Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
PAGINA PERSONALIZATA


TOTAL BUSINESS LAND SRL

TOTAL BUSINESS LAND SRL

Adresa: Str. Herăstrău nr. 17, Et. 2, București, S1
Telefon: 031/860.03.16
Fax: 0358/710.612
E-mail: contact@tblgrup.ro
Web site: www.totalbusinessland.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Management de proiect | Consultanta tehnica | Urbanism, planificare peisagistica si regenerare urbana
Descriere activitate
Lucrări de antrepriză generală, servicii de urbanism, topografie și cadastru pentru mediu, cultură și patrimoniu, proiectare și consultanță infrastructură, imobiliare, agricultură, petrol și gaze, minerit, project management construcții civile și industriale.
Prezentare companie/institutie
TBL Grup: Inflatia este tranzitorie si se va remedia odata cu startul PNRR
 
 
 
 
 
 
Bogdan Petrescu (50 de ani)
Functia/Firma: Directorul Departamentului de Proiectare si Constructii, TBL Grup;
Experienta profesionala: peste 20 de ani pe piata de proiectare si constructii.
 
Pe piata constructiilor din Romania se observa o scadere a numarului de proiecte, in contextul incertitudinilor generate de cresterile majore ale costurilor materialelor si fortei de munca. In acest moment, tot mai multe contracte se afla in situatia in care nu mai pot fi executate in conditiile financiare stabilite initial, potrivit lui Bogdan Petrescu, Directorul Departamentului de Proiectare si Constructii al Total Business Land (TBL) Grup. Totusi, specialistul estimeaza ca aceasta situatie este tranzitorie si se va remedia odata cu inceperea derularii investitiilor ce vor fi finantate prin PNRR. TBL Grup este o companie romaneasca cu o puternica prezenta pe piata in cadrul mai multor sectoare de activitate economica aflate in stransa legatura. Compania ofera servicii de inalta calitate in domeniul arhitecturii si urbanismului, cadastrului si topografiei, mediului si arheologiei, dar si gazelor si resurselor minerale, oferind solutii complete de autorizare, proiectare si executie, asigurate de experti interni, la care se adauga si un portofoliu consistent de competente externe, ce acopera orice arie de interes. Totodata, TBL Grup ofera solutii complete de proiectare, autorizare si executie a lucrarilor de constructii si reabilitarilor de cladiri publice si retele edilitare.
 
- La ce lucrati in aceasta perioada si cum vedeti dezvoltarea companiei?
- Activitatea de constructii este o directie strategica a activitatii TBL Grup, infiintata in cursul anului 2020, care ne dorim sa ne aduca cat mai multe proiecte, astfel incat sa contribuim la construirea unei Romanii solide si sustenabile. In prezent, derulam in paralel zeci de proiecte care se afla in diverse stadii de implementare, pe care le punem in practica cu un numar de peste 300 de angajati proprii TBL Grup si colaboratori externi. In privinta activitatii de constructii, TBL Grup desfasoara lucrari de proiectare si executie in mai multe orase din tara, inclusiv in Capitala, lucrari ce se incadreaza in gama de interventii de reabilitare a imobilelor existente sau constructia de cladiri noi, cu diverse functiuni si destinatii, in zona beneficiarilor publici sau privati. Suntem o companie prezenta la nivel national - avem birouri in Bucuresti, Alba Iulia, Oradea si Campeni - si putem asigura, in mod eficient, implementarea proiectelor de constructii in orice localitate din Romania. In prezent, in ceea ce priveste investitiile publice, lucram pe zona de proiectare si executie pentru cateva zeci de astfel de proiecte, incepand de la faza de planificare urbanistica, proiectare generala si, in egala masura, lucrari de executie a constructiilor. Contractele noastre de executie au perioade de implementare cuprinse intre 9 si 18 luni.
- Ne puteti da cateva exemple de proiecte speciale pentru dumneavoastra, pe care le-ati realizat?
- Un proiect care ne este foarte drag a vizat reabilitarea gradinitei Phoenix, din Craiova. Acesta a avut ca scop imbunatatirea conditiilor de desfasurare a procesului educativ, precum si bunastarea elevilor si a cadrelor didactice, dar si asigurarea cresterii nivelului de educatie, de dezvoltare timpurie a copiilor, astfel incat acestia sa capete abilitati sociale si capacitati de integrare in societate. Asadar, proiectele companiei noastre merg mai departe de masuratori, calcule sau analize. TBL Grup contribuie prin activitatea sa cotidiana la solidificarea si construirea societatii de maine. Prin acestea, dorim sa oferim cetatenilor cele mai bune conditii pentru a-si desfasura activitatile. De asemenea, un proiect special a fost reprezentat de colectare a datelor topografice in satul Ciobanoaia (judetul Buzau). Pentru colectarea datelor am folosit dispozitivul UAV (Unmanned Air Vehicle), ce ofera materiale vizuale relevante, sub forma de imagini ortofoto pentru suprafete mari de teren. Echipa noastra de topografi foloseste aceasta tehnologie pentru a derula campanii de colectare a datelor raster, folosind o drona de ultima generatie, produsa de cei de la eBee. Precizia obtinuta este de 2,5 cm/px, oferind, astfel, o calitate ridicata a ortofotoplanului.
- Cum se resimt, in cadrul companiei, efectele pandemiei legate de cresterea preturilor din domeniul constructiilor? Ati observat o reducere a cererii de proiecte, in acest context?
- Se poate observa in piata constructiilor o scadere a numarului de proiecte, dar ne asteptam ca aceasta sa fie o situatie tranzitorie, care sa se remedieze odata cu inceperea derularii investitiilor ce vor fi finantate prin PNRR. Atat din piata, cat si din propria experienta putem spune ca, in conditiile pandemice din ultima perioada, ce au condus la o crestere majora a costurilor materialelor si fortei de munca, as mentiona faptul ca tot mai multe contracte se afla in situatia in care nu mai pot fi executate in conditiile financiare stabilite initial. Valoarea actuala a executiei contractelor ajunge sa depaseasca major valoarea de la momentul semnarii lor, chiar si in conditiile ajustarii valorii acestora cu prevederile OG nr. 15/2021. Consider ca aceasta este o problema grava a pietei actuale, iar pentru rezolvarea ei este necesara o modificare a cadrului legislativ, pentru a evita un blocaj al derularii contractelor.
 
 
- Ati observat schimbari in ceea ce priveste cererea de constructii cu eficienta energetica ridicata, la un an de la intrarea in vigoare a standardelor nZEB? Cum va aliniati acestui trend?
- In mod clar, toate proiectele actuale, publice sau private, iau in considerare standardele nZEB transpuse in legislatia nationala. TBL Grup este pe piata din Romania de 7 ani si, inca de la inceput, ne-am aliniat standardelor in vigoare in toate proiectele in care compania noastra activeaza, atat in ceea ce priveste serviciile de proiectare, cat si pe cele de executie a lucrarilor. Aspectele legate de sustenabilitatea investitiilor sunt importante si le avem in vedere in toate solutiile pe care le propunem in cadrul proiectelor pe care le dezvoltam.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
strabag nivel 1
concelex
viarom
leviatan
siniat
EDIT-Structural
ness project
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
quadratum
Ubitech
theda mar
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander