Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - INDEX COMPANII - GRAN VIA ROMANIA SA
PAGINA PERSONALIZATA


GRAN VIA ROMANIA SA

GRAN VIA ROMANIA SA

Adresa: Str. Clucerului nr. 35, et. 1, Bucuresti, S1
Telefon: 021/223.00.94
Fax: 021/223.09.30
E-mail: office@granvia.ro
Web site: www.granvia.ro
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Gran Vía este unul dintre principalii jucatori pe piata imobiliara romana, avand o viziune pe termen lung asupra pietei.
Prezentare companie/institutie
GRAN VIA are in plan livrarea a circa 2.200 de apartamente in urmatorii 3 ani
 
 
 
 
 
 
Antoanela Comsa (51 de ani)
Functia/Firma: director general, Gran Via Romania;
Experienta profesionala: 20 de ani pe piata imobiliara.
 
Dezvoltatorul spaniol Gran Via, cu 1.800 de apartamente livrate si peste 200 de milioane de euro investiti in Romania, are in dezvoltare trei proiecte de amploare in Bucuresti (Timisoara 58, Gran Via Park si Aviatiei Apartments) si unul in Constanta (Gran Via Marina). In 2020, compania va continua sa lucreze pe aceste patru mari santiere, ce insumeaza investitii ce depasesc 50 de milioane de euro. In urmatorii trei ani, planurile companiei includ livrarea pe piata a circa 2.200 de apartamente, portofoliul local urmand a ajunge la 4.000 de unitati rezidentiale livrate.
 
- In ce stadii de executie se afla proiectele la care lucrati?
- In Constanta avem in lucru prima faza a Gran Via Marina, cu 192 de apartamente si o investitie de aproximativ 11 milioane de euro, proiect localizat pe Bd. Aurel Vlaicu, langa mall-ul Vivo. Prima etapa va fi data in folosinta in trimestrul al treilea al acestui an. Tot in 2020 vom finaliza ultima faza de dezvoltare a proiectului Timisoara 58 (inca 300 de apartamente) si planificam sa lansam ultima etapa din proiectele Gran Via Park, investitie de aproximativ 20 de milioane de euro, si Aviatiei Apartments (circa 7,5 milioane de euro), plus o noua faza din Gran Via Marina - o investitie de aproximativ 13 milioane de euro. Totodata, suntem in discutii pentru noi achizitii de terenuri.
- Cum a evoluat activitatea companiei in ultimii ani si ce estimari aveti pentru 2020?
- Compania s-a specializat in reconversia unor foste loturi industriale in ansambluri rezidentiale, comunitati unde mii de familii au inceput o viata noua. Suntem unul dintre cei mai activi dezvoltatori rezidentiali pe piata romaneasca, cu proiecte pe trei nise de piata - mass-market, middle market si premium - iar clientii au incredere in capacitatea noastra de a livra calitatea promisa. Cred ca acest fapt este cel mai mare castig in urma celor 15 ani de activitate si a peste 200 de milioane de euro investiti.
- Cum credeti ca va fi anul 2020 pentru piata rezidentiala?
- Indicatorii buni economici - cresterea economica si a consumului, coroborata cu cererea puternica de noi locuinte - contureaza un an bun pentru piata rezidentiala. In toate proiectele noastre vindem, in medie, 35-40 de apartamente lunar. Cererea vine din partea tinerelor familii (25-40 de ani), pentru care vechiul stoc locativ nu mai corespunde cu stilul de viata, dar si a persoanelor ce se relocheaza in Bucuresti din alte judete - fie ca isi finalizeaza studiile in Bucuresti si isi gasesc un loc de munca, fie ca isi gasesc un loc de munca ce le ofera conditii salariale mult mai bune decat in orasul natal.
- Care sunt dificultatile pe care le intampinati in derularea proiectelor?
- Problemele tin de durata de construire a proiectelor, care este in crestere din cauza crizei de personal si, bineinteles, cresterea duratei de construire duce la majorarea costurilor financiare si a celor indirecte. Pe langa aceasta, costurile de constructie au crescut cu aproximativ 50% in ceea ce priveste forta de munca si cu 15%-20% ca urmare a scumpirilor materialelor in 2019, lucru ce se va reflecta in pretul final al apartamentelor.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2020)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
ness project
rigips
EDIT-Structural
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
noark
Acvatot 2019
CDS
MAKITA
concelex
siniat
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander