Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
PAGINA PERSONALIZATA


LAPP ROMANIA SRL

LAPP ROMANIA SRL

Adresa: A1 Business Park - Aleea Camilla nr. 11, Unitatea G2, Dragomiresti-Deal, Judet Ilfov
Telefon: 021-310.09.61
Fax: 021-310.09.59
E-mail: sales.ro.lro@lapp.com
Web site: www.lapp.ro
Domenii: Materiale pentru instalatii electrice
Descriere activitate
Cabluri și accesorii pentru cabluri, paturi de cablu metalic în sortimente și dimensiuni complete, materiale pentru tablourile electrice, sisteme paratrăsnet
Prezentare companie/institutie
COELCO TRADE a devenit Lapp Kabel Romania
 
Lapp Kabel Romania, fosta companie Coelco Trade, a fost achizitionata, la inceputul anului 2012, de catre Lapp Holding AG, cu sediul in Stuttgart, devenind membra a concernului Lapp Group, lider mondial in domeniul productiei de cabluri, conectori si ansambluri de cabluri personalizate. Potrivit opiniei directorului general, schimbarea numelui firmei prezinta foarte multe avantaje pentru societate, partenerii actuali si potentiali avand reactii pozitive la noua carte de vizita a companiei. Faptul ca grupul german este producator de cabluri nu va afecta domeniul de activitate al societatii, care va continua sa furnizeze pe piata locala o gama variata de echipamente electrice, aparate de masura, accesorii, tablouri electrice etc.
 
Ioan Cobzarenco (56 de ani)
Functia/Firma: director general, Lapp Kabel Romania;
Experienta profesionala: 26 de ani pe piata locala de energie.
 
- Ce situatie se inregistreaza in prezent pe piata materialelor electrice?
- Sectorul de constructii se inscrie pe un trend descrescator din 2009, investitiile straine directe scazand dramatic in aceasta perioada. Mai mult, criza bancara ce genereaza lipsa creditarii si a finantarii sectorului imobiliar, se prelungeste. Ne confruntam cu un fenomen riscant pentru economia romaneasca, respectiv cu faptul ca se produce si se asambleaza foarte putin la nivel national, uneori fiind adusa chiar si forta de munca din afara tarii. Un exemplu concludent este cel al energiei eoliene, deoarece turbinele sunt importate de la fabrici externe, la nivel local realizandu-se numai conexiunea pe medie tensiune si fibra optica. Producatorii din Romania nu prea pot lucra cu aceste companii, deoarece firmele respective prefera sa-si aduca produsele din alte tari. In acest context, piata materialelor electrice se afla la un nivel scazut, fiind dependenta de pret, principalul criteriu de achizitie a produselor. Ieftinirea continua a sistemelor determina reducerea profitului si, in final, lipsa investitiilor in cercetare, dezvoltare si progres. In ansamblu, piata materialelor electrice s-a mentinut, anul trecut, la nivelul din 2011. Din punct de vedere valoric, pe baza cifrei de afaceri a marilor furnizori specializati, sectorul specific se situeaza la circa 120 milioane de euro, insa luand in considerare numai ce se vinde si se cumpara in Romania, nu si la investitiile din afara tarii.
- Cum au evoluat afacerile companiei in acest context?
- Trecem printr-un proces de reorganizare a activitatii in urma preluarii de catre compania germana, ce implica schimbari de personal, departamente noi, renuntarea la anumiti furnizori etc. Din 2013 va trebui sa incepem sa lucram in noua organizare si sa inregistram si primele rezultate ale intregului demers. Din punct de vedere al cifrei de afaceri, in 2012 aceasta s-a situat la circa 8 milioane de euro, la un nivel similar celui din cele 12 luni anterioare. Este dificil de estimat ce se va intampla in acest an, insa, in ansamblu, estimam mentinerea unui volum similar al vanzarilor. In a doua jumatate a anului trecut am lucrat foarte mult pentru lansarea portalului online www.cabluriflexibile.ro, instrument deosebit de util pentru proiectanti si ingineri, care il pot utiliza pentru a alege cablul corect pentru orice tip de aplicatie si, in acelasi timp, un bun promotor al produselor noastre. In ceea ce priveste vanzarile realizate anul trecut, am observat o crestere a cererii pentru produsele de aparataj pentru mentenanta si de tablouri electrice. S-au realizat si cateva investitii mai mari, cum ar fi cea de la Rafinaria Brazi (intreprinsa de grupul petrolier OMV), care a atras investitii specifice, de sisteme ce pot fi folosite in zone cu pericol de explozie.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia martie/aprilie 2013 )

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMvailanthiltiman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
grundfos
BALTIC
CDS
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
viarom
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
theda mar
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023