Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - INDEX COMPANII - FURNIZORI PENTRU INSTALATII - Sisteme HVAC - ROSENBERG ROMANIA TEHNICA DE VENTILATIE SI DE CLIMATIZARE SRL
PAGINA PERSONALIZATA


ROSENBERG ROMANIA TEHNICA DE VENTILATIE SI DE CLIMATIZARE SRL

ROSENBERG ROMANIA TEHNICA DE VENTILATIE SI DE CLIMATIZARE SRL

Adresa: Aleea Marius Emanoil Buteica nr. 18-20, Bucuresti, SSector 3
Telefon: 021/105.11.56
Fax: 021/105.11.57
E-mail: office@rosenberg.ro
Web site: www.rosenberg-gmbh.com
Domenii: Sisteme HVAC
Descriere activitate
Furnizor de sisteme de ventilare si climatizare: unitati de tratare a aerului.
Prezentare companie/institutie
 ROSENBERG: Se impune atragerea investitorilor straini in economie
 
In calitate de reprezentanta a reputatului grup german Rosenberg Ventilatoren GmbH, subsidiara din tara noastra activeaza ca furnizor de sisteme de ventilare si climatizare, folosite la obiective industriale, comerciale sau cu caracter special. In opinia conducerii companiei, spre deosebire de alte sectoare ale pietei constructiilor, pentru acest segment investitional premisele sunt favorabile, la nivelul lui 2013 fiind estimata o intensificare a lucrarilor specifice. Astfel, Rosenberg Romania acceseaza preponderent proiectele cu dimensiuni medii si mari, din categoria celor industriale, livrand echipamente complexe pentru tratarea aerului, precum si sisteme de ventilatie.
 
Valentin Stanca (32 de ani)
Functia/Firma: Area Sales Manager, Rosenberg Romania;
Experienta profesionala: 7 ani in domeniul sistemelor de climatizare si ventilatie.
 
- Prezentati succint obiectivele cuprinse in strategia de afaceri.
- In contextul noii directive europene ErP (Energy related Products) privind sistemele de ventilatie, care impune praguri maxime de consum energetic pentru anumite grupe de produse, ne propunem sa promovam acest concept pe piata. Rosenberg are in portofoliul sau asemenea echipamente, ce integreaza motoare de inalta fiabilitate, care folosesc tehnologia EC. In concordanta cu evolutia pe plan international, grupul Rosenberg doreste sa-si extinda prezenta si la nivel local, astfel incat estimam pentru Romania o majorare de pana la 30% a vanzarilor in comparatie cu 2012, tinand cont de relansarea unor proiecte care au fost amanate anterior si de anuntarea unor investitii noi in industrie. Ne bazam si in continuare pe vanzarile de centrale de tratare a aerului - CTA (cu 85% din total), ventilatoare (10%), componente de automatizare si piese de schimb (5%), zona centrala a tarii si Capitala fiind principalele piete de desfacere. 
- Cum s-a dezvoltat segmentul specific in 2012 si care sunt prognozele aferente anului in curs?
- In pofida recesiunii, sectorul sistemelor de climatizare industriala a evoluat intr-un ritm superior altor segmente ale pietei. Astfel, numerosi investitori straini au luat decizia de a-si dezvolta unitatile pe care le detin in tara noastra sau de a accesa piata nationala. Scopul de baza pentru Rosenberg este productia de echipamente fiabile si se au in vedere costurile totale ale proiectului, care presupun sumele initiale investite si cheltuielile de exploatare. Consider ca in acest an sectorul de constructii se va afla in ascensiune, cu exceptia celui rezidential, unde problemele se vor perpetua chiar si pe termen mediu. In consecinta, in intervalul 2013-2015, va exista un avant mai puternic al constructiilor industriale, mai ales ca investitorii au inceput sa aiba incredere in potentialul economic al Romaniei. 
- In ce fel poate fi definita competitia in domeniu?
- Principalii zece furnizori importanti - prezenti pe piata autohtona - constituie, de fapt, bransa de profil si, chiar daca in ultimul timp s-au observat incercari din partea unor companii de mici dimensiuni de a incheia parteneriate cu societati locale specializate in montaj, acestora le lipsesc avantajele legate de notorietatea produselor. Se mai poate spune ca, in contextul crizei, competitia s-a acutizat, deoarece - de exemplu - in Bucuresti, la nivelul lui 2013, exista cel mult 20 de lucrari potentiale ce vizeaza instalarea CTA. In ceea ce ne priveste, ne diferentiem pe piata prin calitatea produselor furnizate la un pret competitiv si prin faptul ca ne implicam activ in implementarea solutiilor optime pentru clientii nostri. 
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia martie/aprilie 2013)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
BMI_Icopal
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
viarom
FRONTALE
hilti
Ubitech
rigips
Acvatot 2019
leviatan
CELCO 2020
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere