Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARACO: Antreprenorii trebuie sa poata utiliza garantiile oferite de asiguratori
ARACO: Antreprenorii trebuie sa poata utiliza garantiile oferite de asiguratori
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 21 Mai 2018 08:06
In contextul unor modificari legislative propuse de guvernanti (prin proiectul de HG pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 98/2017), Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii - ARACO sustine si in continuare necesitatea ca antreprenorii sa poata apela la serviciile societatilor de asigurari autorizate, prin accesul liber la instrumentele de garantare emise de acestea, posibilitate ce se regaseste de altfel in actuala legislatie.
Astfel, conducerea ARACO si membrii sai nu sunt de acord cu eliminarea politelor de asigurare din cadrul legal pentru constituirea garantiilor de participare la licitatii (GP) si a garantiilor de buna executie (GBE), iar in acest sens a fost inaintat un punct de vedere catre ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici si presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), Bogdan Puscas.
„Aceasta eliminare a posibilitatii ofertantilor de a utiliza un instrument de garantare emis de o societate de asigurari este receptata ca un inceput de eliminare in timp de pe piata a operatorilor economici autohtoni, datorita dezavantajarii acestora in procedurile de achizitie publica, fata de operatorii straini, care au alta capacitate financiara proprie (...)”, se arata in scrisoarea ARACO. Pentru a descarca documentul complet, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CDS
ness project
noark
siniat
quadratum
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
concelex
leviatan
Ubitech
rigips
Acvatot 2019
theda mar
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander