Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


ECO GARDEN CONSTRUCT SRL

ECO GARDEN CONSTRUCT SRL

Adresa: Aleea Stadionului 2, Cluj-Napoca, Judet Cluj
Telefon: 0745-666.762 , 0742-193.792
E-mail: office@ecogardenconstruct.com; bucuresti@ecogardenconstruct.com
Web site: www.ecogardenconstruct.com
Domenii: Antreprenori si firme de constructii
Descriere activitate
Servicii complete pentru proiectarea, amenajarea și mentenanța grădinilor și a spațiilor verzi rezidențiale, comerciale și de pe domeniul public.
Prezentare companie/institutie
ECO GARDEN CONSTRUCT, companie nationala de servicii de amenajare si mentenanta parcuri, gradini si spatii verzi, cu experienta de peste 20 de ani in domeniu, estimeaza o evolutie cu aproxomativ 25-30% a  businessului in 2023, obiectivele declarate pentru acest an fiind de crestere si dezvoltare a volumului de proiecte, cresterea eficientei organizationale prin implementarea unor procese digitalizate la nivelul fiecarui department precum si continuarea actiunilor de profesionalizare a personalului.
Interviu cu Mircea Liviu Craciun, CEO ECO GARDEN CONSTRUCT si manager cu o experienta profesionala de peste 20 ani pe piata amenajarilor  peisagistice din Romania.
 
- Care sunt principalele proiecte finalizate in 2023?
- In 2023 am finalizat cateva lucrari majore de amenajare peisagistica in Romania, cea mai importanta fiind realizarea Parcului Belvedere din Sibiu, un proiect indraznet de reconversie urbana pe o suprafata de 6,5 ha. Parcul este dotat cu 56.000 mp de spatiu verde amenajat cu iarba, arbori, arbusti si flori perene, fiind al doilea parc ca si suprafata din Sibiu, dupa parcul Sub Arini. Aleile din interiorul parcului au fost realizate din mulci cu mixuri de plante perene si dale de beton prefabricat, iar arborii plantati au radacini cufundate in pamant fertil, astfel incat sa nu existe probleme in viitor. Cateva insule de vegetatie, cu arbori si arbusti, creeaza zonele de relaxare mobilate cu banci, iar fantana de apa a fost pozitionata in mijlocul parcului. Din dotarile premium ale parcului Belvedere putem aminti de alei pietonale si alei verzi, piste pentru biciclete, teren de minigolf, teren de sport multifunctional pentru baschet, tenis si minifotbal, zona de fitness in aer liber, loc de joaca pentru copii, mini-tiroliana si mobilier urban specific parcurilor moderne. Impreuna cu partenerii nostri, TOTAL NSA si HENTZA BUSINNES, am reusit sa construim un spatiu verde sustenabil dedicat comunitatii locale.
 
 
Inlocuirea integrala a gazonului sportiv pentru stadionul Cluj Arena, din Cluj-Napoca, a reprezentat un proiect pe care l-am dus la sfarsit cu rezultate foarte bune. In decursul a numai 4 saptamani si in ciuda vremii defavorabile, am reusit parcurgea tuturor operatiunilor de inlocuire, incepand cu decopertarea terenului existent pana la montarea propriu-zisa a rulourilor de gazon. Produsele de montare si intretinere a gazonului au vizat intreaga suprafata de 7.900 mp a terenului, dar si exploatarea si intretinerea corespunzatoare a sistemelor, instalatiilor, echipamentelor care au rolul de a mentine un mediu cu conditii optime de dezvoltare pentru gazon.
Modernizarea Parcului Armatura din Cluj-Napoca - parte a proiectului Rethinking Somes - este un alt proiect finalizat pana in acest moment. In cadrul acestui proiect au fost plantati 205 arbori noi, iar parcul dispune de numeroase alei pietonale, piste pentru biciclete, precum si zone de joaca, relaxare si sport. Totul pe o suprafata de 3,25 ha. Un alt proiect major finalizat in aceasta toamna este reprezentat de construirea de la 0 a Parcului Primaverii 4 din Cluj-Napoca, un parc destinat in special locuitorilor din cartierul Manastur. Situat pe locul unei centrale termice de cartier dezafectate, noul parc beneficiaza de zone de relaxare, socializare si miscare, de aparate de joaca si aparate de fitness respectiv de 25 de noi arbori plantati si implementarea unui sistem de irigatii automatizat. Ne-am adus contributia si la amenajarea spatiilor verzi aferente noii sali polivalente Turda Arena, din municipiul Turda, prin montarea de gazon rulou si sistem de irigatii automatizat pe o suprafata de 1.469 mp, respectiv de plantarea a 33 de arbori si peste 150 de diverse specii de arbusti.
 
 
Nu in utimul rand, trebuie sa ne mandrim cu reamenajarea unuia dintre monumentele arhitecturale ale istoriei recente - Palatul Elisabeta din Bucuresti - in prezent una din resedintele Familiei Regale a Romaniei. Ne-am asumat misiunea de a contribui la infrumusetarea acestui spatiu prin inlocuirea completa a gazonului, implementarea unui sistem automatizat de irigatii si prin toaletarea arborilor si arbustilor existenti. Acest proiect a avut o semnificatie deosebita pentru echipa ECO GARDEN CONSTRUCT prin prisma istoriei si a personalitatilor caracteristice acestui monument al Familiei Regale, iar rezultatul ne bucura, dar ne si obliga la stabilirea unor standarde ridicate in implementarea proiectelor de peisagistica.
Un alt proiect in care ECO GARDEN CONSTRUCT  se ocupa de partea de amenajare a spatiului verde este Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca. Lucrarile pentru reamenajarea integrala a suprafetei de 5,3 ha avanseaza conform previziunilor si estimam ca pana la sfarsitul anului 2023 vom preda autoritati contractante un nou spatiu verde de calitate. Amenajarea peisagistica presupune un nivel ridicat de biodiversitate, oferind un cadru propice atat pentru flora cat si pentru fauna temporara. Zona verde va fi suplimentata prin plantarea a 510 noi arbori cu balot si 30.458 exemplare vegetatie de talie mica: garduri vii, masive vegetatie in zone umbroase, garnisire suprafete gradini pluviale si zone inundabile si pentru acoperire taluzuri. Suprafata totala verde la finalizarea proiectului va fi 49.653 mp.
 
 
- Care au fost directiile de dezvoltare ale companiei ECO GARDEN CONSTRUCT pentru anul in curs? 
- Dezvoltarea companiei a stat in 2023 sub semnul misiunii asumate inca de acum 20 de ani. Misiunea ECO GARDEN CONSTRUCT presupune realizarea de proiecte de succes la nivel national si international, care sa contribuie direct la cresterea nivelului de regenerare urbana si la dezvoltarea durabila si sustenabila a societatii, in acord cu normele de protectie a mediului. 
Cele trei directii strategice ale dezvoltarii ECO GARDEN CONSTRUCT sunt: investitia in oameni, investitia in procese digitalizate si investitia in echipamente si utilaje performante. Amenajarile peisagistice sunt o afacere cu, despre si pentru oameni, astfel incat colegii nostri sunt foarte importanti pentru noi si venim in intampinarea lor cu programe dedicate dezvoltarii personale si profesionale. Programele de integrare a noilor angajati si cele de training sunt planificate in functie de abilitatile si competentele necesare pentru atingerea performantei cerute la locul de munca, la nivelul tuturor departamentelor. Implementarea noilor tehnologii si digitalizarea proceselor operationale reprezinta un alt aspect important pentru noi, iar investitia in echipamente si utilaje performante este un "must-do" pentru etapa in care se afla momentan compania. In acelasi timp, avem in vedere pentru finalul anului 2023 deschiderea unui nou sediu in Bucuresti si implicit extinderea activitatii ECO GARDEN CONSTRUCT catre beneficiarii proiectelor noastre: autoritati centrale, autoritati locale, persoane private, companii. 
 
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- Principala provocare cu care ne confruntam este nu atat lipsa fortei de munca, cat mai ales deprofesonalizarea acesteia. In cazul posturilor care nu presupun pregatire de specialitate incercam sa remediem aceasta reala problema prin importul de forta de munca din tarile din Asia de Sud-Est. Competitia de pe piata muncii pentru anumite categorii de specialisti este un alt aspect care poate crea deficiente in special in partea de executie. Disponibilitatea limitata la nivel local a materialului dendrologic necesar pentru volumul de proiecte investitionale existent si preconizat pentru Romania este o alta problema pentru companiile implicate in proiecte majore de amenajari peisagistice.
 
 
- Cum estimati ca va evolua activitatea din sectorul de amenajari peisagistice si intretinere spatii verzi pentru segmentul domeniu public respectiv pentru segmentul gradini - rezidential?
- Piata de amenajari peisagistice a evoluat pana acum conform asteptarilor. Pe segmentul domeniu public, ritmul de crestere s-a mentinut in mare parte datorita proiectelor finantate prin programe precum PNRR, PNDR si altele similare. Ne asteptam ca aceasta evolutie sa continue pe termen mediu, avand in vedere ca aceste programe dureaza pana in 2026-2027. Pe segmentul amenajare gradini - rezidential, observam o usoara stagnare a cererii, in special datorita incertitudinilor existente la nivel economic. Pentru clientii rezidentiali avem in vedere pentru prima parte a anului 2024 o dezvoltare a serviciilor oferite si o regandire a intregului proces de ofertare - executie cu accent pe beneficiile unei gradini amenajate la un standard calitativ superior. 
 
 
 

 
ECO GARDEN CONSTRUCT – 20 de ani de excelenta in peisagistica.
Construim spatii verzi functionale si creative care imbogatesc calitatea vietii.
 
ISTORIC
Acum 20 de ani am creat in inima Transilvaniei o companie in care am pus multa munca si pasiune. Am facut asta pentru ca înca de la inceput am crezut intr-o idee: creativitatea umana este capabila sa revitalizeze spatiile urbane si rurale si le pot transforma in zone verzi dedicate comunitatilor locale. Inca de la inceput, am pus in centrul gandirii noastre comunitatea si ne-am propus sa gasim raspuns la intrebarea: cum facem ca oamenii sa fie mai fericiti in locul in care traiesc? Am ales sa integram o viziune holistica in amenajarile peisagistice, in care cu ajutorul naturii, a inovatiei si a oamenilor sa construim spatii verzi sustenabile, in concordanta cu nevoile si dorintele comunitatilor locale. Ne caracterizeaza creativitatea si capacitatea de materializare a unor concepte inedite. Succesul si cresterea Eco Garden Construct se bazeaza pe oameni uimitori si dedicati, pasionati in tot ceea ce fac. Ne mandrim cu sute de proiecte de succes in care am plantat mii de arbusti si plante decorative, am montat gazon si am construit zeci de parcuri, lacuri si locuri de joaca, pe care le-am intretinut cu cea mai mare grija. Din inima Transilvaniei am pornit spre lume si am deschis puncte de lucru in Londra, Milano si Miami, avand certitudinea ca suntem pe drumul corect al antreprenoriatului in amenajare si mentenenta peisagistica.
 
 
CARTE DE VIZITA
Profesionalismul si calificarea echipei au dus la realizarea de concepte inovative in amenajarea peisagistica. Suntem mandri ca ne-am adus contributia la proiecte majore de amenajare urbana, proiecte care raspund nevoilor comunitatilor locale. Din portofoliul de lucrari finalizate pot fi enumerate : montarea gazonului stadionului Cluj Arena Cluj-Napoca, amenajarea Parcului Intre Lacuri Cluj-Napoca, amenajarea Proiect Verde “Strade Future” Roma, amenajarea Parcul Tineretului Cluj-Napoca, reconversia urbana a strazii Smart Cluj-Napoca si multe alte proiecte de amenajare si intretinere peisagistica urbana pentru clienti din sfera publica, din zona de proiecte rezidentiale private respectiv gradini urbane pentru persoane fizice. In prezent compania este implicata in proiecte care vor aduce un vibe fresh comunitatilor locale, precum parcul Feroviarilor Cluj-Napoca, parcul Tilisca Sibiu, parcul Armatura Cluj-Napoca respectiv mai multe proiecte de amenajare peisagistica a unor complexe imobiliare private. In cateva cuvinte, Eco Garden Construct este despre natura si comunitate, sustenabilitate si inovatie, dezvoltare urbana si mult, foarte mult verde. Dar daca ne-ar întreba cineva daca am putea sa rezumam intr-un singur cuvant filosofia noastra, am putea spune cu mana pe inima ca ECO GARDEN CONSTRUCT este despre oameni. Spatiile verzi care sunt parte a conceptului de regenerare urbana sunt diferite de spatiile urbane cu care suntem obisnuiți – este nevoie de o altfel de gandire in amenajarea si mentenanta acesora, de multa creativitate si de o permanenta deschidere catre solutii inovative. Constienti de responsabilitatea sloganului nostru - Construim spatii verzi - misiunea ECO GARDEN CONSTRUCT presupune realizarea de proiecte de succes la nivel national si international, care sa contribuie direct la cresterea nivelului de regenerare urbana si la dezvoltarea durabila a societatii, in acord cu normele de protectie a mediului.
 
 
 
 

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
concelex
EDIT-Structural
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
quadratum
rigips
konsent
Ubitech
viarom
ness project
theda mar
siniat
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander