Agenda Constructiilor
Duminica, 09 August 2020
Home - INDEX COMPANII - LEIER ROM
PAGINA PERSONALIZATA


LEIER ROM

LEIER ROM

Adresa: Str. Horea Nr.6, Ap.8, Cluj-Napoca, Judet Cluj
Telefon: 0264-433.788
Fax: 0264-530.540
E-mail: info@leier.ro
Web site: https://www.leier.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Caramida si BCA
Descriere activitate
Compania livreaza pe piata locala elemente din beton pentru zidarie, învelitori si pavele din beton, prefabricate pentru sisteme de canalizari si peisagistica si o gama variata de elemente structurale prefabricate.
Prezentare companie/institutie
LEIER pregateste constructia unei fabrici de produse din beton, in Arad
 
 
 
 
 
 
Cristian Suciu (52 de ani)
Functia/Firma: director general, Leier Rom - Cluj-Napoca;
Experienta profesionala: 15 ani pe piata constructiilor / materialelor de constructii.
 
Leier Rom, parte a grupului austriac Leier, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru constructii din centrul si estul Europei, a raportat o cifra de afaceri de doua milioane de euro in prima jumatate a anului, tinta pentru 2019 fiind depasirea pragului de 5 milioane de euro al business-ului. Compania livreaza pe piata locala elemente din beton pentru zidarie, invelitori si pavele din beton, prefabricate pentru sisteme de canalizari si peisagistica si o gama variata de elemente structurale prefabricate. Din decembrie 2018, grupului Leier i s-a alaturat si producatorul de caramida Brikston Construction Solutions, din Iasi. Compania continua sa investeasca in productie la nivel national, pregatind chiar si constructia unei fabrici de produse din beton, in judetul Arad.
 
- Cum credeti ca se va dezvolta piata locala a materialelor pentru constructii in anii urmatori?
- Dupa o crestere de peste 20% a vanzarilor de materiale de constructii in 2019, in 2020 consider ca sectorul va avea evolutii diferite pe segmente. In situatia in care proiectele de infrastructura vor avea sustinerea financiara promisa, piata va avea un trend ascendent, ce va fi resimtit si in sectorul privat. In cazul in care se vor opri finantarile in infrastructura, aceasta va avea un trend negativ, inclusiv in mediul privat. Vanzarile vor continua, insa, sa creasca, chiar daca impactul unei eventuale scaderi din infrastructura va fi semnificativ.
- Ce categorii de produse se afla in topul vanzarilor Leier?
- Anul acesta, ponderea majora a fost la pavaje cu 28% din total, urmata de boltari (25%) si sisteme de canalizare (23%).
- Ce strategie de investitii aveti planificata in Romania?
- Capacitatea noastra de productie poate creste cu aproximativ 25%, dar lipsa de personal calificat impiedica, momentan, aceasta dezvoltare. Societatea noastra este in proces de extindere. In judetul Arad am achizitionat un teren de 9 ha, unde vom construi o noua fabrica de produse din beton. La sfarsitul anului trecut, societatea noastra a achizitionat pachetul majoritar de la Brikston Construction Solutions Iasi, producatorul de produse ceramice din estul tarii. De asemenea, aici vom diversifica paleta de produse cu produse din beton. Grupul Leier mai are, in acest an, proiecte de investitii, pe care le vom comunica dupa stabilirea tuturor detaliilor.
- Care considerati ca sunt noile riscuri in domeniul constructiilor, avand in vedere contextul economic si politic?
- Asa cum am precizat la primul punct, capacitatea statului de a investi in infrastructura poate duce la cresteri sau scaderi. De asemenea, lipsa acuta de forta de munca este un factor care influenteaza negativ domeniul constructiilor, si nu numai. Totodata, scaderea continua a calitatii invatamantului are o influenta negativa asupra capacitatii de dezvoltare a industriei.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2019)

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKallbimVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere