Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


ELMAS SRL

ELMAS SRL

Adresa: B-dul Grivitei nr. 1Y, BRASOV, Judet BRASOV
Telefon: 0268-308.700
Fax: 0268-308.705
Mobil: 0723-362.378
E-mail: office@elmas.ro
Web site: www.elmas.ro
Domenii: Utilaje de constructii, autocamioane & autoutilitare | Ascensoare si scari rulante | Echipamente si unelte
Descriere activitate
Fabricare si comercializare macarale industriale, structuri metalice, ascensoare, stivuitoare, sisteme de depozitare si parcare auto.
Prezentare companie/institutie
Ascensorul STONE al brasovenilor de la Elmas, un proiect unicat, premiat alaturi de ascensoare produse de giganti din Germania, Marea Britanie sau SUA
 
Un proiect 100% romanesc, liftul instalat in Tunelul Timpului de la Castelul Bran, a fost recunoscut pe plan international, unicitatea acestui model facandu-i pe juratii concursului mondial „Elevator World”, care s-a desfasurat in SUA, sa-i acorde premiul I la categoria „Ascensoare cu scop special”. Printre ascensoarele care au mai intrat in aceasta competitie mondiala si au fost premiate la alte categorii s-au mai numarat modele produse de producatori de renume din Germania, Marea Britanie, SUA sau Japonia (Mitsubishi Electric).
Un proiect comparat cu un diamant
Prin acest proiect, Castelul Bran a crescut paleta serviciilor pe care le ofera turistilor fascinati de istorie, de frumoasa poveste a Reginei Maria, dar si de mitul Contelui Dracula. Prezent la Bran, cu ocazia inmanarii oficiale a acestui premiu, domnul Bülent Yilmaz, Managing Director la Elevator World, divizia pentru Europa, a spus ca liftul proiectat de compania brasoveana Elmas este ca un diamant. „Premiul acesta este unul foarte special, deoarece a fost acordat unui lift cu adevarat deosebit, fata de cel folosit zilnic. In conformitate cu precizarile specialistilor din Comitetul Tehnic, numele companiei, Elmas, inseamna diamant in mai multe limbi, iar si acest proiect este ca un diamant”, a explicat Bülent Yilmaz.
Un concept unicat, 100% romanesc
Constructia intregului Tunel al Timpului este una unicat, 100% romaneasca, si a fost executata in cadrul unui monument istoric in conditii deosebite, in subteran, cu tehnologii speciale deoarece geometria, atat a tunelului, cat si a domului, presupune sectiuni fara nici un fel de repetabilitate si un grad extrem de ridicat de dificultate de realizare. 12 mineri au dislocat 330 de metri cubi de stanca de diverse duritati pentru a putea fi marita sectiunea putului si a tunelului orizontal. S-au consumat 29.000 de ore de munca, volumul total de sapatura fiind de 1.900 de mc, echivalentul a 100 de tiruri, si s-au turnat 420 de mc de betoane speciale, echivalentul a 100 de betoniere.
De asemenea, cabina liftului este special proiectata pentru acest tunel, este unica, efectueaza cea mai lunga cursa avizata din Romania, de 31,5 metri, intre cele doua statii, cea de pornire si cea de sosire. O provocare pentru proiectanti care au fost nevoiti sa gaseasca o solutie inedita pentru evacuarea de urgenta: o trapa in tavanul cabinei si un mecanism electric de ridicat cea a fost montat in partea superioara a putului. Totodata, liftul este prevazut cu senzori pentru detectarea seismelor, de fum, de temperatura, umiditate, dar si senzori de detectare a gazelor. In cazul in care acestea se vor activa, cabina lifului va fi directionata spre statia superioara. Viteza de deplasare este flexibila pentru a putea fi adaptata nevoilor si scenariilor media, iar in interiorul liftului s-au montat ecrane de ultima generatie, camere foto si video, facand posibila modificarea spectacolului media ori de cate ori se va dori acest lucru. „Acest trofeu pe care l-am obtinut se adreseaza intregii echipe care a dus proiectul la bun sfarsit. Performanta a fost posibila doar pin efortul colectiv al tuturor celor 420 de angajati ai companiei. Este un proiect unicat, pentru care am obtinut toate certificarile si avizele necesare in vederea functionarii”, a precizat omul de afaceri Marton Geza Roth, Directorul General Elmas.
Tunelul Timpului, in cifre
In conformitate cu datele Companiei de Administrare a Domeniului Bran, cifrele sunt elocvente: 20 de kilometri de trasee de cablu, peste 150 de senzori, 60 de servere si sisteme de control, 5 sisteme audio independente, 80 de canale de sunet comandabile, sisteme de iluminat inteligente, echipamente de efecte speciale, senzori de pozitie, de prezenta, de detectie a expresiei faciale, 120 de programe si aplicatii software dedicate. Un proiect 100% romanesc unde si coloana sonora a fost realizata de compozitori si editori de sunet din Romania, intreg continutul fiind produs pentru Tunelul Timpului pentru a descrie istoria si cultura Castelului Bran si a zonei geografice din care face parte.
Compania Elmas Brasov a fost infiintata in 1990, avand capital 100% romanesc. Activitatea principala a firmei este fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat. Sediul central al societatii este in Brasov, spatiile de productie, depozitare, reparatii si cel administrativ intinzandu-se pe o suprafata de 70.000 de metri patrati. Compania are opt puncte de lucru la nivel national si trei societati comerciale cu acelasi obiect de activitate in tarile vecine Moldova, Bulgaria, Ungaria. 
 

Compania Elmas Brasov, lider pe piata utilajelor de ridicat din Romania, a implinit 29 de ani de existenta.

In luna iulie 1990 lua fiinta intreprinderea mica Elmas care avea in componenta 12 angajati. Un an mai tarziu, acestia au devenit actionari ai societatii cu raspundere limitata Elmas infiintata in 1991 in baza Legii nr.31/1990, avand capital integral privat si autohton. Activitatea principala a societatii era cea de service ascensoare in cadrul blocurilor de locuinte din Brasov, urmand apoi si activitati de modernizari si montaj ascensoare. Dupa 29 de ani, Elmas a ajuns sa ofere solutii si servicii competente in domeniul stivuitoarelor, podurilor rulante, ascensoarelor si sistemelor de parcare sau depozitare, precum si in domeniul utilajelor forestiere. Elmas produce la Brasov, pe Calea Feldioarei nr. 33, poduri rulante sub licenta DEMAG Cranes&Components pentru sarcini de pana la 200 tone, platforme de materiale, dispozitive de manipulat sarcini si diferite solutii la tema din domeniul instalatiilor de ridicat. Din anul 1996, compania comercializeaza gama completa de stivuitoare LINDE pentru care asigura service calificat si piese de schimb originale din stoc permanent, cu unitatea centrala in Brasov, B-dul Grivitei nr. 1Y. Produce si comercializeaza ascensoare electrice si hidraulice sub marca Elmas, iar pentru completarea gamei, firma comercializeaza si monteaza din 2011 si ascensoare MITSUBISHI."


Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
CDS
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
theda mar
strabag nivel 1
viarom
concelex
leviatan
rigips
konsent
ness project
noark
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
MAKITA
Acvatot 2019
Ubitech
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander