Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - FENSTERBAU/FRONTALE: Aflux de inovatii la targul din Bavaria
FENSTERBAU/FRONTALE: Aflux de inovatii la targul din Bavaria
Expozitii & Conferinte Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Apr 2014 15:10
Fara indoiala, editia din 2014 a expozitiei internationale Fensterbau/Frontale poate candida cu succes la o competitie neoficiala a targurilor specializate in cadrul carora au fost lansate cele mai multe noutati. Desi este, cel putin la o analiza sumara un domeniu destul de limitat din punct de vedere al dezvoltarii, unde imbunatatirea caracteristicilor de performanta nu se mai poate realiza in mod spectaculos, industria de tamplarie si-a demonstrat inca o data imprevizibilitatea, furnizorii de sisteme propunand partenerilor o serie de solutii ingenioase care sa contribuie in mod hotarator la sporirea eficientei energetice, sigurantei si confortului utilizatorilor. Ar fi dificil sa fie prezentate, in mod exhaustiv, elementele inovatoare lansate in intervalul 26 - 29 martie a.c., intrucat numarul lor este foarte mare, iar, de foarte multe ori, acestea s-au referit la detalii specifice care ar putea suscita doar interesul expertilor cu un grad ridicat de specializare. Cu toate acestea, este utila o scurta trecere in revista a principalelor elemente care au starnit interesul celor prezenti la targ.
 
Solutii inovatoare din PVC, pentru cresterea gradului de termoizolare
Pe segmentul profilelor din PVC, cei mai multi furnizori au dorit sa se remarce prin solutii deosebite la solicitarile actuale ale partenerilor. Astfel, Profine a lansat seria de 76 mm, optimizata pentru a corespunde cerintelor actuale de termoizolare, iar Veka a luat decizia de a se implica in mod activ in dezvoltarea unor solutii superioare de termoizolare, prin propunerea sistemelor din seria MB, cu cercevea dubla. In ceea ce priveste oferta Gealan, aceasta a fost completata prin lansarea variantei imbunatatite a sistemului S 9000, promovata sub marca Futura. La standul Rehau, expertii furnizorului german si-au concentrat atentia in jurul variantei Synego, cu o latime constructiva de 80 mm, care va fi lansata in primavara anului 2015. Seria va avea sapte camere de izolare si va prezenta un coeficient de transfer termic de cel mult 1,0 W/mpK. La Aluplast, noutatea a fost reprezentata de solutia liftant-glisanta cu o adancime de 85 mm, ce asigura o transmisivitate de 0,95 W/mpK. Deceuninck a propus celor prezenti o mare diversitate de solutii, dintre care s-a remarcat seria Prestige, de 76 mm, precum si noua tehnologie de fabricatie a profilelor care va inlocui cu succes solutia clasica pe baza de PVC, avand o stabilitate de circa 20 de ori mai mare decat a acesteia. In fine, la Salamander, expertii companiei au prezentat sistemele Streamline MD (destinate unei protectii optime impotriva actiunii factorilor agresivi de mediu) si solutiile de tip "decking" realizate pe baza materialului patentat Resysta.   
 
Modele performante de sisteme de inchidere si siguranta
La sectiunea de feronerie, furnizorul international Roto s-a remarcat, de asemenea, prin multitudinea inovatiilor, cum ar fi, de exemplu, elementele de inchidere de siguranta pentru ansamblurile din aluminiu Roto Safe H Al. La standul Winkhaus, una dintre cele mai interesante solutii a fost constituita de dispozitivul de securitate AutoLock AV3, in vreme ce specialistii Maco au pus accentul pe sistemele deosebite, cum ar fi, de exemplu, feroneria Multi Power 150 kg, care se caracterizeaza prin faptul ca ofera posibilitatea instalarii complet ascunse. La randul sau, G-U a prezentat partenerilor noul model Uni-Jet, sistemul de prag Thermostep 204, solutia de control automat al accesului GU Secury, precum si o gama inovatoare de amortizoare pentru usi, de dimensiuni foarte reduse. Oferta furnizorilor de sisteme automate a fost la fel de extinsa, Geze propunand o noua generatie de operatori cu lant, precum si mai multe solutii de actionare a usilor (Slimdrive EMD F/R, Levolan 60, ECturn etc.), in timp ce Dorma s-a remarcat prin modelele Easy Stop, ED 100 sau CS 80 Magneo. Pe segmentul de balamale, Dr. Hahn a expus noile produse din seria 60 AT, precum si modelele pentru usi din aluminiu, in vreme ce Simonswerk a propus expertilor o serie de versiuni performante din seriile Tectus, Baka Protect, Siku etc.
 
Specialistii firmelor romanesti, prezenti mai ales in randul vizitatorilor
Prezenta companiilor din Romania a fost marcata de inovatiile expuse la standurile Liderplast si Casa Noastra (ce promoveaza brandul Q-Fort), acestea suscitand atentia si interesul participantilor la targ. Pe segmentul aplicatiilor software, tara noastra a fost reprezentata de compania Pyramid Software, care a oferit celor interesati detalii despre aplicatia specializata Ra Workshop, considerata a fi una dintre cele mai bune solutii specializate, destinate industriei de ferestre/usi. Alte firme locale participante la Fensterbau/Frontale 2014 au fost Asco Tools, TC Compil Impex si joint venture-ul romano-italian Verofer. Desi, din punct de vedere al standurilor specializate, Romania a fost destul de slab reprezentata, aceasta situatie a fost compensata de prezenta masiva a vizitatorilor din tara noastra - in special manageri ai companiilor specializate in fabricatia de tamplarie termoizolanta. Acestia au avut contacte de afaceri cu furnizorii si s-au pus la curent cu toate noutatile promovate cu ocazia targului. Interesul manifestat mai ales in directia achizitiei de tehnologii moderne dovedeste faptul ca, dincolo de prognozele si declaratiile pesimiste, managerii estimeaza o redresare iminenta a industriei de profil, inclusiv in ceea ce priveste piata autohtona.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
quadratum
Acvatot 2019
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ness project
concelex
viarom
siniat
noark
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander