Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - MABEC TRADING estimeaza o crestere cu pana la 30% a afacerilor
MABEC TRADING estimeaza o crestere cu pana la 30% a afacerilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 25 Mar 2013 13:13
Mabec Trading - Bucuresti, companie specializata in asigurarea serviciilor de antreprenoriat in domeniul energiilor regenerabile (in special in sectorul fotovoltaic), estimeaza o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri in acest an, pana la 2,6 milioane de lei. Societatea executa lucrari de montaj al instalatiilor solare, eoliene si altor tipuri de retele electrice atat la nivel national, cat si in afara tarii, avand santiere deschise in Italia. "Speram ca in perioada urmatoare sa construim cat mai multe centrale fotovoltaice industriale la sol. In Italia montam, in prezent, sisteme rezidentiale, deoarece acolo nu se mai construiesc centrale mari, tendinta care credem ca va lua amploare si in Romania, in perioada urmatoare. In ceea ce ne priveste, vizam dezvoltarea activitatii prin includerea in oferta a tuturor tipurilor de lucrari specifice, inclusiv pentru executia proiectelor microeoliene, a microcentralelor de cogenerare pe baza de gaz metan sau biogaz, precum si a sistemelor mixte. In ceea ce priveste marile parcuri fotovoltaice, avem in vedere infiintarea unei echipe care sa asigure servicii de mentenanta pentru proiectele construite deja. In acest sens, am incheiat si un parteneriat cu o societate din Italia care detine brevet pentru un sistem de eficientizare a productiei de energie, fezabil mai ales la instalatiile aflate in uz. Incercam sa aducem pe piata locala un sistem inovator de securitate pentru parcurile si instalatiile fotovoltaice", a declarat Catalin Spineanu, director executiv al Mabec Trading.
 
Crestere semnificativa pe piata energiei regenerabile in 2008-2012
Schema de promovare a investitiilor in surse de energie regenerabila (RES) prin acordarea de certificate verzi, implementata de autoritatile de profil incepand din anul 2008, a atras numerosi investitori in acest sector in Romania, in special in domeniul eolian. Astfel, in perioada 2008-2012, in tara noastra s-au instalat turbine eoliene cu o putere totala de 1.530 MW, tinta impusa de Uniunea Europeana vizand majorarea acesteia la 4.000 MW pana in 2020. "Acordarea, in 2011, a celor sase certificate verzi pentru investitiile fotovoltaice a generat reorientarea investitorilor catre acest sector, multitudinea de proiecte de sute de MW si cererile de racordare din 2012 determinand distribuitorii zonali de energie sa blocheze acordarea unor noi avize. Astfel, din cauza faptului ca mai mult de 50% din proiectele depuse nu sunt realizabile, sunt blocate si alte proiecte care ar avea sanse reale de finalizare", a precizat managerul Mabec Trading. Reprezentantul firmei este de parere ca trendul de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice va fi semnalat numai pana in 2014, ca urmare a reducerii numarului de certificate verzi incepand cu aceasta data.
 
Strategie de construire a centralelor solare pe terenuri scoase din circuitul economic
Mabec Trading va implementa, in parteneriat public-privat cu primaria comunei Dridu (judetul Ialomita), un proiect de constructie a unei centrale fotovoltaice pe terenul fostului centru de depozitare a deseurilor din localitate, ce va fi realizat pe aproximativ doua hectare. Energia rezultata va fi utilizata pentru alimentarea localitatii. Compania sprijina, astfel, proiectul M2RES initiat in Romania de Asociatia Patronala Surse Noi de Energie (SUNE) si de Centrul pentru Promovarea Energiei Curate si Eficiente in Romania (ENERO), ce presupune reintroducerea in circuitul economic a terenurilor marginale sau poluate care nu mai pot fi utilizate in sectorul agricol. "Speram ca, din 2013, Romania sa se alinieze la legislatia europeana ce prevede ca la orice cladire noua, 20% din consumul propriu de energie sa fie produs pe plan local, fie prin masuri constructive de reducere a acestuia, fie prin montarea de instalatii pentru productia energiei din surse regenerabile", a mai spus Catalin Spineanu. Pentru informatii suplimentare, www.mabec.ro
 
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ness project
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
leviatan
CDS
Ubitech
Acvatot 2019
EDIT-Structural
rigips
siniat
viarom
quadratum
concelex

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander