Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


THE BADGER COMPANY ROM SRL

THE BADGER COMPANY ROM SRL

Adresa: Strada Rudului nr. 230, Ploiești, Judet Prahova
Telefon: 0344/111.267
Fax: 0344/111.268
E-mail: info@thebadgercompany.com
Web site: www.thebadgercompany.eu
Domenii: Proiectare si inginerie | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Servicii integrate de proiectare și consultanță tehnică în domeniile energiei, petrolului și gazelor, chimiei și petrochimiei, metalurgiei.
Prezentare companie/institutie
TBCRom mizeaza pe crestere, datorita investitiilor finantate prin PNRR
 
 
 
 
 
Razvan Cretu (52 de ani)
Functia/Firma: director general, The Badger Company;
Experienta profesionala: 27 de ani pe piata de inginerie si consultanta pentru proiecte cu profil industrial.
 
The Badger Company Rom (TBCRom) este, incepand cu anul 2004, compania lider a diviziei de inginerie din cadrul grupul olandez Encode Group BV, care ofera servicii integrate de inginerie si consultanta tehnica de profil pentru sectorul industrial, atat pentru piata din UE, cat si non-UE. Compania este specializata intr-o gama extinsa de servicii de proiectare, de la studii conceptuale si de fezabilitate la proiecte tehnice si de detaliu, servicii de consultanta si asistenta tehnica in timpul executiei, pentru industriile de petrol si gaze (onshore si offshore - upstream, midstream si downstream), sectorul chimic si petrochimic, metalurgie, energie, reciclare etc. In prezent, TBCRom este implicata in proiecte care au o durata de implementare ce poate varia de la cateva saptamani, mai ales pentru proiectele de reparatii, pana la cativa ani pentru investitiile noi, precum terminalele petroliere sau FPSO-uri.
Perspectivele companiei pe termen mediu vizeaza dezvoltarea activitatii, ca urmare a cresterii cererilor pe proiecte de investitii atat in Romania, cat si la nivelul UE, proiecte care sunt cuprinse in programul PNRR, dar si a celor legate de tranzitul general catre energia regenerabila.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2021 si ce estimari aveti pentru 2022 si in perspectiva?
- Incepand cu anul 2020 si continuand in 2021, activitatea companiei noastre a fost marcata de impactul negativ al pandemiei Covid-19 asupra intregii societati. Am intampinat dificultati la inceput, in gasirea unui echilibru intre dorinta de a proteja in primul rand sanatatea angajatilor si a familiilor acestora si a duce la bun sfarsit si in conditii optime proiectele in care eram implicati. Cu toate aceste dificultati, am reusit sa ne adaptam noilor realitati si, in ultimii doi ani, ne-am diversificat portofoliul de servicii si de clienti, am implementat noi softuri de inginerie si design si am reorganizat si dezvoltat anumite discipline.
Pentru perioada 2022-2025 estimam o dezvoltare a activitatii, ca urmare a cresterii cererilor pe proiectele de investitii atat in Romania, cat si la nivelul UE, proiecte care sunt cuprinse in programul PNRR, dar si pentru proiecte bazate pe cerintele noi, generate de nevoia tarilor din UE de a grabi tranzitul catre energia verde regenerabila si de nevoia de crestere si diversificare a surselor de energie, pentru a se asigura o securitate energetica deplina pe termen scurt si mediu.
In continuare, ne dorim o extindere a portofoliului de clienti si a celui de proiecte. Acest lucru se poate face prin oferirea de servicii de calitate, prin adaptabilitatea si flexibilitatea in abordarea noilor proiecte, investitii in software si hardware si, nu in ultimul rand, prin investitii in angajati si cresterea capabilitatilor acestora. De asemenea, avem in vedere investitii in digitalizarea activitatilor administrative si a managementului de proiect.
 
 
- Ce investitii aveti in plan in sensul digitalizarii activitatii?
- Digitalizarea si utilizarea noilor tehnologii vor avea un impact major asupra dezvoltarii tuturor segmentelor de piata. Compania noastra are un program anual de investitii in softuri si hardware de ultima generatie, precum si in cursuri de perfectionare a angajatilor, in asa fel incat sa putem sa oferim clientilor nostri servicii de calitate, eficiente si aliniate la cele mai noi tehnologii si standarde.
- Care sunt problemele pe care le intampinati in derularea activitatii, in acest moment?
- Exista, in prezent, mai multi factori care au impact asupra activitatii companiei, de exemplu: noua realitate post-Covid asupra pietei muncii, fluctuatia preturilor materiilor prime si a energiei, precum si alti factori, insa speram sa trecem peste aceste probleme, sa ne adaptam noilor cerinte si sa reusim sa ne continuam si diversificam activitatea. Cresterea preturilor din domeniul constructiilor, dar mai ales volatilitatea lor, ne-au afectat si pe noi, indirect, prin reducerea investitiilor in domeniile in care activam, unele proiecte au fost puse in asteptare, altele au fost reorganizate, mai ales redimensionate, dar suntem optimisti ca lucrurile vor intra intr-o dinamica de crestere. Am trecut prin criza financiara din anii 2008-2009, prin criza petrolului din 2016, prin pandemie si speram sa trecem cu bine si de perioada urmatoare.
 
 
- Cum abordati, in proiectele la care participati, problematica eficientei energetice si a tranzitiei catre surse regenerabile?
- Asa cum mentionam, proiectele intra in faza de reorganizare din punct de vedere al eficientei energetice, trendul fiind dat de scaderea consumului de energie, concomitent cu implementarea unor noi tehnologii. Presiunea a venit atat din dorinta de reducere a cheltuielilor cu energia, dar mai ales prin constientizarea companiilor din zona industriala asupra impactului negativ al propriilor activitati asupra mediului inconjurator. In cadrul proiectelor noastre, respectarea cerintelor privind protectia mediului si alinierea la tehnologiile BAT pentru instalatiile industriale pe care le proiectam reprezinta o prioritate.
 
 
- Ce tendinte remarcati in arhitectura si design in aceasta perioada, avand in vedere contextul actual?
- Asa cum mentionam, proiectele intra in faza de reorganizare din punct de vedere al eficientei energetice, trendul fiind dat de scaderea consumului de energie, concomitent cu implementarea unor noi tehnologii. Presiunea a venit atat din dorinta de reducere a cheltuielilor cu energia, dar mai ales prin constientizarea companiilor din zona industriala asupra impactului negativ al propriilor activitati asupra mediului inconjurator. In cadrul proiectelor noastre, respectarea cerintelor privind protectia mediului si alinierea la tehnologiile BAT pentru instalatiile industriale pe care le proiectam reprezinta o prioritate.
- Care credeti ca vor fi tendintele in proiectare, inginerie, consultanta tehnica si management de proiect in anii urmatori?
- Consideram ca urmatorii ani vor fi marcati de o crestere si diversificare a proiectelor in domeniile in care activam, avem un program masiv de investitii in derulare la nivelul Uniunii Europene si aici discutam de PNRR, vedem un set de declaratii de intentie, nu numai a liderilor UE, cu privire la investitiile pe termen mediu in dezvoltarea sectorului energiei verzi, dar si la asigurarea independentei energetice, deci consideram ca solicitarile privind serviciile de proiectare, inginerie, consultanta tehnica si management de proiect vor avea un trend ascendent in urmatorii ani.
Se va mentine, totodata, tendinta de presiune asupra costului pe ora de proiectare, precum si presiunea de scurtare a termenelor de executie, inclusiv pe partea de inginerie/proiectare. Totodata, anticipam, in contextul actual (criza energetica, reducerea poluarii si protectia mediului), multe oportunitati de dezvoltare de tehnologii noi in domeniul producerii energiei si reciclarii, adica multe studii de conceptie, fezabilitate, proiectare instalatii pilot etc.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2022)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
siniat
strabag nivel 1
BogArt
Ubitech
CDS
leviatan
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
EDIT-Structural
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
concelex
noark
Acvatot 2019
rigips
konsent
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander