii grupului (investitii in echipamente, noi tehnologii, pregatirea de specialisti etc.)?
- Ne preocupa permanent pregatirea personalului, mai ales in aceasta perioada in care lipsa de specialisti este un fenomen care se resimte foarte tare. De asemenea, ne pregatim sa dezvoltam businessul intr-o zona de activitati pe care nu le-am mai atins pana acum, dar tot in domeniul constructiilor. Pe langa acestea, investim constant in echipamente si utilaje, in softuri care sa ne permita sa tinem pasul si sa fim competitivi pe o piata foarte dificila.
- Ce alte dificultati intampinati in activitate in aceasta perioada si care sunt oportunitatile pe care le vedeti pe piata constructiilor?
- Oportunitatile ar putea sa fie generate de finantarea prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) a unor lucrari publice de amploare, temeinic pregatite, iar autoritatile romane ar trebui sa actioneze prompt in privinta ajustarii preturilor, tinand cont de realitatea din piata. De asemenea, lipsa fortei de munca specializata a devenit deja o problema cronica si, din pacate, nu vedem perspective de corectare a situatiei actuale. Este dificil sa ne pronuntam referitor la evolutia pietei pentru ca, in conditiile economice actuale, mediul privat va investi mai putin in constructii. Ar fi firesc sa vedem o crestere pe sectorul lucrarilor publice, doar ca, din pacate, sunt putine proiecte de anvergura pregatite temeinic care pot sa fie licitate si executate la aceasta data.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
viarom
leviatan
rigips
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
noark
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
strabag nivel 1
CDS
grundfos
Acvatot 2019
leviatan
MAKITA
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
BA 2023
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu