Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
PAGINA PERSONALIZATA


ENERGOBIT S.A.

ENERGOBIT S.A.

Adresa: Str. Nikola Tesla nr.6, Parc Industrial Tetarom I, Cluj-Napoca, Judet Cluj
Telefon: 0264-207.500
Fax: 0264-207.555
E-mail: ebit@energobit.com
Web site: www.energobit.com
Domenii: Materiale pentru instalatii electrice | Instalatii electrice si automatizari
Descriere activitate
Gama completa de servicii în sectorul energiei electrice: soluții de inginerie electrică și proiectare tehnică, fabricarea de echipamente electrice (de medie și joasă tensiune), servicii de antreprenoriat general, mentenanță și operare instalații electrice
Prezentare companie/institutie
ENERGOBIT: Dublare a vanzarilor, datorita proiectelor de energie regenerabila
 
 
 
 
 
 
Florin Pop
Functia/Firma: director general, EnergoBit;
Experienta profesionala: 30 de ani in domeniul instalatiilor si echipamentelor electrice.
 
EnergoBit este o companie de referinta in sectorul energetic, cu o gama variata de servicii si produse care acopera toate aspectele legate de infrastructura energetica. De la solutii de inginerie electrica si proiectare tehnica, la fabricarea de echipamente electrice (de medie si joasa tensiune), servicii de antreprenoriat general, mentenanta si operare instalatii electrice, EnergoBit se dovedeste a fi un partener de incredere pentru clientii sai atat pe piata locala, cat si pe plan international.
In cele ce urmeaza, Florin Pop - directorul general al EnergoBit, se refera la cele mai recente noutati si la perspectivele de dezvoltare pe o piata extrem de dinamica.
 
- Ce perspective sunt pe piata echipamentelor electrice pentru perioada urmatoare si cum influenteaza activitatea EnergoBit?
- Perspectivele pentru piata echipamentelor electrice pe termen scurt, mediu si lung sunt pozitive. Exigentele tot mai rigide de constructii NZEB au stimulat cererea pentru solutii de automatizare inteligenta, iluminat eficient si sisteme de control al distributiei energiei electrice. In plus, digitalizarea continua sa influenteze piata, oferind noi modalitati de gestionare a consumului de energie si de monitorizare in timp real a sistemelor.
In continuare, factorii geopolitici si economici, precum conflictele internationale si fluctuatiile economice, pot influenta costurile materialelor si disponibilitatea acestora. In acest context provocator adaptabilitatea companiilor si gasirea celor mai potrivite solutii la aceste schimbari va fi cruciala. EnergoBit a inregistrat in 2023 aproape o dublare a cifrei de afaceri fata de anul precedent, ajungand astfel la 100 milioane de euro. Aceasta performanta se datoreaza noilor contracte pentru proiectele de decarbonizare si utilizare a energiei regenerabile. In acelasi timp, cresterea este sustinuta si de un numar tot mai mare de angajati, in special ingineri si electricieni calificati. In primele sase luni ale anului 2024, EnergoBit a avut o perioada extrem de productiva, reusind sa depaseasca bugetul propus, care fusese initial considerat foarte ambitios. Compania a inregistrat o crestere de peste 10% fata de aceeasi perioada din 2023. Aceasta evolutie favorabila ne intareste pozitia pe piata si ne ofera stabilitatea necesara pentru a investi in inovatie si extindere. Rezultatele excelente obtinute in aceasta perioada ne motiveaza sa continuam pe aceeasi linie de performanta si sa ne adaptam strategiile pentru a raspunde provocarilor viitoare si cerintelor pietei.
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- EnergoBit are in derulare numeroase proiecte pentru dezvoltarea de noi capacitati de energie curata, aflate in diverse stadii de implementare, precum si lucrari de amploare pentru modernizarea infrastructurii. Majoritatea investitiilor in care suntem implicati vizeaza centrale fotovoltaice, eoliene si centrale in ciclu combinat pe gaz natural, care permit integrarea hidrogenului in mixul de ardere. De asemenea, ne implicam in proiecte ce includ stocarea energiei, producerea hidrogenului verde, precum si in initiative de crestere a eficientei energetice si de implementare a sistemelor de management al fluxurilor de energie.
EnergoBit desfasoara o serie de proiecte ambitioase si complexe, acoperind o gama larga de activitati in sectorul energetic. Aceste proiecte variaza de la intarirea retelelor si modernizarea infrastructurii energetice, la retehnologizarea statiilor electrice si proiectarea pentru diverse tipuri de investitii energetice. In plus, compania are in derulare proiecte de extindere si modernizare a retelelor electrice, iluminat public cu tehnologii LED si alte initiative care vor aduce beneficii comunitatilor, contribuind direct la dezvoltarea urbana durabila.
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Compania EnergoBit este lider in domeniul echipamentelor electrice, si a facut un pas important in extinderea capacitatilor sale de productie, deschizand noi unitati de fabricare dedicate echipamentelor electrice inteligente si ecologice. De asemenea, specialistii nostri lucreaza la dezvoltarea unor prototipuri avansate care vizeaza dezvoltarea portofoliului de produse si pentru care compania a aplicat sa obtina brevete internationale. Am avut deja un prim succes in omologarea unui produs nou - Celula de medie tensiune de 36 kV pentru distributie primara Metal Clad, cu izolatie in aer (Gama MOD36MC). Produsul a fost supus unor teste riguroase de calitate si performanta si suntem incantati ca acesta a primit aprobarea finala pentru lansare. De curand, am lansat pe piata un nou produs inovativ, fabricat in Romania si adecvat pietei europene: transformatorul electric de distributie cu comutator de ploturi sub sarcina. De asemenea, clientii incep sa fie interesati de ultimul concept EnergoBit: statia modulara 110/33kV sau 20 kV MOD110. Aceste aspecte demonstreaza nu doar ambitia companiei de a fi in fruntea tehnologiei, dar si angajamentul sau de a aduce solutii revolutionare pe piata. Programul de investitii asumat de catre EnergoBit pe termen scurt si mediu se refera la cresterea capacitatilor de productie pentru echipamente electrice. Anul 2023 a fost marcat de deschiderea unor noi unitati de productie, parte dintr-o strategie ampla de extindere si diversificare a portofoliului de echipamente. EnergoBit a inteles ca noile produse, procese si modele de afaceri, sustinute de IoT si inteligenta artificiala, sunt cruciale pentru tranzitia energetica si atingerea neutralitatii climatice. Investitiile in tehnologii moderne, sigure si ecologice ofera proiectelor dezvoltate de companie un grad ridicat de flexibilitate si inovare. Totodata, pe termen scurt si mediu, ne propunem sa dezvoltam partea de solutii digitale si solutii integrate, ce inglobeaza componenta de stocare.
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in lucru?
- Forta de munca continua sa reprezinte o provocare semnificativa si in acest an. Migratia fortei de munca catre tarile vestice, alaturi de lipsa unei pregatiri adecvate in domeniul electric, limiteaza disponibilitatea personalului competent. Cererea pentru specialisti in instalatii electrice este in crestere, impunand necesitatea unor programe de formare si dezvoltare continua pentru a tine pasul cu noile tehnologii si reglementari. Pentru a raspunde cerintelor tot mai mari ale pietei, EnergoBit a infiintat un centru autorizat de formare profesionala pentru electricieni si un alt centru dedicat specialistilor in energie regenerabila. Acestea ofera programe de specializare si recalificare, adaptate la cele mai recente evolutii din sectorul energetic, contribuind astfel la dezvoltarea competentelor necesare pentru tranzitia energetica. In cadrul EnergoBit, implementam programe interne de training si workshopuri pentru angajatii nostri, menite sa ii familiarizeze cu schimbarile din domeniu si sa ii ajute sa avanseze in cariera, sa progreseze si sa devina mai performanti. De asemenea, ne implicam activ in educatia tinerilor, viitorii profesionisti din sectorul energetic, prin proiecte derulate in colaborare cu mediul academic si prin initiative comune cu partenerii nostri, precum programul "Ucenic Electrician", sustinut de Distributie Oltenia. O alta provocare cu care ne confruntam este fluctuatia preturilor la materialele si echipamentele electrice, cauzata de dinamica pietei globale. Achizitionarea de materiale de calitate la preturi competitive este esentiala pentru mentinerea bugetelor proiectelor si pentru controlul costurilor in fabricile proprii, motiv pentru care am implementat masuri ce asigura un management eficient al resurselor.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2024)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesABONARE REVISTESISECAMhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
strabag nivel 1
viarom
CDS
DRS
quadratum
MAKITA
theda mar
noark
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
SIGM
Arduro
VEGO
BogArt
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
konsent
leviatan
ness project
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
Acvatot 2019
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<