Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - INDEX COMPANII - SOMET SA
PAGINA PERSONALIZATA


SOMET SA

SOMET SA

Adresa: B-dul Theodor Pallady nr. 133 B, Bucuresti, S3
Telefon: 031-105.00.59, 021-345.18.19
Fax: 031-105.00.57, 021-345.51.27
E-mail: contact@sometconstruct.ro
Web site: www.sometconstruct.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Instalatii electrice si automatizari | Arhitectura & design
Descriere activitate
Contractor general. Stații de metrou, depouri și galerii de legătură. Construcții rezidențiale și nerezidențiale. Arhitectură. Consolidări. Reabilitări. Instalații. Excavații.
Prezentare companie/institutie
SOMET se extinde pe piata de infrastructura rutiera si a retelelor edilitare
 
 
 
 
 
 
Andrei Stanciu
Functia/Firma: director general, Somet SA;
Experienta profesionala: 12 ani pe piata de constructii.
 
Compania de constructii Somet SA a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 55 milioane de lei in primele sase luni din 2021, estimarea pentru intregul an in curs indicand o valoare totala a rulajului de 130 de milioane de lei, potrivit lui Andrei Stanciu, directorul general al companiei. Evolutia semnificativa fata de anii anteriori se datoreaza mai ales cererii in crestere de lucrari, dar si unor proiect noi de anvergura contractate si demarate in ultima perioada. Printre proiectele majore la care participa Somet SA in prezent se afla executia ansamblurilor rezidentiale Atria Urban Resort (faza a doua), Tineretului Park Residence, dar si constructia noii statii de metrou Tudor Arghezi, din zona Berceni. In ceea ce priveste dezvoltarea viitoare, conducerea Somet SA are in plan extinderea pe segmentele de infrastructura rutiera, dar si in zona constructiilor de retele edilitare.
Compania, specializata in lucrari mari de infrastructura subterana, dar si in alte constructii civile, aniverseaza 30 de ani de activitate in 2021, avand o echipa de peste 200 de angajati. De-a lungul traiectoriei profesionale, Somet s-a detasat pe piata de constructii din Romania ca societate specializata in constructii de metrou, mentinandu-si pana in prezent pozitia de lider in acest domeniu. Printre proiectele recente de referinta ale companiei se afla terminalul multimodal si depoul de metrou Straulesti, precum si toate statiile de metrou realizate in ultimii 30 de ani.
 
- Cum vedeti evolutia cererii de constructii in perioada urmatoare?
- Cererea de lucrari de constructii se afla la un nivel pe care il consideram foarte bun, in aceasta perioada. Estimam ca, in continuare, vor aparea din ce in ce mai multe proiecte de infrastructura, avand in vedere programele si proiectele guvernamentale anuntate in ultimii ani. Vedem ca se liciteaza proiecte mari si, chiar si in pofida majorarilor recente de preturi la materiile prime si materiale de constructii, exista o efervescenta in acest domeniu. In 2021, pandemia are un efect foarte mare asupra lanturilor de aprovizionare, a stocurilor si, in consecinta, un impact major asupra preturilor materialelor.
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in prezent?
- Principalele proiecte la care participam in prezent vizeaza constructia ansamblurilor rezidentiale Atria Urban Resort (faza a doua) si Tineretului Park Residence, dar si noua statie de metrou Tudor Arghezi, din Sectorul 4. Lucrarile pentru extinderea Magistralei 2 sunt la nivel de structura si au inceput recent compartimentarile, iar fata de graficul contractual exista un avans de circa 50 zile in implementarea acestui proiect. Noua statie de metrou, care se va intinde pe o lungime de 1,6 kilometri, este localizata intre statia Berceni, actualul capat de linie al Magistralei 2 de metrou si Soseaua de Centura. Cu o suprafata desfasurata de 15.100 mp, statia va fi supraterana, insemnand o cladire S+P+2E si va avea sase zone pietonale. Doua dintre acestea vor fi situate pe partea opusa a soselei Berceni, fiind asigurata legatura printr-un pasaj pietonal subteran. In apropiere va fi amenajata si o parcare de tip park & ride. Valoarea totala a proiectului este de 214,88 milioane de lei, din care finantarea eligibila prin POIM 2014-2020 este de 179,97 milioane de lei. Contractul de executie de lucrari are o valoare de 157 milioane de lei.
La Atria Urban Resort, am construit Faza 1, compusa din 4 blocuri (P+4E) si 160 de apartamente, lucrari finalizate in septembrie 2019. Acum, la aproape doi ani de la incheierea acestei prime etape, ne pregatim sa livram beneficiarului Faza 2, cu inca 6 blocuri (P+4E) si doua cladiri (P+6E), insumand 398 de apartamente.
- Ce planuri si obiective aveti, in continuare, pe piata locala?
- Vizam extinderea pe segmentele de infrastructura rutiera, dar si in sectorul constructiilor de retele edilitare. Urmarim, totodata, proiectele private civile si, nu in ultimul rand, investitiile viitoare in extinderea retelei de metrou si constructia de noi statii.
- Cum au evoluat preturile de executie de lucrari in ultimele 12 luni si estimati ca vor fluctua acestea in perioada urmatoare?
- Cele mai mari dificultati, in prezent, sunt legate de majorarile de preturi la materialele de constructii, care au crescut foarte mult intr-o scurta perioada de timp. Cresterile de preturi au fost, pe lucrari, de ordinul zecilor de procente, de la 15% pana spre aproximativ 30%, in functie de tipul de proiect. Din acest punct de vedere, evolutia pietei are o vizibilitate scazuta, din pacate, in momentul de fata.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2021)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
CDS
BALTIC
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
noark
viarom
MAKITA
Ubitech
FRONTALE
strabag nivel 1
leviatan
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu