Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - WISE SRL
PAGINA PERSONALIZATA


WISE SRL

WISE SRL

Adresa: Str. Cazanesti nr.204, Ramnicu Valcea, Judet Valcea
Telefon: 0250/772.747
Fax: 0250/772.747
E-mail: office@wise.ro
Web site: www.wise.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Prefabricate din beton
Descriere activitate
producator de prefabricate din beton
Prezentare companie/institutie
WISE va inaugura o noua linie de prefabricate din beton, la Ramnicu Valcea
 
 
 
 
 
 
Marian Stanciucu (60 de ani)
Functia/Firma: director executiv, WISE;
Experienta profesionala: 30 de ani in domeniul materialelor de constructii.
 
Inca de la infiintarea sa in anul 1994, compania WISE si-a consolidat reputatia ca producator de tigla, iar ulterior de pavaje. Cu aproape 30 de ani de experienta, societatea a castigat increderea clientilor prin angajamentul fata de calitate, durabilitate si inovatie constanta. Recent, managementul firmei a anuntat intentia de inaugurare, pana la finalul acestui an, a unei noi fabrici de prefabricate mici din beton, precum si a unei linii pentru elemente de canalizare, care vor reprezenta un pas important pentru WISE si pentru comunitatea locala din Ramnicu Valcea. Situata intr-o zona cu potential de dezvoltare, unitatea de productie nu numai ca va consolida capacitatea companiei, ci va aduce si beneficii economice comunitatii, prin crearea de noi locuri de munca si prin contributia la dezvoltarea economica a regiunii. In viziunea lui Marian Stanciucu, director executiv al societatii, prin asemenea actiuni WISE reconfirma angajamentul pentru crestere, inovare si contributie la progres, ramanand un punct de referinta in industria prefabricatelor mici.
 
- Cum au evoluat vanzarile de elemente prefabricate din beton in 2023 si in primele 5 luni ale acestui an?
- Piata totala a prefabricatelor mici de beton a avut, anul trecut, o crestere in valoare de 12,6% fata de 2022 (conform datelor Neomar), ajungand la o valoare de peste 202 milioane de euro. Evolutia a fost sustinuta de investitiile in linii de productie moderne, lansarea de produse si culori noi (ca urmare a modificarii comportamentului consumatorului final, care incepe sa foloseasca din ce in ce mai mult produse premium pentru amenajarea spatiilor exterioare), precum si de cresterea investitiilor in sectorul public. Este de remarcat ca, in categoria de pavaje si dale se observa, in ultimii ani, o crestere a segmentului premium. Conform datelor disponibile, segmentul premium, din punct de vedere valoric, a ajuns la o pondere de 39,3% in totalul pietei anul trecut, de la 32,1% in 2022. Practic, pentru intreaga industrie avem o crestere de 7,2% pe segmentul premium de la un an la altul, ceea ce ne indica, in mod clar, o schimbare a comportamentului consumatorului final. Consideram a fi premium acele produse cu tratamente sau finisaje de suprafata suplimentare (splitate, colormix, spalate).
- Care sunt premisele de dezvoltare pentru acest sector, in 2024?
- Piata prefabricatelor mici de beton este puternic concurentiala, iar capacitatile de productie actuale depasesc nivelul de absorbtie. Acest lucru ne demonstreaza ca piata inca nu a ajuns la maturitate. Sectorul in care activam este impartit in urmatoarele grupe: lucrari publice, sustinute de programele de investitii in infrastructura, derulate prin programele Anghel Saligny (investitii de la bugetul de stat) si PNRR (fonduri europene si cofinantare de la bugetul de stat), lucrari rezidentiale, constructii noi sau renovari ale spatiilor existente, respectiv constructii comerciale si non-rezidentiale. Sectorul prefabricatelor din beton are premise solide pentru dezvoltare in 2024, datorita investitiilor in infrastructura, urbanizarii continue, tendintei spre sustenabilitate si inovatiilor tehnologice. WISE Pavaje este pregatita sa valorifice aceste oportunitati si sa mentina trendul ascendent de dezvoltare.
- Ce evolutie valorica au avut afacerile companiei in primele 5 luni ale anului in curs, comparativ cu aceeasi perioada din 2023, si cum estimati ca vor evolua acestea in 2024?
- In primele cinci luni ale anului in curs, WISE Pavaje a inregistrat o crestere in volum de 21% si in valoare de 28%, comparativ cu aceeasi perioada din 2023. Evolutia reflecta atat eforturile noastre continue de diversificare a portofoliului de produse, cat si consolidarea relatiilor cu clientii nostri, precum si accesarea de noi parteneri. Cresterea a fost determinata de mai multi factori. In primul rand, este vorba despre lansarea de produse. Introducerea culorilor Sahara si mix Sahara, alaturi de lansarea produsului premium Tetra Nova, au captat interesul pietei si au generat un volum semnificativ de comenzi. Noile produse au fost foarte bine primite de clienti, contribuind la cresterea vanzarilor. In al doilea rand, s-a manifestat o crestere a cererii pe piata constructiilor. Revigorarea sectorului constructiilor si majorarea numarului de proiecte de infrastructura au avut un impact pozitiv asupra cererii pentru pavaje. In fine, un element de o importanta majora este reprezentat de eficientizarea strategiilor de marketing si vanzari. Am implementat campanii de marketing si vanzari in vederea cresterii distributiei. De asemenea, echipa de vanzari a fost consolidata pentru a putea accesa zone si canale de vanzari pe care nu le acopeream intr-un mod eficient. Privind spre 2024, estimam o continuare a trendului ascendent, cu o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri. Suntem increzatori ca vom continua sa crestem si sa ne consolidam pozitia pe piata.
- Care sunt cele mai noi produse incluse in oferta companiei si ce aduc acestea pe piata?
- WISE Pavaje a lansat in 2023 si 2024 o serie de noutati, ce reflecta angajamentul nostru continuu fata de satisfactia clientilor. Suntem incantati sa prezentam doua noi culori adaugate in portofoliul nostru: Sahara si mix Sahara. Aceste nuante aduc un plus de eleganta si rafinament produselor noastre, fiind inspirate de tonurile naturale ale desertului si de culoarea anul 2024 - Peach Fuze - care ofera o estetica calda si contemporana. In ceea ce priveste Tetra Nova, noul model de pavaj este conceput pentru a raspunde celor mai exigente cerinte de calitate si estetica, fiind ideal pentru proiectele de amenajare care doresc sa combine durabilitatea cu un design modern si atragator. Caracteristicile tehnice avansate, precum rezistenta sporita la uzura si intemperii, fac din Tetra Nova o alegere ideala pentru clientii care doresc un produs de inalta calitate si fiabilitate.
- Ce obiective aveti stabilite pentru perioada urmatoare?
- Actualmente operam prin doua fabrici amplasate in Ramnicu Valcea si urmeaza sa inauguram inca o unitate pana la finalul anului. Noua linie de productie la cele mai inalte standarde este un pas important pentru companie, care vizeaza cresterea capacitatii de fabricatie si extinderea portofoliului de produse. De asemenea, pana la final de an intentionam sa inauguram si o linie de elemente de canalizare, deoarece in acest domeniu piata inca nu este acoperita si nu a ajuns la maturitate. Astfel, vom completa portofoliul cu elemente si camine de canalizare pe langa portofoliul de produse actual: pavaje, borduri, rigole, boltari si jardiniere.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2024)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
BogArt
konsent
strabag nivel 1
theda mar
SIGM
noark
siniat
Arduro
rigips
leviatan
concelex
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
ness project
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Ubitech
viarom
SSAB

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander