Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


MENATWORK SOLUTIONS SRL

MENATWORK SOLUTIONS SRL

Adresa: Sos. de Centura nr. 103, Popesti-Leordeni, Judet Ilfov
Telefon: 021/529.62.00
E-mail: office@menatwork.ro
Web site: www.menatwork.ro
Domenii: Materiale pentru instalatii electrice | Finisaje, compartimentari & plafoane | Retele de magazine si depozite
Descriere activitate
Importator si distribuitor de materiale de constructii. Preia directiile comerciale active in Grupul Menatwork, valorizand cei 28 de ani de activitate si experienta in domeniul materialelor de constructii. Divizii: Edilitare, Amenajari interioare, Ceramice si Pardoseli Showroom-uri: Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta si Craiova
Prezentare companie/institutie
MENATWORK: Crestere cu 10% a volumelor livrate, intr-o perioada dificila
 
 
 
 
 
 
Constantin Jiga (47 de ani)
Functia/Firma: Manager Divizie Materiale de Constructii, Menatwork;
Experienta profesionala: 24 de ani in domeniul constructiilor.
 
Fondat in 1994, grupul Menatwork a experimentat perioade de tranzitii, fuziuni, precum si o serie de provocari si schimbari, prin care si-a definit identitatea pe piata materialelor de constructii din Romania. Actualmente, compania reprezinta unul dintre principalii antreprenori si dezvoltatori de proiecte pe piata locala, oferind solutii profesionale complete, de la furnizare de materiale de constructii, consultanta pana la expertiza tehnica si montaj. Structura organizatorica reuneste patru firme de productie si tot atatea de comert, specializate in domeniul amenajarilor si finisajelor de interior si exterior, instalatiilor electrice, aparatelor si sistemelor de iluminat si sistemelor de ventilatie-climatizare. Derulandu-si activitatea sub sloganul "Build with Menatwork", societatea a fost implicata de-a lungul timpului in numeroase proiecte din domeniile rezidential, medical, hotelier, office, sportiv, industrial, comercial, cultural si public, reprezentative fiind lucrari precum One Mircea Eliade Bucuresti, Cloud 9, Hercesa Residence, Iride Business Park, Sema Park, Global Worth Campus, Castelul Huniazilor - Hunedoara, stadioanele Steaua si Rapid etc. Compania detine 6 showroom-uri Arca Studio Construct, din care cate doua in Bucuresti si Cluj-Napoca, respectiv cate unul in Constanta si Craiova. In continuare, Managerul Diviziei Materiale de Constructii din cadrul grupului, Constantin Jiga, se refera la conjunctura actuala a pietei si la perspectivele de dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung.
 
- Cum au evoluat vanzarile de materiale de constructii din portofoliul companiei in 2021 si in primele trei luni ale acestui an?
- Dupa ce in ianuarie 2021, piata a fost afectata de cresterile de pret anuntate incepand cu toamna lui 2020, anul precedent a confirmat nevoia intriseca de constructii noi, precum si cea de renovare a imobilelor existente. Noi am fost incantati sa observam ca a crescut ponderea produselor si sistemelor care asigura un nivel ridicat de calitate in constructii din punct de vedere acustic, al rezistentei la foc, al izolarii termice sau pur si simplu, al design-ului, printre acestea numarandu-se placile de fibrociment si, implicit, brandul pe care il reprezentam in exclusivitate in Romania, respectiv Aquafire. Astfel, din punct de vedere cantitativ, volumele livrare au sporit cu aproximativ 10% fata de cele din 2020.
- Ce dinamica au avut afacerile companiei in ultima perioada si cum estimati ca vor decurge operatiunile in acest an?
- Trendul mentionat anterior s-a pastrat si in 2022, principala problema fiind constituita de disponibilitatea materiilor prime si, implicit, evolutia preturilor acestora. Din pacate, conflictul actual din Ucraina adauga anumite rezerve asupra evolutiei pietei de profil. Dar am constatat ca, dupa un recul generat de inceperea razboiului, reducerea numarului de cazuri Covid, coroborata cu relaxarea restrictiilor, a dus la instalarea unui mediu cat de cat stabil. Speram ca acest trend va continua. Inca o data, din punctul de vedere intrisec al cererii, nu identificam motive de scadere.
- Cum se resimt, in cadrul companiei, efectele majorarilor de preturi din constructii si ale dificultatilor de pe lanturile de aprovizionare?
- Ne-am concentrat sa transmitem un mesaj corect catre colegi si parteneri. Cel mai important este faptul ca am cautat sa furnizam informatiile din timp, astfel incat responsabilii de proiectele sa aiba la dispozitie datele corecte, inainte de a lua deciziile. De asemenea, am fost cat mai disponibili cu putinta pentru a trata fiecare proiect - mic sau mare - in functie de specificul si cerintele sale. Dat fiind faptul ca mai multi producatori au fost afectati de blocarea livrarilor de produse sau materii prime din Ucraina sau Rusia, termenele de livrare au crescut. Relocarea surselor de aprovizionare pe alte zone geografice inca determina sincope in livrari si cresteri ale preturilor.
- Ati inregistrat schimbari in ceea ce priveste cererea de produse cu eficienta energetica ridicata, la un an de la intrarea in vigoare a standardelor nZEB?
- Menatwork are o experienta mare pe piata de profil din Romania. Ca urmare a acestei situatii, putem spune ca suntem cu cativa ani inaintea legislatiei. Nu am asteptat sa intre in vigoare aceste standarde pentru a ne axa pe produsele aferente. Singuri sau impreuna cu producatorii derulam actiuni constante pentru asimilarea in piata a unor materiale inovatoare din punct de vedere al termoizolarii si ne bucuram daca, mai devreme sau mai tarziu, observam ca aceste actiuni genereaza modificarea comportamentului in piata. In anii 2000, ponderea grosimii sistemelor de termoizolatie era de 50 mm. Acum s-a ajuns la 150 mm, iar cele de 200 mm nu mai sunt o curiozitate. De exemplu, noi promovam in mod sustinut produse care asigura o acustica optima, prin absorbtia sau reducerea zgomotului. Dorim ca, intr-un viitor apropiat, normativele referitoare la acustica sa fie aplicate in aceeasi masura precum standardele nZEB in domeniul eficientei energetice. Efectele ar fi resimtite intr-un mod benefic de toata populatia, de la un elev intr-o sala de clasa, pana la clientii unui restaurant de lux.
- Ce obiective de investitii ati planificat pentru anii urmatori?
- Dorim sa ne pastram abordarea - si anume aceea de a fi un integrator de solutii, astfel incat sistemele promovate de noi sa aduca o valoare adaugata constructiilor. In fiecare an, pe langa gamele deja consacrate, promovam constant modele noi si aici ar fi de amintit solutiile Aquafire pentru recalificari la foc si cele pentru sisteme exterioare. Concret, punem la dispozitia partenerilor sisteme de calificare la foc a constructiilor existente, pereti, plafoane si plansee, fara ca acestea sa fie demontate, doar prin adaugarea, in diferite configuratii a placilor Aquafire-Bifire.
- Care sunt dificultatile majore cu care va confruntati la momentul actual?
- Nu consider ca avem dificultati. Ca grup, cautam sa avem obiective clare pentru o perioada mai scurta sau mai lunga. Factorii externi, precum Covid-19 sau conflictul din Ucraina, sunt abordati intr-o maniera practica si constructiva. Suntem deschisi si transparenti in actiuni si mesaje, astfel incat angajatii sau partenerii sa ne considere un factor de incredere, pe care sa se poata baza in momente mai sensibile, in care impedictibilitatea este cuvantul de ordine.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2022)
 

 
Despre Menatwork
 
Grupul de firme MENATWORK specializat in productia, comertul si montajul materialelor de constructii si-a inceput activitatea pe piata materialelor de constructii din 1994.
Grupul de firme Menatwork este format in prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, pe care isi desfasoara activitatea firmele grupului, se intinde in prezent pe o suprafata de 90.000 de mp. In fabricile si reteaua de distributie ale Grupului Menatwork activeaza in prezent peste 300 angajati. Menatwork detine si propria retea comerciala in Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.
 

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
noark
siniat
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
theda mar
viarom
leviatan
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
MAKITA
ness project
quadratum
Ubitech
rigips
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander