Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Decembrie 2024
Home - INDEX COMPANII - PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION
PAGINA PERSONALIZATA


PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION

PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION

Adresa: Str. Dr. Carol Davilla nr. 59, Bucuresti, S5
Telefon: 021/335.54.45
Fax: 021/335.54.45
E-mail: office@h2prodesign.com
Web site: www.h2prodesign.com
Domenii: Proiectare si inginerie
Descriere activitate
Servicii integrate de proiectare generală în domeniul construcțiilor civile, industriale, agricole și inginerești, consultanță și management de proiect.
Prezentare companie/institutie
Beneficiile integrării tehnologiei și a strategiilor sustenabile în clădirile de gabarit mare
 
 
Schimbările care apar în mod constant în jurul nostru ne fac să ne gândim de două ori înainte de a lua o decizie care ne-ar putea influența viitorul și siguranța. Fie că urmează să cumpărăm o mașină, fie doar că vrem să investim niște bani, trebuie să analizăm cu mare atenție toate aspectele implicate în aceste procese.
 
Iar dacă ar fi să alegem un singur element dintre toate cele implicate, căruia ar trebui să îi acordăm o atenție deosebită în momentul luării deciziei, acela ar fi fără discuție cel al sustenabilității (mai ales în domeniul construcțiilor).

Fie că privim acest lucru din exterior, ca o datorie a noastră față de ce se află și trăiește în jurul nostru, fie că o privim din interior, ca un avantaj economic personal în ceea ce privește procesul de proiectare și construire, avem doar beneficii de care să ne bucurăm și care vin ca argument pentru tragerea unui semnal de alarmă cu privire la subiectul sustenabilității.
 
 
Acest lucru este valabil în mod special pentru companiile mari, care au un impact major în gestionarea bună sau rea a resurselor de care dispunem, având, prin urmare, o nevoie urgentă de un bun management de integrare a strategiilor sustenabile pentru consum, producere și utilizare.
Mai ales când vine vorba de clădirile de gabarit mare (industrial, educațional, comercial, birouri și nu numai) sunt multe aspecte asupra cărora putem dezbate și discuta pe partea de sustenabilitate și informare cu privire la toate beneficiile pe care le aduce.
 
Reciclarea
 
Încă din etapa de construire, reciclarea este un punct foarte important și necesar de atins, care ar trebui să se regăsească pe lista de priorități ale șantierului respectiv. Poate să fie avută în vedere, în mod special utilizarea materialelor reciclate încă de la început, dând astfel posibilitatea diminuării unor costuri considerabile implicate în achiziționarea cantităților impresionante de materiale noi.

Acest subiect poate să reprezinte un punct de interes și în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor rămase și ulterior reciclarea acestora.
 
 
Reutilizarea apei
 
Promovarea reutilizării apelor uzate epurate și/sau a celor pluviale în sectoarele industriale reprezintă în continuare o prioritate, în mod special când privim problema din perspectiva suprafețelor mari pe care aceste sectoare le ocupă și care se reflectă direct în cantitatea de apă necesară care este consumată, dar și suprafața întinsă de pe care se pot capta cantități considerabile de apă pluvială.

Ca argument implicit și scop final o să privim caracterul economic pe care îl abordează această soluție, când vine vorba de reducerea costurilor pentru alimentarea cu apă.
 
Energia verde
 
Nu putem ignora unul dintre cele mai importante subiecte pe care sustenabilitatea le abordează și impactul major pe care îl are modul în care ne raportăm noi la el. Consumul de energie este generatorul principal de facturi în clădirile pe care le administrăm, motiv pentru care modul în care alegem să ne procurăm această energie, dar și cel în care o gestionăm devine un interes direct al nostru personal. Totul, de la alegerea unor surse de energie alternativă (verde), precum instalarea de panouri fotovoltaice, până la gestionarea consumului prin instalarea de senzori care să dozeze acest consum, ne stau la dispoziție ca soluții pentru diminuarea cheltuielilor în această categorie.
 
Lumina naturală
 
Sub aceeași umbrelă, dar cu segmentul ei dedicat, apare subiectul luminii care ar trebui să pătrundă în toate spațiile de lucru ale clădirii. Construcțiile care sunt realizate în așa fel încât să utilizeze în cea mai mare măsură posibilă lumina naturală se află în centrul a ceea ce reprezintă sustenabilitatea. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți semnificativ confortul angajaților și performanțele lor, dar va avea un impact pozitiv și din punct de vedere al facturilor, prin scăderea cantității de energie necesară pentru iluminarea și încălzirea artificială a clădirii.
 
 
Materiale cu emisii scăzute de carbon
 
Gazele cu emisii de CO2 sunt rezultatele diverselor activității pe care omul le întreprinde ca urmare a dezvoltării și progresului: transport, consumul de combustibili, alimente, produse fabricate, materiale, lemn, drumuri, clădiri, servicii etc.

În domeniul construcțiilor, această problemă poate să fie atacată încă din etapa de construire, în momentul în care se iau decizii cu privire la proveniența materialelor folosite, atât la nivelul naturii și al procesului de producere a materialului respectiv, cât și la nivelul distanței de la care este adus, care echivalează cu nivelul de emisii din transportul respectivului material către șantier.
 
Folosirea de dispozitive și echipamente cu consum redus
 
Tehnologia modernă ne permite să reducem din consumul de energie și prin utilizarea unor aparate care fac parte dintr-o clasă energetică superioară. Da, acest lucru nu este posibil mereu, însă, acolo unde există soluții, este recomandată optarea pentru o asemenea variantă. Simpla alegere a unor becuri led economice poate avea un impact semnificativ asupra consumului de electricitate, la fel și achiziționarea de echipamente moderne care sunt mult mai prietenoase cu mediul, dar care oferă performanțe superioare și amortizarea investiției în timp.
 
De ce să alegi construirea unei clădiri sustenabile?
 
Având în vedere avântul pe care arhitectura sustenabilă l-a luat în ultima vreme, foarte multe persoane se întreabă care sunt implicațiile optării pentru un proiect de clădire sustenabilă, în detrimentul uneia realizată prin procese și cu materiale tradiționale. Respectarea cerințelor care definesc aceste tipuri de clădiri necesită o atenție deosebită la o mulțime de detalii, ceea ce poate părea complicat pentru necunoscători, dar cu toate acestea, cu o echipa bine pregătită în domeniu, totul poate fi ușor de realizat.

Pentru început, proiectul trebuie revizuit astfel încât să îndeplinească condițiile prealabile. În plus, sunt necesare condiții favorabile în ceea ce privește potențialul real de livrare a produselor necesare, care fac în final diferența între o construcție sustenabilă și una normală. În cazul în care cele două cerințe sunt îndeplinite, există și numeroase beneficii pe care le veți avea de pe urma unei asemenea clădiri, care să vă certifice faptul că aceasta este cea mai bună decizie de luat pe termen lung:
    ● În comparație cu o clădire construită folosind metode și materiale tradiționale, nivelul de confort într-o astfel de locație este semnificativ ridicat;
    ● Lumina naturală care intră în spatiile interioare și calitatea înaltă a aerului dintr-o asemenea încăpere contribuie la calitatea generală a vieții și a productivității persoanelor care vor lucra în acest spațiu;
    ● Datorită integrării tehnologiilor sustenabile, cheltuielile anuale de întreținere și reparații ale construcției se vor reduce semnificativ;
    ● Este posibilă valorificarea și utilizarea energiei dintr-o varietate de surse regenerabile; în acest mod contribuția la calitatea generală și locală a mediului fiind vizibilă;
    ● Amortizarea unor investiții strâns legate atât de instalarea rețelei pentru generarea de energie și funcționarea aparatelor utilizate, cât și de materialele folosite.

La o primă vedere, deși pare un proces mai complex, construcția unei clădiri sustenabile este, cu siguranță, o soluție de viitor. Având în vedere direcțiile în care ne îndreptăm și necesitatea de a proteja cât mai mult resursele de care dispunem, este important să contribuim cât de responsabil putem. PRODESIGN ENGINEERING&CONSTRUCTION poate veni în ajutorul tău pentru a vedea cu adevărat viitorul construcțiilor sustenabile.

Evoluția tehnologică permite o mulțime de variații și mai ales oferă echipei de la H2 PRODESIGN posibilitatea de a se îndrepta către tine cu proiecte realizate la cele mai înalte standarde de siguranță și nu numai. Este momentul să iei în frâu soarta planetei și să faci tot ceea ce ține de tine pentru a te asigura că eviți risipa de resurse atât de necesare.

Avem experiența necesară pentru a găsi soluții eficiente în toate contextele, iar proiectele în care ne implicăm se concentrează pe acest lucru, motiv pentru care cei ce colaborează cu noi se bucură de rezultate excelente. Alături de noi fiecare proiect, indiferent de amploarea sa, poate prinde viață!
 
Arh. Ana Razem
Student Arhitect
Prodesign Engineering & Construction

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMTotalEnergieshiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
GEWISS
EURO BUILD
Acvatot 2019
theda mar
Arduro
rigips
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
noark
leviatan
SSAB
BogArt
concelex
Ubitech
CDS
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
quadratum
strabag nivel 1
AED
DRS
EDIT-Structural
SIGM
ELECTROGRUP

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<