Agenda Constructiilor
Marti, 03 Decembrie 2024
PAGINA PERSONALIZATA


SELFCONSULTING

SELFCONSULTING

Adresa: Str. Frederic Chopin 9B, Parter, Ap. 2, Bucuresti, S2
Telefon: *
E-mail: office@selfconsulting.ro
Web site: www.selfconsulting.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Companie ce ofera servicii complexe de proiectare in domeniul construcțiilor civile si industriale, atat in zona publica, cat si cea privata.
Prezentare companie/institutie
SELFCONSULTING: Proiectare sustenabila si inovatie pentru viitorul constructiilor
 
 
 
 
 
 
Ing. Alexandru Olaru
Functia/Firma: director general, Selfconsulting;
Experienta profesionala: 18 ani in domeniul proiectarii in constructii.
 
Selfconsulting este o companie de proiectare cu capital integral romanesc, infiintata in 2005, care s-a dezvoltat semnificativ in ultimii ani. Firma beneficiaza de o echipa dinamica, alcatuita din arhitecti, ingineri proiectanti de structuri si manageri de proiect si se afla intr-o continua expansiune. In ultimii patru ani, Selfconsulting si-a consolidat pozitia pe piata, ajungand la o echipa de 30 de specialisti, diferentiindu-se de competitorii sai prin integrarea constanta a tehnologiilor inovatoare. Astfel, firma s-a impus prin utilizarea unor solutii moderne de proiectare si prin dezvoltarea continua a echipei, ceea ce a permis livrarea unor proiecte de inalta calitate. Activitatea societatii este ghidata de valori precum corectitudinea, comunicarea continua si sustenabilitatea, asigurand ca fiecare solutie de proiectare respecta standarde profesionale inalte. In continuare, Alexandru Olaru, directorul general al Selfconsulting, se refera la cele mai importante aspecte ale activitatii.
 
- Care sunt tehnologiile inovatoare pe care le utilizati in prezent si ce avantaje aduc acestea clientilor?
- La Selfconsulting, utilizarea tehnologiilor inovatoare precum scanarea 3D si Building Information Modeling (BIM) este esentiala in gestionarea proiectelor. BIM ne permite o coordonare eficienta intre echipele de arhitecti, ingineri si executanti, centralizand toate informatiile necesare si reducand riscul de erori. Aceasta ofera clientilor o transparenta sporita si un control mai bun asupra costurilor si termenelor. Scanarea 3D, pe de alta parte, ne ajuta sa obtinem date precise si rapide despre cladirile existente, economisind timp si reducand erorile in executie. Pentru clienti, aceste tehnologii inseamna o documentatie detaliata, o implementare eficienta si evitarea costurilor suplimentare sau intarzierilor.
- Ce proiecte importante aveti in derulare in prezent si care sunt provocarile acestora?
- In acest moment derulam proiecte importante in multe zone ale Romaniei, in domenii precum spitale, sali de sport, campusuri universitare si consolidarea unor sedii administrative pentru diverse autoritati. De asemenea, suntem implicati in lucrari de infrastructura edilitara, precum statii de epurare si tratare a apei, esentiale pentru functionarea comunitatilor, desi mai putin vizibile publicului larg. Cele mai provocatoare proiecte sunt cele de consolidare si reabilitare, unde dificultatea consta in colectarea datelor necesare pentru proiectare. Totusi, am reusit sa depasim aceste provocari prin utilizarea tehnologiilor avansate, cum ar fi scanarea 3D, care ne permite sa optimizam procesele si sa oferim solutii precise si eficiente. Aceste proiecte ne ofera atat provocari, cat si oportunitati de inovare si dezvoltare. Actualmente, cel mai complex proiect pe care il avem in lucru este Maternitatea Bucur. Colectarea informatiilor si realizarea testelor necesare stabilirii datelor de proiectare, in conditiile in care Maternitatea este in plina exploatare, au reprezentat pentru noi o adevarata provocare. In faza de executie, cel mai complex proiect pe care il avem in desfasurare este Sala Polivalenta din Tulcea, care este construita in acest moment de catre colegii de la Constructii Erbasu. Acolo am intampinat reale provocari de proiectare din cauza conditiilor dificile de fundare, locatia fiind in imediata vecinatate a Dunarii, dar cu o buna coordonare cu colegii constructori, le-am depasit cu succes.
- Ce obiective si proiecte aveti in plan pentru viitor?
- In viitorul apropiat vom urmari sa participam la proiectarea la cele mai inalte standarde a infrastructurii de sanatate, a celei scolare si sportive. De asemenea, dorim sa lucram la modernizarea si dezvoltarea infrastructurii edilitare din tara noastra. In ansamblu, tinta este consolidarea si dezvoltarea pozitiei pe piata proiectarii din Romania. Dorim sa ne impunem prin principiile pe care le utilizam in cadrul activitatii noastre si prin dorinta continua de dezvoltare a noilor tehnologii de pe piata. In viitor, intentionam sa dezvoltam si mai mult partea de scanare si urmarire a proiectelor cu ajutorul instrumentelor 3D. Suntem, de asemenea, preocupati de modalitatea in care vom reusi sa integram Inteligenta Artificiala in domeniul proiectarii.
- In ce masura proiectele si activitatea companiei au contribuit la dezvoltarea sectorului de proiectare si arhitectura din Romania?
- Suntem prezenti la marea majoritate a evenimentelor din domeniul proiectarii. Prin participarea la aceste evenimente contribuim activ la dezvoltarea angajatilor nostri. De asemenea, suntem membri activi in cadrul asociatiilor profesionale si a Patronatului Proiectantilor in Constructii, in cadrul carora participam la diverse actiuni si activitati care vor duce la imbunatatirea proceselor de lucru in constructii. In ceea ce priveste tendintele actuale si viitoare in proiectare, consideram ca acestea vor fi indreptate catre metode de constructii moderne, ce vor cuprinde materiale sustenabile si tehnologii de automatizare.
- Ce v-a motivat sa alegeti acest domeniu si cum vedeti evolutia sa in urmatorii ani?
- Mi-am dorit inca din primii ani de liceu sa urmez acest domeniu, fiind motivat de faptul ca este unul care imbina perfect conceptul cu realitatea. Sunt motivat de acest context tot mai accelerat de digitalizare, dar mai ales de intentia de a depasi provocarile care de fiecare data sunt diferite si care apar pe drumul dintre concept si obiectivul construit. Cred ca tinerii ar trebui sa fie motivati de posibilitatea de putea lucra cu aplicatii software de design inovatoare, prin care isi vor transforma ideile in realitate. Pot urmari in timp real, pe parcursul desfasurarii executiei proiectului, cum aceste idei se transforma in realitate. Practic, fata de alte domenii, munca proiectantilor si a arhitectilor devine realitate si va putea fi admirata de generatiile ce vor urma, iar asta reprezinta o motivatie profesionala extrem de importanta.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2024)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
SSAB
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
ELECTROGRUP
leviatan
ness project
EDIT-Structural
DRS
quadratum
SIGM
konsent
Arduro
Ubitech
concelex
CONCEPT STRUCTURE
VEGO
strabag nivel 1
CDS
theda mar
Acvatot 2019
rigips
AED
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<