Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - SOLIDIS STRUCTURI DE REZISTENTA
PAGINA PERSONALIZATA


SOLIDIS STRUCTURI DE REZISTENTA

SOLIDIS STRUCTURI DE REZISTENTA

Adresa: Str. Cornelia nr. 20, București, S4
Telefon: 0728-934.394
E-mail: echipa@solidis.ro
Web site: www.solidis.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Proiectare structuri de rezistență și consultanță pentru construcții rezidențiale.
Prezentare companie/institutie
SOLIDIS: Semnalele din piata anunta un an 2023 dificil pentru constructii
 
 
 
 
 
 
Ing. Dragos Zamfiroiu (32 de ani)
Functia/Firma: Associate Director, Solidis Structuri de Rezistenta;
Experienta profesionala: 8 ani pe piata de proiectare si constructii.
 
Solidis Structuri de Rezistenta este o companie relativ tanara, fondata in 2014, dar cu o experienta deja bogata in proiectarea de structuri de rezistenta. In cei 8 ani de activitate, societatea a realizat peste 200 de proiecte, depasind pragul de un milion de metri patrati proiectati. Printre lucrarile de referinta la care au participat inginerii proiectanti de structuri de la Solidis se afla hotelurile Autograph 5* by Marriott - Marmorosh Blank Palace Bucuresti si Somet, pe DN1, precum si ansamblurile rezidentiale Atria Resort Bucuresti, Vandana si Prima Nufarul - Oradea, Stejaris, Dynamic si Cuza 99 - Brasov, ISG Residence Bucuresti, dar si noul hotel Courtyard by Marriott, de pe str. Fabrica de Glucoza din Capitala. In prezent, Solidis lucreaza la proiecte, preponderent rezidentiale, cu o suprafata cumulata de aproximativ 100.000 mp. Dupa trei ani, 2020-2022, in care volumul de lucru in cadrul companiei s-a mentinut constant, prognozele pentru 2023 nu sunt foarte optimiste, avand in vedere semnalele din piata. Ing. Dragos Zamfiroiu, Associate Director Solidis, remarca o scadere a cererii de proiecte inca de la inceputul pandemiei, dar este convins ca echipa va identifica solutii pentru a depasi aceasta perioada de incertitudine.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in ultimii ani si ce tendinte se prefigureaza pentru 2023?
- Activitatea noastra se concentreaza pe proiectarea in domeniul rezidential. Lucram, in acest moment, pentru partenerii nostri Prima Development Grup, asteptand predarea unor proiecte de 50.000 - 60.000 mp. In curs de executie avem proiecte de aproximativ 100.000 mp, cu termene de realizare stabilite pana la finalul anului 2023. Anul 2022 este destul de asemanator cu 2021 si 2020 in ceea ce priveste volumul de lucru si ne concentram, astfel, sa incheiem anul in acelasi ritm. Semnalele care ne vin din piata - in contextul cresterii preturilor la materialele de constructii, majorarii dobanzilor, incetinirii ritmului de vanzare a apartamentelor, dificultatii obtinerii de credite ipotecare, inflatiei, instabilitatii regionale etc. -, nu ne fac sa fim optimisti pentru anul 2023.
Activam intr-un domeniu care se bazeaza pe stabilitate, pe predictibilitate, iar investitiile ce se proiecteaza astazi se vor materializa in 2-3 ani. Tendinta observata de noi este de scadere a cererii de proiecte, traiectorie care a inceput odata cu debutul pandemiei.
- Cum se resimte, in cadrul companiei, cresterea preturilor din domeniul constructiilor si energiei?
- Avem proiecte predate a caror executie nu a inceput, investitorii asteptand stabilizarea preturilor la materialele de constructii. Amanarea executiei inseamna si amanarea urmatoarelor investitii ce ar urma sa intre in proiectare. In mod direct, ca proiectanti, nu suntem afectati de cresterile de preturi la materialele de constructii, insa ca participanti la un proces de constructie complex si de lunga durata, in care partenerii nostri - dezvoltatori si constructori - sunt afectati, unda de soc nu are cum sa ne ocoleasca. Si primul efect este scaderea numarului de proiecte noi lansate pe piata, care, evident, are un impact negativ indirect asupra noastra.
- Ce tendinte remarcati in proiectare, in aceasta perioada?
- Arhitectura tinde spre a prelua elemente din vestul Europei: cladiri cu structura supla, deschideri mai mari, eliminarea planseelor cu grinzi si folosirea cat mai mult a planseelor dala, ignorand ca suntem intr-o tara cu un nivel seismic foarte important. Tendinta este sa se puna accent foarte mult pe arhitectura, punand in plan secund importanta structurii sau a instalatiilor.
Noi credem in proiecte solide, rezistente si ne dorim sa dezvoltam cu fiecare client care ne trece pragul relatii asemenea proiectelor noastre. Solidis inseamna cele mai inalte standarde - in solutiile pe care le proiectam pentru clientii nostri, in modul de abordare al rezolvarii problemelor, in integritatea care ne ghideaza fiecare pas. Aducem valoare clientilor prin proiectarea exceptionala a structurilor de rezistenta si prin dedicarea pe care o avem fata de proiecte. Livram solutii creative incadrate in bugete clare, in cel mai scurt timp. Piatra de temelie Solidis o reprezinta cunostintele profunde despre ingineria structurala. In acelasi timp, experienta noastra pune in valoare tehnologia, astfel incat oferim clientilor nostri proiecte inovatoare si - mai ales - rezistente.
- Ce investitii aveti in plan in sensul digitalizarii activitatii? Care considerati ca sunt cele mai utile instrumente pentru proiectare, in acest moment?
- Avem si am avut investitii in dezvoltarea unor softuri care sa duca la o productivitate mult mai buna, incercand sa eliminam cat mai mult din partea neplacuta a meseriei, "rutina". Lucram cu specialisti IT pentru a imbunatati partea de desen si partea de calcul. "Cel mai bun program este cel pe care il stii" - pe aceasta filosofie se bazeaza si investitiile noastre in digitalizare, in care intervenim pentru a ne imbunatati procesul de lucru, fara a ne schimba stilul de lucru. Adaugam valoare proiectelor noastre, ascultandu-ne cu atentie clientii, pentru a ne asigura ca ne aliniem cu obiectivele si nevoile ocupantilor cladirilor, pe langa furnizarea de structuri care sunt sigure, durabile si rentabile. Inca de la primele etape de proiectare, planificam utilizarea diversa a unui proiect pentru intregul sau ciclu de viata, concentrandu-ne pe eficienta si economie. Cautam sa oferim solutii flexibile, capabile sa se adapteze nevoilor viitoare, optimizand structura cladirii pentru a maximiza valoarea proprietatii.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2022)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
siniat
konsent
concelex
leviatan
noark
ness project
Acvatot 2019
viarom
quadratum
Ubitech
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
rigips
theda mar
BogArt
CDS
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander