Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - BNS: Am solicitat presedintelui sa ceara emiterea de titluri de creanta EU-Bonds
BNS: Am solicitat presedintelui sa ceara emiterea de titluri de creanta EU-Bonds
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 26 Mar 2020 20:20
Blocul National Sindical (BNS) i-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa ceara membrilor Consiliului European ca pachetul de masuri economice in pregatire la nivel european sa includa emiterea de titluri de creanta europene (EU Bonds), potrivit unui comunicat al organizatiei.
 
"Chiar daca Romania nu este inca membra a Eurogrup-ului, BNS a transmis Presedintelului Romaniei, domnul Klaus Iohannis, solicitarea ca la reuniunea de astazi a Consiliului European sa sustina, in numele Romaniei, includerea emiterii de titluri de creanta europene (EU Bonds) in pachetul de masuri pregatit la nivel European pentru a face fata impactului social si economic al pandemiei de coronavirus", spun reprezentantii BNS.
 
Sindicalistii mai precizeaza ca Romania si intreaga Europa risca o recesiune chiar mai grava decat cea care a urmat crizei financiare din 2008-2009, ca urmare considera ca sunt imperios necesare investitii semnificative in protejarea locurilor de munca si a economiilor statelor membre.
 
Propunerile BNS
EU Bonds ar trebui sa finanteze nu numai infrastructura si consumabilele pentru sistemele nationale de sanatate, ci si masuri de urgenta in domeniul ocuparii.
EU Bonds ar trebui emise la rate de dobanda foarte mici sau 0.
EU Bonds ar trebui sa fie emise printr-un vehicul al UE, nu unul interguvernamental, sub control democratic si sa sprijine progresul social si dezvoltarea durabila.
Politica de cheltuieli sa fie incredintata Comisiei Europene (prin sisteme de sprijin a somerilor si compensatii de venit pentru lucratorii ale caror relatii de munca au fost suspendate, inclusiv lucratorii independenti si atipici), in co-decizie cu Consiliul si Parlamentul European si cu consultarea partenerilor sociali.
 
"In ultimele saptamani statele membre UE se confrunta cu o situatie aproape fara precedent, ca urmare, institutiile europene, guvernele statelor membre, sindicatele si organizatiile patronale trebuie sa aloce toate resursele disponibile combaterii epidemiei de coronavirus si a fenomenului economic si social. Manifestari ale spiritului de solidaritate, egalitate si responsabilitate pentru viitorul continentului nostru sunt azi mai necesare ca oricand", mai spun reprezentantii sindicatelor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
EDIT-Structural
Ubitech
MAKITA
noark
strabag nivel 1
concelex
rigips
Acvatot 2019
siniat
quadratum
ness project
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander