Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - CISMA: Piata franceza de utilaje a crescut cu 2% in anul 2018
CISMA: Piata franceza de utilaje a crescut cu 2% in anul 2018
Utilaje & Echipamente Publicat de Cosmin Dincu 15 Ian 2019 06:15
Dupa traversarea celor 12 luni ale anului trecut, vanzarile de echipamente pentru efectuarea lucrarilor de sapaturi au crescut cu 2% in Franta, fata de 2017, astfel incat se poate afirma ca sectorul francez de utilaje de constructii continua sa dezvolte, dar intr-un ritm destul de lent, dupa cum se arata in cel mai recent raport al organizatiei profesionale franceze a fabricantilor de echipamente de constructii, utilaje pentru industria otelului si masini auxiliare CISMA. „Cu aproximativ 22.040 de utilaje vandute, 2018 va reprezenta cel mai bun an de la prabusirea pietei din 2008. Vanzarile de echipamente de pe piata franceza au fost relativ puternice, astfel incat segmentul utilajelor pentru efectuarea lucrarilor de sapaturi din Hexagon ramane al treilea cel mai important, ca dimensiune si valoare, din Europa”, se arata in raportul CISMA.
Pe de-o parte, potrivit expertilor francezi, cresterea vanzarilor de echipamente din 2018 a fost determinata de majorarea fara precedent a livrarilor de incarcatoare pe roti (+11% fata de ​​2017), ca urmare a saltului puternic al vanzarilor efectuate catre companiile care se ocupa cu inchirierea acestora (+91%), in contextul in care operatorii respectivi (parteneri ai antreprenorilor de constructii) si-au innoit in mare parte parcul de utilaje. Pe de alta parte, inclusiv operatorii pietei de excavatoare pe roti au avut rezultate peste asteptari. Cu aproape 1.900 de unitati vandute, livrarile de excavatoare pe roti au crescut cu +4% in 2018, dupa un salt de exceptie, evaluat la +31%, in 2017. Astfel, piata franceza de excavatoare pe roti se situeaza la nivelul atins in 2005-2006, fiind insa actualmente a doua cea mai mare piata de profil din Europa, dupa Germania.
„Piata de excavatoare pe senile cu masa mai mare de 6 tone a continuat sa se imbunatateasca anul trecut (+3%), in timp ce vanzarile de excavatoare mici (mini-excavatoare), care raman cel mai popular produs, au scazut usor (-2%). Scaderea se explica printr-un regres de -15% al vanzarilor catre companiile de inchiriere, insa, chiar si in aceste conditii, piata franceza de mini-excavatoare (indeosebi, modelele pe senile) se afla aproape de nivelurile record istorice, din urma cu 11 ani. Dar, in plan general, situatia actuala din ramura de constructii este mai putin favorabila. In anul 2019, volumul lucrarilor de constructii imobiliare ar trebui sa scada cu -0,5%, dar, cu toate acestea, numarul de cladiri rezidentiale si nerezidentiale nou-construite va ramane la un nivel ridicat. In general, sectorul constructiilor civile ar trebui sa se dezvolte in continuare intr-un ritm sustinut, datorita investitiilor autoritatilor locale, cheltuielilor semnificative legate de proiectul Grand Paris Express, planului de modernizare a autostrazilor din Franta (lansat de guvernul de la Paris in 2015 si care continua sa se aplice), proiectului de constructie a infrastructurii IT - retele de internet de mare viteza, lucrarilor de reabilitare si extindere a retelei feroviare etc.”, se mai arata in raportul asociatiei profesionale franceze.
***
Asociatia profesionala fabricantilor de echipamente de constructii, utilaje pentru industria otelului si masini auxiliare CISMA, din Franta, este membra a federatiei industriei de inginerie mecanica (FIM), ce reuneste 200 de membri care au 31.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de 7,9 miliarde euro, din care 58% reprezinta cota exportului. Pentru informatii suplimentare, www.cisma.fr
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
concelex
siniat
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
Acvatot 2019
quadratum
rigips
noark
viarom
CDS
EDIT-Structural
leviatan
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander