Agenda Constructiilor
Marti, 30 Aprilie 2024
hilti
PAGINA PERSONALIZATA


CONSILIUL JUDETEAN VRANCEA

CONSILIUL JUDETEAN VRANCEA

Adresa: Str. Dimitrie Cantemir nr. 1, Focsani, Judet Vrancea
Telefon: 0237/616.800, 0372/372.411, 0237/213.057
Fax: 0237/212.228
E-mail: contact@cjvrancea.ro
Web site: www.cjvrancea.ro
Domenii: Institutii publice
Descriere activitate
Consiliul Judetean este autoritatea administraţiei publice locale, constituita la nivel judetean pentru coordonarea activitatii consiliilor comunale, orasenesti si municipale, in vederea realizarii serviciilor publice de interes judetean.
Prezentare companie/institutie
Vrancea: Proiecte majore de dezvoltare, prin noile programe de finantare
 
 
 
 
 
Ionel Cel-Mare (68 de ani)
Functia/Institutia: vicepresedinte, Consiliul Judetean Vrancea;
Experienta profesionala: 43 de ani in domeniul public, din care 12 ani in administratia judetului Vrancea.
 
Prin proiectele si investitiile aflate in derulare si programate pentru anii urmatori, Consiliul Judetean (CJ) Vrancea doreste sa contribuie la dezvoltarea judetului in cateva domenii strategice: infrastructura rutiera, sanatate, educatie, economic, social si cultural. In domeniul educational, este vizata facilitarea accesului elevilor din zonele rurale la educatie, precum si dezvoltarea unui campus profesional integrat liceal si universitar, pentru pregatirea de specialisti. In domeniul sanitar, administratia judeteana va construi un nou Spital Judetean de Urgenta in Focsani si va reabilita Policlinica Stomatologica din Focsani. Proiecte majore se afla in derulare si in domeniul infrastructurii de transport, dar si de alimentare cu apa si de canalizare, precum si in plan industrial si sportiv.
 
In acest an, in domeniul educational, CJ Vrancea are in curs de implementare proiecte cu o valoare totala de peste 150 de milioane de lei (inclusiv TVA), ce beneficiaza de finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Cel mai mare dintre acestea vizeaza constructia unui Campus profesional integrat liceal si universitar in Focsani. "Este un proiect de mare importanta, care isi propune sa revigoreze invatamantul tehnic din judet si sa pregateasca specialisti, de care piata fortei de munca din judet are mare nevoie. Proiectul a fost selectat pentru finantare, fiind in faza de contractare. Valoarea estimata a investitiei este de 91,3 milioane de lei (fara TVA)", a precizat Ionel Cel-Mare, vicepresedintele CJ Vrancea. La inceputul acestui an, administratia judeteana a scos la licitatie serviciile de proiectare si lucrarile de constructie pentru realizarea Campusului scolar si universitar care urmeaza sa fie construit. Acesta va avea o suprafata de peste doua hectare si va include patru corpuri de cladire: un corp principal (cu sali de curs, amfiteatru, biblioteca cu sala de lectura, ateliere si laboratoare), un camin studentesc, o cantina si o sala de sport, va avea solutii de energie alternativa (panouri fotovoltaice si statii de incarcare electrica auto) si o parcare proprie.
In domeniul sportiv, CJ Vrancea are in plan consolidarea, reabilitarea, extinderea, modernizarea si dotarea Stadionului Tineretului, din Focsani. Proiectul are studiul de fezabilitate elaborat si este inclus in vederea finantarii in lista-sinteza a Companiei Nationale de Investitii, in cadrul subprogramului "Complexuri sportive".
Nou spital judetean de urgenta si reabilitari de cladiri existente
In domeniul sanitar, un proiect major derulat de CJ Vrancea este construirea noului spital judetean din Focsani. Administratia se afla in stadiu avansat cu documentatiile premergatoare construirii si, in acest moment, se lucreaza la proiectarea noii unitati spitalicesti.
"Proiectul implica constructia unui nou spital judetean de ultima generatie pentru intreg judetul Vrancea, care este conceput si in sensul preluarii unui numar important de pacienti de la celelalte spitale din judet. Noul spital din Focsani va avea un impact major asupra salvarii vietilor si imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, obiectivul principal al proiectului fiind atingerea celor mai inalte standarde pentru cresterea calitatii serviciului medical si pentru confortul pacientilor internati", a precizat Ionel Cel-Mare. Administratia judeteana intentioneaza sa depuna proiectul pentru a obtine finantare europeana prin Programul Operational pentru Sanatate.
Tot in domeniul sanitar, CJ Vrancea va derula proiectul ce vizeaza reabilitarea, modernizarea si dotarea "Policlinicii Stomatologice" din Focsani, acesta fiind transmis la Compania Nationala de Investitii, in vederea obtinerii de finantare.
Reabilitarea si modernizarea drumurilor si podurilor judetene
Prin Programul National de Investitii "Anghel Saligny", CJ Vrancea a depus pentru finantare patru investitii majore in infrastructura rutiera, cu o valoare totala de 140 de milioane de lei (28 milioane de euro). Acestea vizeaza modernizarea DJ 205 H dintre localitatile Domnesti Targ - Domnesti Sat - Pufesti - Ciorani - Calimanesti - Padureni - E85 (DN2), cu o valoare 69,7 milioane de lei; modernizarea DJ 204 D pe o lungime de 9,55 km de drum pe sectoarele Suraia - Vulturu, in valoare 32,3 milioane de lei; modernizarea DJ 204G pe sectoarele Radulesti - Biliesti, Suraia - Botarlau si in intravilanul satului Botarlau, in valoare 32,26 milioane de lei; modernizarea DJ 205 E dintre localitatile limita de judet Galati - Ciuslea - Rachitosu - E85(DN2), In valoare de 5,75 milioane de lei.
In cazul proiectelor de modernizare a DJ 204 D si DJ 204 G au fost semnate contractele de finantare si investitiile sunt in derulare.
Dezvoltarea infrastructurii de apa si canalizare in judetul Vrancea
In cadrul proiectul regional "Dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din Judetul Vrancea - Etapa a III-a, in perioada 2021-2028", CJ Vrancea pregateste aplicatia de finantare. "Unul dintre proiectele de anvergura la nivelul judetului il reprezinta extinderea si dezvoltarea retelei de apa si canalizare din Vrancea. In aceasta perioada se desfasoara serviciile pentru realizarea Studiului de Fezabilitate la noul proiect de alimentare cu apa si canalizare, finantat in cadrul Programului Operational Dezvoltare Durabila (PODD), in cadrul proiectului «Sprijin pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Vrancea - etapa a III-a, in perioada 2021-2027». Noul proiect major se va derula in 55 de localitati din judetul Vrancea, astfel incat, in urmatorii ani, toata populatia judetului Vrancea sa beneficieze de apa si canalizare in conditii civilizate", a precizat vicepresedintele CJ Vrancea.
Un alt proiect aflat in obiectivele administratiei vizeaza amenajarea zonei de agrement si imbunatatirea infrastructurii de acces in Statiunea Soveja. Documentatiile sunt pregatite in vederea depunerii pentru finantare cu fonduri europene nerambursabile in cadrul PODD.
Parc industrial proiectat pe aproape 50 de hectare
Parcul Industrial Vrancea este un proiect amplu si complex care urmeaza sa fie construit pe un teren cu suprafata de 47,4 hectare situat pe raza comunei Garoafa, cu iesire la DN 2 E85. CJ Vrancea a obtinut titlul de Parc Industrial de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.
In interiorul Parcului industrial se propun urmatoarele zone functionale, pentru logistica, industrie mare, industrie medie, industrie usoara, ateliere industriale, institutii si servicii, comert, administrativa, tehnico-edilitara si locuinte. "Atragerea investitorilor si dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv este o componenta foarte importanta pentru dezvoltarea judetului. Crearea unui parc industrial reprezinta una dintre principalele cai pentru dezvoltarea economiei judetului, prin atragerea si stimularea investitiilor private, care vor contribui la crearea de noi locuri de munca si la dezvoltarea infrastructurii", a precizat Ionel Cel-Mare.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2024)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
noark
quadratum
viarom
leviatan
ness project
theda mar
siniat
rigips
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
MAKITA
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander