Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Geplast - 14 ani de experienta pe piata din Romania
Geplast - 14 ani de experienta pe piata din Romania
Producatori & Furnizori 05 Dec 2008 03:00

Florin Turcu (35 de ani)
Functia/firma:
director tehnic al Geplast;
Studii: Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti;
Experienta profesionala: peste 5 ani in domeniu;
Hobby: fotografie, arta populara, turism, cinema, sport. 

Infiintata in 1994, societatea Geplast activeaza in calitate de importator de accesorii necesare productiei de tamplarie termoizolanta. Experienta acumulata in cei 14 ani de activitate pe piata autohtona a facut ca, in prezent, societatea sa se situeze in topul distribuitorilor de materiale de constructii. "Pentru anul in curs, Geplast estimeaza o crestere cu peste 30% a vanzarilor fata de 2007, la 16 milioane de euro.

Odata cu dezvoltarea sectorului de constructii si, mai ales, a bransei fabricantilor de tamplarie din PVC si aluminiu, am consemnat, in ultimii 5 ani, o sporire medie de 35% a valorii vanzarilor. La nivelul lui 2009, pe fondul contractelor ce vor fi definitivate in curand, ne propunem acelasi nivel de majorare a veniturilor", a declarat Florin Turcu, director tehnic al firmei. Rezultatele financiare optime se datoreaza, in principal, implementarii unei strategii de marketing axate pe cerintele beneficiarilor si pe respectarea normelor cu privire la conformitatea produselor. Geplast ofera clientilor sai si potentialilor parteneri o gama variata de materiale (peste 800 de sortimente), precum si un pachet complet de servicii de consultanta si asistenta tehnica, debitare, frezare si transport.

Glafuri de exterior ce au caracteristici speciale

Sistemele de pervazuri exterioare, cu performanta ridicata, sunt confectionate din aluminiu (marca RBB - Germania), completand in mod eficient tamplaria moderna atat prin rezistenta, cat si prin design. Produsele furnizate de RBB protejeaza eficient zidaria si fatada locuintei in zona ferestrei, impotriva inghetului, a patrunderii apei si impuritatilor. Elementele de inchidere laterala aferente sistemului (capace din aluminiu) previn deteriorarea tencuielii zidariei la extremitatile glafurilor. Modelele RBB sunt disponibile cu urmatoarele dimensiuni: latimi de 110 mm, 150 mm, 180 mm, 210 mm, 240 mm, 280 mm si 320 mm. In cazul unor comenzi speciale, exista posibilitatea debitarii la dimensiunile solicitate de beneficiar, acesta fiind un serviciu inclus. Modelele pentru exterior se comercializeaza in urmatoarele nuante: alb RAL 9016, maro RAL 8017, nature, iar incepand cu anul acesta si in decoruri care imita lemnul in nuantele stejar auriu, mahon si nuc. "Compania noastra vine in intampinarea exigentelor pietei cu un intreg pachet de accesorii (garnitura din cauciuc termoplastic, surub pentru fixare cu capac si saiba etc.), precum si cu elemente de imbinare la colt (pentru interior si exterior). Totodata, asiguram posibilitatea achizitiei unei benzi de protectie fonica, aplicata sub glaf, ce protejeaza impotriva zgomotului generat de apa pluviala”, a adaugat Florin Turcu. Rolul glafului exterior, in ceea ce priveste eficienta tamplariei moderne, este hotarator. Potrivit informatiilor furnizate de specialisti, in exploatare, la ferestrele fara pervaz, se remarca, in anumite cazuri, prezenta umiditatii in jurul tocului si, mai ales, pe peretele adiacent. Cauza principala a aparitiei acestui fenomen (in conditiile in care ansamblul respecta parametrii calitativi) este reprezentata de infiltratia apei pluviale, in conditiile inexistentei glafului. Trebuie retinut faptul ca materialele pe baza de ciment, care intra in componenta zidului, asigura protectie daca sunt dispuse in plan vertical. Pentru o structura orizontala din beton este nevoie de izolatii suplimentare, ca in cazul teraselor de bloc. Astfel, instalarea de glafuri exterioare adecvate devine o operatiune obligatorie. "Sunt cazuri in care beneficiarii nu inteleg rolul glafului si omit sa achizitioneze aceste elemente esentiale pentru o constructie. Economia este doar aparenta, existand riscul de a investi in fiecare an in reabilitarea zidariei. Iata de ce sunt necesare glafuri exterioare in sistem profesional, ce asigura protectia reala a imobilului, intrucat improvizatiile nu permit evacuarea optima a apei pluviale. In termeni plastici, o fereastra fara glaf exterior este o fereastra nefinalizata", a precizat directorul tehnic al companiei.

Sisteme de glafuri pentru interior

Sistemele de glafuri interioare propuse de Geplast au atat rol estetic, integrand o fereastra in peisajul de ansamblu al locuintei, cat si unul functional, de protectie a peretelui. Aceste caracteristici constituie o metoda profesionala atat pentru constructiile noi, cat si la cele pentru care se impune executia lucrarilor de renovare. Elementele confera valoare adaugata mare din punct de vedere al finisajelor si design-ului, creeaza un mediu ambiant perceput in mod pozitiv, asigura confort si armonie. Glafurile de interior sunt confectionate din PVC si nuantate cu folie Renolit in diverse texturi ce imita lemnul. Geplast comercializeaza elemente cu latimi de 150 mm, 200 mm, 250 mm, 300 mm, 400 mm si 500 mm, lungimea barelor fiind de 6.000 mm. Sistemele sunt disponibile in urmatoarele culori: alb, stejar auriu/inchis/rustic, mahon, nuc, imitatie de marmura etc. Datorita suprafetei laminate exterioare, produsele sunt deosebit de rezistente la umezeala, temperaturi ridicate si zgariere, intretinerea in exploatare fiind o operatiune usor de efectuat. Toate produsele Geplast  pot fi procurate la nivel national, din cadrul depozitelor deschise in: Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi, Craiova, Galati, Baia Mare, Sibiu, Bacau si Oradea. "Reteaua nationala de distributie dezvoltata de Geplast asigura livrarea la timp a acestor materiale in orice zona din tara, la sediul beneficiarului sau pe santier. Serviciul de transport are o importanta comparabila cu aceea a atestarii calitatii produselor promovate. De asemenea, efectuam si procedee de debitare, conform schitelor din proiectul clientului, la cotele solicitate, aceasta facilitate fiind apreciata pozitiv de beneficiari", subliniaza Florin Turcu.

Evolutie optima a activitatii firmei

"Societatea noastra a cunoscut o dezvoltare puternica in ultimii ani, situatia pozitiva fiind direct proportionala cu majorarea volumului lucrarilor de constructii. Recent, am inaugurat, in localitatea Pantelimon (judetul Ilfov), un depozit care include si spatii de prezentare/comercializare, respectiv un centru administrativ. La eveniment au participat numerosi parteneri si colaboratori ai companiei, precum si reprezentantii celorlalte 13 filiale Geplast din intreaga tara. Constructia moderna se bazeaza pe principiile pietei in sine, avand spatii special proiectate pentru tot ceea ce tine de procesul logistic: depozitare, manipulare, transport etc. si, nu in ultimul rand, permite derularea optima a activitatilor de comunicare si interactiune cu partenerii. Unitatea, cu o suprafata de peste 4.000 mp, a fost definitivata in mai putin de un an, ca urmare a unei investitii ce depaseste doua milioane de euro. De asemenea, am achizitionat 15 autoutilitare si 15 autoturisme, in vederea imbunatatirii capacitatii de transport. Produsele de top pe care le propunem clientilor sunt reprezentate de placile din policarbonat Marlon si Lexan. Furnizam glafuri de interior din PVC – Kömmerling si Duna-Board, respectiv pervazuri exterioare din aluminiu (RBB). De asemenea,  partenerii de afaceri au la dispozitie panouri compozite din aluminiu pentru fatade Alucobond, pardoseli compozite din lemn combinat cu materiale plastice Decodek si placi sandwich termoizolante cu folie Renolit - Stadur. Odata cu expansiunea gamei de produse, firma noastra a investit o parte importanta din resurse in logistica, dorind ca serviciile prestate sa fie de inalta calitate", sustine Florin Turcu.

Crestere a numarului de clienti

In opinia directorului tehnic al companiei, cele mai importante realizari ale Geplast sunt reprezentate de calitatea produselor, de experienta acumulata si de competenta unui colectiv profesionist. "Experienta dobandita pe piata ne-a certificat valoarea muncii depuse in mod constant, astfel incat putem afirma ca suntem familiarizati cu toate tendintele bransei. Proiectele de viitor ale firmei se suprapun cu strategia pe care am derulat-o si pe care continuam sa o aplicam, concretizata printr-un plan de crestere permanenta a portofoliului de clienti, de fidelizare a acestora, de inaugurare a unor noi puncte de lucru/spatii de stocare etc. Totodata, am alocat fonduri importante in vederea expansiunii logistice (prin cumpararea de autoutilitare, utilaje de taiat, frezat etc.). Secretul unei bune colaborari intre furnizori, importatori si beneficiari consta in fundamentarea unei strategii a calitatii, la nivel de produse si servicii. Un aspect deosebit de important este dialogul dintre toti factorii implicati in mediul de afaceri (distribuitori de materiale, arhitecti, antreprenori, investitori). Pe baza experientei acumulate, specialistii Geplast detin cunostinte solide cu privire la materiale si tendintele pietei, iar cei interesati beneficiaza permanent de consultanta atat in etapa de achizitie, cat si in fazele de montaj si de exploatare. Prin urmare, un furnizor serios are ca atuuri calitatea produselor, promptitudinea serviciilor si operativitatea livrarilor, aspecte care caracterizeaza activitatea firmei Geplast. Nu in ultimul rand, anticiparea si identificarea exigentelor clientului final constituie punctul-cheie al reusitei afacerii", a concluzionat Florin Turcu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
viarom
Ubitech
ness project
quadratum
Acvatot 2019
MAKITA
concelex
noark
rigips
strabag nivel 1
CDS
leviatan
EDIT-Structural
siniat
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander