Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home
CE: Gradul de digitalizare administrativa din Romania este de numai 40% Imprimare Email
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 21 Oct 2019 14:50
Comisia Europeana a publicat raportul privind guvernarea electronica, care evalueaza utilizarea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor in cadrul administratiilor publice, precum si nivelurile de interoperabilitate transfrontaliera si de interactiune digitala intre administratii si cetateni sau intreprinderi, in statele membre ale UE, si in alte opt tari terte.
Performanta fiecarei tari este masurata prin doi indicatori: Acces si Digitalizare. Gradul de Acces descrie masura in care mediul online este utilizat la nivelul serviciilor administrative, in timp ce Digitalizarea are in vedere nivelul de digitalizare al ghiseelor administratiei publice.
Romania are un nivel peste mediu (63%; media UE 57%) de utilizare a canalului online in serviciile administrative (Acces) si un nivel scazut (40%; media UE 68%) de digitalizare administrativa (Digitalizare). Tarile care au dat dovada de pionierat in ceea ce priveste digitalizarea serviciilor publice sunt Malta, Estonia si Austria, urmate indeaproape de Letonia, Lituania si Finlanda.
Studiul din acest an prezinta imbunatatiri ale nivelului de transparenta si de utilizare a serviciilor digitale, cum ar fi identificarea electronica (eID) si documentele electronice. Europa este cea mai avansata in ceea ce priveste „ghidarea utilizatorului”, ceea ce indica faptul ca administratiile publice acorda prioritate serviciilor pentru a raspunde nevoilor si asteptarilor cetatenilor.
Sunt necesare eforturi suplimentare pentru a imbunatati securitatea serviciilor publice online, precum si pentru a spori transparenta, mobilitatea transfrontaliera si disponibilitatea identificarii electronice si a documentelor electronice. Comisia se angajeaza sa sprijine dezvoltarea si utilizarea serviciilor publice online transfrontaliere, in special prin planul sau de actiune privind guvernarea electronica 2016-2020.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
concelex
rigips
MAKITA
quadratum
strabag nivel 1
siniat
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Ubitech
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ness project
noark
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander