Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - UNACEA: Crestere de 15% a vanzarilor de utilaje pentru primele sase luni din 2019
UNACEA: Crestere de 15% a vanzarilor de utilaje pentru primele sase luni din 2019
Utilaje & Echipamente Publicat de Cosmin Dincu 19 Aug 2019 06:51
Oficialii asociatiei ce reuneste interesele companiilor italiene implicate in sectorul utilajelor de constructii (Unione Nazionale Aziende Construction Equipment and Attachments – UNACEA) au dat publicitatii un nou raport, potrivit caruia vanzarile de echipamente specifice pe piata locala s-au majorat intr-un ritm optim (+15%) in primul semestru al anului in curs, fata de perioada similara din precedentele 12 luni, iar in acest context, livrarile din peninsula, dar si cele la export au continuat sa se desfasoare intr-un ritm sustinut. In consecinta, datele aferente intervalului ianuarie-iunie 2019 (disponibile pentru piata italiana), confirma faptul ca beneficiarii din peninsula italica (reprezentati mai ales de firmele de constructii) au cumparat 7.352 de utilaje (+15% fata de semestrul intai din 2018), din care 7.078 de unitati pentru efectuarea lucrarilor de sapaturi (+15%) si 274 de echipamente destinate executiei operatiunilor de infrastructura rutiera (+18%).
„Trendul pozitiv al vanzarilor pe piata italiana de profil a continuat sa se manifeste pe deplin, iar cresterile anuntate reprezinta un semnal pozitiv. Acestea reprezinta un rezultat semnificativ atat pentru industria pe care o reprezentam, cat si pentru economia Italiei. In ceea ce ne priveste, am reusit sa facem fata mai multor ani de recesiune gratie investitiilor asumate pentru internationalizarea afacerilor. In prezent, exportul se deruleaza in parametri relativ optimi, iar pe piata interna s-au reluat vanzarile importante de utilaje, sprijinite de cererea ce vizeaza reinnoirea flotelor/ parcurilor de echipamente de constructii, intr-un mediu economic general pozitiv. Insa, pentru a mentine actualul trend de crestere, majorarea atractivitatii Italiei ca destinatie a investitiilor constituie un demers crucial. Lucrarile majore de infrastructura sunt, astfel, o reala oportunitate pentru dezvoltarea sustanabila a pietei, pe termen mediu”, a declarat Antonio Strati, consilier responsabil pentru activitatile statistice ale UNACEA.
In ceea ce priveste exportul din ianuarie-aprilie 2019, conform celui mai recent document de monitorizare a pietelor internationale disponibil la Samoter Outlook (elaborat in cooperare cu Prometeia si UNACEA), cererea de echipamente de constructii, fabricate in Italia, s-a majorat usor, pe plan mondial. Astfel, exportul aferent perioadei mentionate anterior (cea mai recenta pentru care s-a reusit agregarea datelor disponibile) a crescut cu +1,9%, pana la 992 milioane de euro. Astfel, s-au constatat majorari ale exportului pe anumite segmente, cu precadere la macaralele-turn (avand o rata optima a majorarii pe baze de calcul anuale, de +4,2%), in timp ce alte rate optime de crestere s-au constatat la utilajele pentru concasare (+3,4%), precum si la exportul de masini pentru prepararea betonului (+3,4%), respectiv la exportul de echipamente pentru sapaturi (+3%). De asemenea, importul de echipamente pe piata italiana s-a majorat cu +1,8% in primele patru luni ale anului curent, pana la 305 milioane de euro, insa, chiar si in acest context, balanta comerciala isi mentine un surplus de mai mult de 686 milioane de euro, fiind, evident, pozitiva si indicand o crestere de +1,9% a acestui surplus, comparativ cu ianuarie-aprilie 2018.
***
Fondata in 2010 si avand actualmente aproape 50 de membri, UNACEA este asociatia italiana din domeniul comertului cu echipamente de constructii, implicata in mod profund in industria de profil din Italia si intreaga comunitate europeana. Specialistii organizatiei contribuie in mod activ la dezvoltarea pietei si sunt deschisi cooperarii cu diverse companii, institutii si organizatii din industria echipamentelor de constructii din UE. UNACEA este membra, din partea Italiei, a CECE (Comitetul European pentru Utilaje de Constructii), for ce include asociatiile nationale din 13 tari membre ale UE, reprezentand 1.200 de companii, cu o cifra de afaceri de 23 miliarde euro si 130.000 de angajati directi. Pentru informatii suplimentare, www.unacea.org, iar pentru a descarca datele cu privire la vanzarile de utilaje, efectuate pe piata italiana in primul semestru din 2019, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
leviatan
ness project
MAKITA
CDS
rigips
concelex
theda mar
viarom
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
noark
quadratum
Ubitech
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander