Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


KRONOSPAN ROMANIA SRL

KRONOSPAN ROMANIA SRL

Adresa: Str. Strunga Mieilor nr. 1, Brasov, Judet Brasov
Telefon: 0268-473.435
Fax: 0268-408.704
E-mail: office.brasov@kronospan.ro
Web site: www.kronospan.ro
Domenii: Finisaje, compartimentari & plafoane
Descriere activitate
Producator produse pe baza de lemn: OSB Superfinish, PAL simplu si comercializare produse pe baza de lemn: PAL melaminat, MDF simplu, MDF melaminat, HDF simplu, HDF lacuit, blaturi de bucatarie, parchet laminat, lambriuri, plinte si accesorii pentru parchet si lambriuri, QSB, glafuri pentru ferestre, panouri incleiate din lemn masiv, banda cant.
 
Prezentare companie/institutie
KRONOSPAN: Piata placilor din OSB are premise reale de crestere
 
 
 
 
 
 
Oana Bodea (38 de ani)
Functia/Firma: director general, Kronospan Romania;
Experienta profesionala: 7 ani in domeniul industriei de prelucrare a lemnului.
 
In anul precedent s-a inregistrat o stagnare in ceea ce priveste industria constructiilor si a amenajarilor interioare. Cu toate acestea, compania Kronospan a raportat o crestere la toata gama de produse, avansul fiind mai pronuntat, fata de cel consemnat pe segmentul de mobilier. Practic, placile pe baza de lemn din categoria OSB reprezinta un produs cu o cerere aflata in continua crestere in Romania, in ultimii ani.
 
- Cum caracterizati evolutia cererii de produse din OSB pe piata autohtona?
- In pofida traditionalismului in ceea ce priveste solutiile folosite in constructii, tot mai multi beneficiari au inceput sa se orienteze catre structurile de lemn. Trendul este generat de ratiuni de eficienta si de costuri, precum si de dorinta de a construi ecologic. Placile din OSB realizate la fabrica din Brasov sunt singurele din Romania ce respecta standardul "Low emission", ceea ce ne asigura un avantaj competitiv net, aceste produse fiind 100% ecologice. Problematica imobilelor pasive incepe sa fie intens discutata inclusiv in Romania, iar placile OSB reprezinta solutia optima pentru acest tip de constructii. De asemenea, acestea constiutie alternative avantajoase atat pentru case pe structura din lemn, cat si pentru diverse amenajari interioare, elemente de cofrare, lucrari temporare etc.
- Ce cota de piata detineti in prezent in Romania pentru aceasta categorie de sisteme?
- Constructiile pe baza de lemn si, in special, cele realizate cu placi OSB detin, in continuare, o cota de maximum 10% din totalul pietei. Daca in 2014 nu am constatat o crestere a activitatii pe segmentul imobilelor rezidentiale noi, sectorul amenajarilor interioare si cel al renovarilor au inregistrat o usoara majorare. Astfel, gama noastra Krono Original a consemnat o ajustare pozitiva a vanzarilor, mai ales in ceea ce priveste sortimentul de parchet.
- Ati lansat produse noi in ultimul timp?
- Recent, am initiat dezvoltarea OSB Film, un produs destinat realizarii cofrajelor din beton, ce poate fi folosit si ca element de interior al panourilor sandwich folosite in constructii. De asemenea, am lansat colectia Kronoart, incluzand placi compacte pentru fatade, cu o durabilitate deosebita si protectie la radiatiile ultraviolete. Toate produsele Kronospan sunt disponibile in retelele de bricolaj si prin intermediul colaboratorilor nostri, din acest punct de vedere obiectivul fiind acela de a asigura termene de livrare de maximum 48 de ore, in orice localitate din Romania. - Cand preconizati ca sectorul constructiilor va reintra pe un trend de crestere?
- Putem semnala deja o tendinta ascendenta, data de cresterea numarului de proiecte, a investitilor, a santierelor etc. Piata de profil a inceput sa devina tot mai deschisa si sa se orienteze spre solutiile inovatoare, cum ar fi structurile usoare si flexibile. De aceea, compania noastra se va implica in continuare in dezvoltarea de solutii competitive, in asa fel incat sa acoperim un numar cat mai mare de aplicatii.

Real growth opportunities on Romanian OSB market
Kronospan sells in Romania a wide range of products for the furniture industry, interior decorations and construction industry. On the last segment, Kronobuild series include wood-based boards with different properties designated for professional use in the field. The OSB and other types of boards, used for walls, roofs, floors construction, flame resistant or moisture-resistant plates, products with special surface with aluminum reflective foil, compact exterior tiles for ventilated fașades - all these categories are available on local market. The company also offers solutions for flooring and paneling, in the Krono Original series.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iulie/August 2015)
 
 
Descrierea companiei:
Infiintat in anul 1897 la Lungötz langa Salzburg/Austria, Grupul Kronospan inseamna in primul rand pes-te 100 de ani de experienta in domeniul prelucrarii lemnului. In prezent Kronospan este lider pe piata produselor pe baza de lemn detinand 26 de fabrici in 24 de tari din intreaga lume. Pentru Kronospan calitatea si inovatia sunt foarte importante, astfel incat gama de produse de baza de lemn este con-stant diversificata: OSB Superfinish, PAL simplu, PAL melaminat, MDF simplu, MDF melaminat, HDF simplu, HDF lacuit, Blaturi de bucatarie, Parchet laminat, Lambriuri, Plinte si accesorii pentru parchet si lambriuri, QSB, glafuri pentru ferestre, panouri incleiate din lemn masiv, banda cant.
Kronospan produce la Brasov placi OSB Superfinish pentru constructii  
Fabrica KRONOSPAN de la Brasov detine cea mai moderna instalatie pentru productia placilor OSB din Europa si singura de acest fel din Romania.
Kronospan a investit 200 de milioane de EURO si a implementat la Brasov cele mai noi si mai perfor-mante tehnologii din domeniul protectiei mediului dar si din cel al industriei lemnului.
 
OSB SUPERFINISH  - Perfect pentru orice proiect de constructie!
 
Caracteristicile principale ale placilor Kronospan OSB Superfinish: 
▪ Stabilitate dimensionala ridicata, omogenitate, densitate uniforma a placii
▪ Tolerante de grosime extraordinar de mici si modificari minime de volum
▪ Rezistenta ridicata la difuzia vaporilor de apa - suprafata Superfinish creste rezistenta la difuzie, stropii de apa nu se pot infiltra iar suprafata asigura o protectie suplimentara impotriva murdaririi
▪ Coeficienti excelenti de rezistenta la incovoiere, presiune si tractiune
▪ Rezistenta ridicata impotriva compresiunii imbinarilor
▪ Rezistenta ridicata la ovalizarea gaurilor si extragerea cuielor
▪ Axa principala rezistenta la solicitari mari
▪ Fixare simpla cu ajutorul mijloacelor clasice de fixare
▪ O gama larga de formate posibile
▪ Flexibilitate ridicata la utilizare datorita caracteristicilor excelente de prelucrare cu scule traditionale pentru prelucrarea lemnului
 
Domenii de utilizare pentru placile KRONOSPAN OSB SUPERFINISH:
Placile Kronospan OSB Superfinish sunt indicate pentru utilizarea universala in spatii interioare si exterioare.
Placile Kronospan OSB Superfinish isi demonstreaza cel mai bine calitatile in constructii:
▪ Material de constructie cu suprafata mare pentru constructii noi, pentru reparatii si renovari
▪ Elemente structurale pentru casute de vacanta si cabane
▪ Panouri sandwich pentru pereti si plafoane
▪ Constructii rigidizante pentru pereti exteriori si interiori
▪ Straturi portante si de uzura pentru pardoseli
▪ Fabricarea grinzilor cu profil I
▪ Se pot realiza: lambrisari, tavane false, dusumele oarbe, structura tavanului, astereala pentru aco-peris
▪ Acoperirea de finisare a peretilor si plafoanelor
▪ Lucrari de cofraje
▪ Acoperirea temporara a deschiderilor cladirilor
▪ Impiedicarea vizibilitatii pe santiere mari
▪ Mansardarea blocurilor de locuinte
▪ Centre comerciale
▪ Complexe de locuinte tip container
  
Alte produse Kronospan: 
PAL simplu subtire, 3 - 6 mm
PAL-ul simplu subtire este folosit pentru amenajari interioare si in industria mobilei.
Parchetul laminat Krono Original
 
Parchetul laminat Krono Original® are multe avantaje fata de alte pardoseli. Parchetul laminat Krono Original va ofera o protectie Aquastop si sistemul de montare Twin Clic. Parchetul nostru laminat poate fi achizitionat cu sistem antistatic integrat, si cu reducerea rezonantei pasilor in incapere si in spatiile inferioare si rosturi in V. Toate tipurile de parchet laminat Krono Original® sunt supuse unor teste stricte, pentru a corespunde celor mai ridicate standarde internationale de calitate. Va oferim o garantie detaliata pentru toate produsele. Puteti fi siguri de faptul ca orice parchet laminat Krono Original® va va aduce multa bucurie.
Lambriuri Kronospan
Magia alegerii: de cate ori nu ati cautat culori potrivite pentru casa dumneavoastra? Fiecare din noi este unic. Fiecare si-a marcat destinatiile preferate pe harta culorilor.
Frasin, fag, par, stejar: este clar ca nimic nu ne relaxeaza mai mult decat culorile naturii.
Marmura: rubin, safir: sa ne lasam sedusi de eleganta moderna.
Preocupati pentru confortul dumneavoastra am creat o colectie bogata de decoruri unice, bazate pe standarde internationale.
Sortimente de lambriu Kronospan: Krono Exclusive Collection, Krono Collosseo, Krono MDF Standard, Krono Original Quadra.
Blaturi de lucru si glafuri de fereastra
Kronospan Romania ofera pentru toti clientii blaturi de lucru si glafuri de fereastra , cu o gama variata de decoruri si diferite structuri de suprafata, cu o finisare mata sau lucioasa. Puteti gasi decoruri care imita perfect structurile de lemn, piatra sau decoruri fanteziste. Pe langa blaturi de lucru si glafuri de fereastra va oferim o colectie completa de accesorii necesare pentru utilizarea functionala si corecta a produselor noastre.
Bucurati-va de varietatea de decoruri si finisari si lasati-ne sa va inspiram!
HDF brut si lacuit
Placile HDF sunt placi portante pentru parchetul laminat fabricat in cadrul procedurii de laminare directa HPL. Placile HDF sunt adecvate pentru lacuirea pe una sau pe ambele fete. Caracteristici:rezistenta suprafetei la actiunea substantelor chimice, curatare si intretinere usoara, placi ecologice si netoxice, rezistenta ridicata la solicitari mecanice (lovituri), gama larga de culori. Utilizare: corpuri de mobila, funduri de sertare, productia de usi interioare, elemente pentru decorari interioare.
MDF simplu
Placile MDF reprezinta o varianta multifunctionala pentru lemnul masiv. Placile sunt adecvate pentru finisarea suprafetei prin laminare la inalta presiune, furniruire, lacuire, frezarea fetelor si canturilor. MDF-ul simplu este folosit ca alternativa pentru inlocuirea lemnului masiv si fabricarea mobilei.
 

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
MAKITA
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CDS
noark
theda mar
viarom
strabag nivel 1
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ness project
Ubitech
siniat
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander