Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - INDEX COMPANII - SUPERLIT ROMANIA SA
PAGINA PERSONALIZATA


SUPERLIT ROMANIA SA

SUPERLIT ROMANIA SA

Adresa: Calea 13 Septembrie nr. 90, et. 5, Bucuresti, SSector 5
Telefon: 021/310.40.81 , 021/310.40.82
Fax: 021/311.07.57
E-mail: office@superlit.eu
Web site: www.superlit.eu
Domenii: Tevi, fitinguri si tubulatura
Descriere activitate
Comercializeaza conducte si accesorii realizate din PAFSIN (poliester armat cu fire de sticla si insertie de nisip).
Prezentare companie/institutie
 
Compania Superlit, parte a corporatiei Karamanci Holdings, dispune de o experienta vasta la nivel international in domeniul tubulaturii. Cu toate ca este o corporatie activa de peste cinci decenii, Superlit a decis sa deschida prima unitate de productie din afara Turciei (tara de origine a grupului) la Buzau, in Romania, in anul 2008. Investitia efectuata la vremea respectiva in construirea acestei fabrici specializate in productia de tubulatura s-a ridicat la aproximativ 10 milioane de euro. De la deschiderea unitatii mentionate si pana in momentul de fata, managementul subsidiarei locale a anuntat ca s-au efectuat investitii suplimentare de pana la 5 milioane de euro, destinate in special pentru dotari tehnologice care sa asigure cresterea capacitatii de productie.
Principalele produse comercializate de Superlit pe plan local sunt conductele si accesoriile realizate din PAFSIN (poliester armat cu fire de sticla si insertie de nisip). Sistemele oferite de corporatie sunt adresate in principal pentru trei segmente de piata, respectiv: canalizare/alimentare cu apa, microhidrocentrale si irigatii. Pentru anul in curs, managementul companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 7%, pana la 16 milioane de euro, avand in vedere ca subsidiara locala efectueaza livrari importante si pe plan international in state precum Austria, Italia, Ungaria sau Marea Britanie.

SUPERLIT: Circa 80% din vanzari sunt realizate in afara tarii
 
Compania Superlit, parte a grupului Karamanci Holdings - Turcia si unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de conducte si accesorii realizate din PAFSIN (poliester armat cu fire de sticla si insertie de nisip), estimeaza ca va depasi in acest an nivelul de 16 milioane de euro al afacerilor. In 2013, vanzarile firmei s-au situat la 15 milioane de euro, in contextul in care piata de tubulatura din Romania s-a contractat cu aproximativ 15%. La nivel national, Superlit detine o fabrica la Buzau, realizata in 2008 in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Principalii competitori pe piata PAFSIN sunt grupurile Superlit, Amiantit si Hobas.
 
Bogdan Nitu (40 de ani)
Functia/Firma: director general, Superlit;
Experienta profesionala: 10 ani pe piata locala de tubulatura si instalatii.
 
- Cum credeti ca se va dezvolta piata conductelor din PAFSIN?
- Previziunile privind piata locala de tubulatura sunt in continuare negative, in principal ca urmare a numeroaselor schimbari in structura si strategiile guvernamentale. Se poate previziona o scadere de 10% in 2014, motiv pentru care ne vom concentra eforturile asupra pietelor din afara Romaniei. Exporturile genereaza aproape 80% din vanzarile companiei. Cu o pondere semnificativa putem mentiona tari precum Austria, Norvegia si Polonia, insa anul trecut am realizat proiecte si in Grecia, Ungaria, Italia, Belgia, Serbia etc.
- Ce obiective ati stabilit pentru perioada urmatoare?
- In acest an vizam in special extinderea portofoliului de produse si lucrari in vestul Poloniei si estul Germaniei, zone prioritare pentru noi. Cel mai mare proiect realizat anul trecut a fost in Polonia, unde am conlucrat excelent cu partenerul nostru local si grupul international Strabag. Este un proiect de prestigiu, ce vizeaza construirea unei statii de epurare ce deserveste o baza militara NATO. Mentionez si microhidrocentralele construite cu tevi Superlit in Austria si Norvegia.
- Ce obstacole ati intampinat in desfasurarea activitatii?
- Iarna trecuta am avut o comanda din Norvegia, iar conductele trebuiau livrate pe un santier situat in apropierea Cercului Polar. Am avut o usoara intarziere din cauza zapezii, a traficului blocat, din cauza drumurilor din Buzau, iar in Norvegia nu era nicio problema. In Romania am pierdut un proiect in Ramnicu Sarat in favoarea unui producator din Africa, din motive greu de inteles pentru un observator strain. Sper ca in urma verificarilor modului in care se cheltuie fondurile europene sa nu apara si alte surprize.
- Care sunt principalele categorii de lucrari din portofoliu?
- In ultimii ani, lucrarile la microhidrocentrale au devenit segmentul cel mai important din portofoliul firmei (cu o pondere de circa 60% din total), urmat de proiectele de irigatii si cele clasice de apa si canalizare si statii de epurare (40%). Cererea din Romania s-a modificat foarte mult in ultima perioada, deoarece in urma cu 5 ani lucrarile de alimentare cu apa si canalizare reprezentau 80% din total. Ponderea a scazut semnificativ, multe dintre proiectele finantate de UE prin POS Mediu fiind blocate sau intarziate.

SUPERLIT: About 80% of the sales are exported
The Superlit Company, part of Karamanci Holdings - Turkey and one of the leading European suppliers of pipes and fittings made of GRP (polyester yarned with reinforced glass and sand insertion) estimated that this year the business will exceed 16 million EUR. In 2013 the company's sales stood at 15 million EUR, although the Romanian pipes market contracted by 15%. At national level, Superlit owns a factory in Buzau, completed in 2008 after an investment of 10 million EUR. The main competitors in the market are Superlit, Amiantit and Hobas.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2014 )

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineVideoConfAC-iulALLBIMvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
leviatan
MAKITA
viarom
rigips
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
theda mar
CDS
FRONTALE
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023