Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - HILL INTERNATIONAL SRL
PAGINA PERSONALIZATA


HILL INTERNATIONAL SRL

HILL INTERNATIONAL SRL

Adresa: Str. Dr. Felix Iacob nr. 17-19, Et. 3, Bucuresti, SSector 1
Telefon: 021/319.52.48
E-mail: info@hillintl.com
Web site: www.hillintl.com
Domenii: Management de proiect | Consultanta tehnica | Urbanism, planificare peisagistica si regenerare urbana
Descriere activitate
Servicii de consultanță și management de proiect în domeniul construcțiilor civile și industriale, infrastructurii, energiei și mediului.
Prezentare companie/institutie
HILL International aduce in Romania experienta globala a grupului GISI
 
 
 
 
 
 
Panagiotis Methenitis (59 de ani)
Functia/Firma: Vice-President and Managing Director Balkans, Hill International;
Experienta profesionala: peste 30 de ani pe piata de consultanta.
 
Hill International, companie specializata in consultanta si management in constructii, activa de peste 20 de ani in Romania, s-a alaturat grupului de companii Global Infrastructure Solutions Inc. (GISI), care inglobeaza, la nivel mondial, peste 13.000 de specialisti si desfasoara operatiuni in 90 de tari, oferind servicii prin intermediul a trei platforme distincte: Inginerie si Consultanta, Constructii, Impact si Sustenabilitate Globala. Prin alaturarea la GISI, Hill International isi va putea majora investitiile in accelerarea dezvoltarii pe piete curente sau viitoare. Liniile de business care vor primi sprijin substantial in dezvoltare sunt pentru digitalizare, sanatate si energie, cu obiective de a creste portofoliul existent al companiei in Europa, Africa si Orientul Mijlociu, in proiecte care sa raspunda cerintelor acute ale pietelor de centre de date, spitale si clinici, programe de sanatate si control, dar si infrastructura adiacenta utilitatilor de apa, gaz, electricitate si energii regenerabile.
In Romania, aceste sectoare vitale pentru comunitate: apa, canalizare, sisteme de incalzire si energii regenerabile, precum si noile investitii preconizate in domeniul sanatatii, au fost si raman prioritare si in strategia de dezvoltare pentru companie, al carei management pune accent pe implicarea si transferul de experienta din alte tari europene la nivelul clientilor publici si privati locali.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2022 si ce estimari aveti pentru 2023 si in perspectiva (2024-2025)?
- Estimarile pentru anul 2022 au fost confirmate, chiar daca unele proiecte au avut si perioade de stagnare si intarzieri. 2023 va fi un an de crestere, cu suprapunerea unor proiecte mari in domeniul infrastructurii de apa la nivel de judet in cateva regiuni din tara. Compania noastra a inregistrat o crestere pe segmentele de piata de interes major, cum ar fi Orientul Mijlociu si Europa, dar si in Statele Unite. Cifra de afaceri a crescut cu 14% fata de anul precedent ajungand la aproape 110 milioane de dolari si se estimeaza o crestere de aproape 20% pentru 2023.
- Cum se resimt, in cadrul companiei, cresterile de preturi din domeniul constructiilor si de pe piata de energie?
- Toate sectoarele de activitate au suferit un impact major dupa inflatia inregistrata anul trecut, pe fondul instabil al unui razboi in derulare si atat de apropiat de granitele tarii. Sectorul constructiilor a fost direct impactat de o instabilitate a ofertelor de preturi si de disponibilitatea echipamentelor si materialelor, dar legiuitorul a cautat sa gaseasca solutii. Adoptarea, cu unele clarificari necesare a OUG nr. 64 a permis constructorilor unele facilitati si decizii care sa le reduca impactul financiar. Din pacate aceeasi lege nu a venit in sprijinul sectorului de consultanta, decat in mica masura. Dar sunt eforturi sustinute si comune ale pietei de consultanta si inginerie pentru a constientiza legiuitorul de situatia comuna a tuturor partilor implicate in domeniu. Din pacate, impactul situatiei pe piata de energie nu este inca tratat corespunzator si masurile, unele benefice, altele neclare, nu sunt inca suficiente sa rezolve problemele ridicate. Din fericire, nu suntem singurii in abordarea de masuri complementare si contam, in mare masura, pe indicatiile si recomandarile Uniunii Europene, care sa sustina initiative nationale si locale.
Dar in orice dificultate se poate initia o oportunitate si in multe santiere din tara vor fi luate in calcul alternative de energie regenerabila si reducerea consumului estimat, precum si reducerea impactului asupra mediului, plin implementarea unor bune practici la nivel european. In special, digitalizarea in domeniul constructiilor va spori nivelul de prevenire si luarea de masuri in timp util pentru a reduce nivelul dificultatilor care pot aparea in implementarea in regim de urgenta.
Totodata, se inregistreaza o crestere a asteptarilor financiare ale inginerilor si personalului implicat, care va afecta si mai mult competitivitatea firmelor internationale pe piete locale. Compania noastra are avantajul unei experiente indelungate in Romania si mai ales de implementare a unor politici de companie care asigura stabilitate si promptitudine in relatia cu resursele umane, precum si furnizori care mentin increderea unor parteneriate strategice care reduc impactul cresterii preturilor. Dar va ramane valabila problema numarului redus de specialisti seniori si lipsa unui val al noii generatii care sa poata inlocui, in anii urmatorii, specialistii de astazi. Multe companii similare implementeaza programe de instruire la locul de munca, in speranta dezvoltarii capabilitatilor si cunostintelor necesare in cel mai scurt timp posibil si recomandam aceste masuri in toate sectoarele.
- Cum ati caracteriza activitatea din domeniul colectarii deseurilor din constructii? Care sunt cauzele principale ale gestionarii neconforme a acestora si ce considerati ca ar trebui facut pentru a creste rata de colectare si reutilizare a deseurilor din constructii?
- Respectarea procedurilor si asumarea responsabilitatii impactului asupra mediului este inca la stadiu de educare si constientizare si doar cu implicarea tuturor actorilor din proces se poate imbunatati situatia. Nu este doar responsabilitatea constructorilor, ci este vorba si de constientizarea activa a celor care supervizeaza si monitorizeaza aplicarea corecta a planurilor de masuri de colectare si gestionare. Ca in multe alte aspecte, unde planurile si masurile sunt in mare parte creionate pe hartie pentru a raspunde unor cerinte si verificari, nu se face o constientizare la orice nivel prin instruiri adecvate si consideram ca acestea sunt, in continuare, cele mai importante si la indemana masuri de imbunatatire.
- Credeti ca problema deseurilor se va acutiza, in contextul in care PNRR va aduce un numar foarte mare de proiecte de constructii pe piata?
- Suntem intr-o perioada propice de dezvoltare prin accesarea atat a fondurilor europene ca stat membru, cat mai ales prin confirmarea alocarilor prin PNRR cu o perioada de implementare redusa si, deci, intensa, de acoperire a unor nevoi stringente de aliniere la standardele europene, mai ales cele cu impact climatic si energetic. Este, de asemenea, adevarat ca nu suntem printre exemplele de buna practica in implementarea in regim de urgenta, mai ales atunci suntem susceptibili de neconformitate. Dar, atat sectorul constructiilor, cat si societatea civila pun o presiune pe clasa politica si de influenta in orice sector prin a promova proiecte care sa raspunda mai multor criterii stipulate in conditiile PNRR, pentru a facilita obtinerea finantarilor. Si problema reciclarii se va transforma in oportunitatea de a urgenta alinierea masurilor si a asigura imbunatatirea ratei de colectare si reciclare.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2023)
 

 
HILL International mizeaza pe crestere in domeniul consultantei
 
 
 
 
 
 
Silvia Dulgheru (42 de ani)
Director Business Development Europa si Asia Centrala;
Experienta profesionala: 20 ani pe piata de consultanta.
 
 
 
 
 
 
Panagiotis Methenitis (58 de ani)
Vice-President and Managing Director Balkans;
Experienta profesionala: 30 ani pe piata de consultanta.
 
Hill International, companie ce asigura servicii de management de proiect si monitorizarea constructiilor de peste 20 de ani in Romania, isi bazeaza planurile de afaceri pentru anii urmatori pe perspectivele favorabile de dezvoltare pe care le are tara noastra. Tinand cont de momentul strategic de start al programarii 2021-2027 a fondurilor UE, dar mai ales semnarea si asumarea realizarii Planului National de Redresare si Rezilienta in Romania, dar si a Planului Economic de Investitii pentru Balcanii de Vest, conducerea Hill International estimeaza cresterea numarului de proiecte majore si de interes public la nivel regional, la un nivel comparabil cu primii ani dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Consultantii mizeaza pe dezvoltarea tuturor sectoarelor, cu focus pe infrastructura de sanatate si facilitati medicale (in era post-Covid), dar si pe infrastructura de transport, mediu, agricultura si energie si pe proiecte cu componente majore de digitalizare.
Hill International detine in Bucuresti un birou regional pentru toate tarile balcanice in care activeaza, de unde coordoneaza activitatea din Romania, Republica Moldova, Serbia, Macedonia de Nord, Kosovo, Muntenegru si Bosnia si Hertegovina.
 
- Ce perspective de dezvoltare vedeti pentru activitatea din Romania, pe termen scurt si mediu?
- Romania accelereaza, in 2022, sub presiunea momentului si a cumulului de finantari si ne asteptam la o crestere semnificativa in domeniul consultantei. Estimarile din acest an depasesc pragurile conservatoare stabilite in ultimii doi ani si suntem increzatori ca se vor confirma. Daca se asigura un flux constant de proiecte complexe, vom conta si pe intoarcerea specialistilor nostri care, in ultimii 3-5 ani, au cautat sa se dezvolte in alte proiecte din regiuni mai dinamice. Dupa impactul Covid, multi prefera sa lucreze langa familie si vor beneficia de oportunitati cu aceste intensificari de finantari si cu limite impuse de 6-7 ani pentru contractarea fondurilor. Sectoarele in dezvoltare, mai ales digitalizarea, vor impacta pozitiv si nivelul de trai, prin asigurarea de conditii de munca la standarde internationale. Speram sa avem bucuria de a fi generatia care nu va mai fi nevoita sa isi pregateasca si sa depuna la numeroase ghisee celebrele dosare cu sina si ca va ajunge o gluma de folclor pentru generatiile viitoare.
Experienta noastra atat in tara, cat si in regiune, dar si in Europa de Vest, sau la nivel international - in tari dezvoltate - asigura premizele unei continue dezvoltari si adaptari la schimbarile si noile asteptari ale pietei, biroul din Bucuresti avand la dispozitie resursele companiei la nivel global pentru a sustine planul strategic de dezvoltare. Vom aduce in prim plan experienta companiei in energie regenerabila, centre de date si vom continua sa fim un partener strategic al autoritatilor centrale si locale atat pentru pregatirea produselor si accesarea finantarilor, cat si pentru realizarea acestora, respectand una din devizele Hill International: "calitate, in timpul si in bugetul propus".
 
 
- La ce proiecte lucrati in aceasta perioada si ce servicii implica?
- Portofoliul Hill International este diversificat si complex, acoperind o multitudine de servicii de management de proiect sau monitorizarea constructiilor. In Romania si in regiunea Balcanilor acoperim orice tip de infrastructura: transport major (autostrazi, cai ferate, aeroporturi), mediu (apa, canalizare, deseuri, schimbari climatice), cladiri (publice si rezidentiale, hoteluri si centre comerciale, centre de date, dezvoltare urbana si marina), proiecte pentru eficienta energica, transmisie electrica, coridoare de gaz si statii, industrie usoara si, de asemenea, pentru identificarea de solutii pentru industria IT, menite sa raspunda cererii tot mai mari de stocare a datelor. Suntem mandri de fiecare proiect in parte si importanta lui pentru comunitatea pe care o va deservi ne face sa ne asumam responsabilitatea realizarii lor in timp, la standardele internationale de calitate si in limita bugetelor aprobate. Recunoastem ca ne este relativ greu sa listam aici anumite proiecte, pentru echipele noastre, peste 3.000 de profesionisti aflati in 39 de tari dintre care peste 550 in intreaga Europa - fiecare proiect este special. Suntem mandri de implicarea noastra in unele dintre cele mai mari proiecte in implementare in Europa, cum ar fi: statia de epurare de la Glina, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Galati, linia de cale ferata Route 10 din Kosovo, proiectul Hellinikon din Grecia - cel mai mare proiect de reregenerare urbana din Europa, linia de metrou numarul 4 din Atena, moscheea din Nur-Sultan - cea mai mare din Asia Centrala, biroul Natiunilor Unite din Geneva, noul aeroport din Kastelli, insula Creta, dar si numeroase investitii private pentru dezvoltarea de hoteluri, cladiri rezidentiale, centre comerciale, birouri sau proiecte industriale.
 
 
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Hill International este un partener strategic pentru multe alte companii din tara si din regiune si ne-am pozitionat ca lider in managementul de proiect al programelor majore, prin urmare se vor continua astfel de parteneriate strategice, asocieri pentru proiecte majore. Echipa din Romania este parte integranta si chiar coordoneaza echipele din regiune si impreuna cu acestea impartim resursele. Cu toate acestea, avand in vedere deschiderea de noi piete, compania investeste constant in oameni si pregatirea acestora, dar si in atragerea de noi talente, tineri absolventi interesati de dezoltarea unei cariere intr-un mediu propice.
 
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in activitate, in Romania?
- Intensificarea lansarii si contractarii de proiecte din ultimii doi ani a redus numarul expertilor seniori necesari mentinerii unor standarde de calitate, dar fiecare companie are in reteaua apropiata colaboratori pentru care adapteaza strategia de dezvoltare; acesti oameni sunt resursa cea mai importanta si de rezultatul muncii lor depinde atat succesul proiectelor, cat si al companiei. Piata de consultanta, si implicit, compania noastra, urmareste cu interes mentinerea scutirii de taxe pentru sectorul de constructii in contextul proiectelor din cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta, care poate avea impact considerabil in previziunile de cost si asteptarile expertilor implicati, care beneficiaza de aceste scutiri sub alte programe de finantare.
In ceea ce priveste inflatia, o alta problema a momentului, din pacate, multe din licitatiile curente au bugetele propuse si aprobate cu 2-3 ani in urma si nu corespund realitatii dupa criza de echipamente post-Covid si nu tin cont de posibile ajustari pentru a acoperi cresterile de preturi pentru materiale si energie. Sunt, in continuare, firme care prefera sa mearga in pierdere si sa participe la astfel de licitatii, dar calitatea scade atat la servicii, cat si din punct de vedere tehnologic, ceea ce va impacta negativ alinierea la cel putin unul din componentele majore din PNRR, si anume digitalizarea.
O alta dificultate vedem in interesul scazut pentru studiile relevante, coroborat cu intarzierea institutiilor statului de a deschide posibilitatea accesarii atestatelor si autorizatiilor corespunzatoare, care limiteaza dezvoltarea unor tinere resurse in acelasi timp cu trecerea in pragul de pensionare a celor mai experimentati ingineri. In acest context, nu se asigura un transfer de cunostinte in timp real. Aici incercam sa intervenim si noi si sa preluam ingineri tineri, care sa se formeze la locul de munca si pe care sa ii sustinem prin completarea studiilor necesare si specializarea in domeniile in care exceleaza.
 
 
- Ce programe si proiecte derulati, pentru pregatirea specialistilor?
- Hill International detine Hill University, un program amplu de studii, instruiri, sustinere de examene in domeniul constructiilor, asigurand legatura si facilitarea obtinerii unor certificate recunoscute international. Pe langa aceste studii tehnice, angajatii si colaboratorii Hill International au la dispozitie o multitudine de programe de dezvoltare personala. Compania sustine un mediu academic de performanta, se asigura burse si participarea la instruiri atat interne, cat si externe. Totodata, compania respecta standardele internationale pentru etica si profesionalism si asigura instruire in vederea intelegerii si respectarii legislatiei internationale in ceea ce priveste anti-coruptia, protejarea datelor cu caracter personal si informatice, respectarea mediului inconjurator si a sanatatii si securitatii in munca. In ultimii ani, Hill International a fost votat de angajati ca un angajator de top, iar Comitetul pentru Diversitate din cadrul firmei este activ atat pentru sustinerea angajatilor, cat si a comunitatilor din care fac parte acestia, asigurand participarea la diverse programe sociale si de excelenta. Manageri si experti Hill participa, in mod constant, la diverse conferinte de profil pentru incurajarea tinerilor si sunt membri in consilii de administrare a diverselor institutiii si centre de profil.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2022)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
strabag nivel 1
CDS
Acvatot 2019
Ubitech
noark
viarom
leviatan
ness project
EDIT-Structural
konsent
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
siniat
SIGM
quadratum
BogArt
concelex
Arduro

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander