Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - HILTI: Noua metoda de proiectare a sistemelor de ancorare, conform standardelor
HILTI: Noua metoda de proiectare a sistemelor de ancorare, conform standardelor
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 22 Mai 2020 12:04
Hilti Romania, furnizorul de scule electrice profesionale, organzeaza un webinar in care va prezenta o noua imagine de ansamblu asupra proiectarii conexiunilor din otel/ beton folosind ancore post-instalate conform noului Eurocod 2 Partea 4. Evenimentul va avea loc la data de 28 mai 2020, in intervalul orar 15.00 - 16.00, online.
"In sprijinul profesionistilor din constructii, Hilti Romania organizeaza acest webinar pentru a va aduce la cunostinta noile reglementari privind calculul sistemelor de ancorare conform SR-EN 1992-4:2019. In cadrul acestuia, vom afla cum putem sa depasim provocarile in calcularea tuturor elementelor care alcatuiesc conexiunea: placa de otel, suduri, rigidizari, beton si ancora post-instalata. O aplicatie complexa care implica, in multe cazuri, un consum semnificativ de timp. In plus, vor fi evidentiate principalele aspecte care trebuie luate in considerare la nivel de reglementare si proiectare si modul in care Hilti poate sprijini inginerul in confruntarea cu procesul de proiectare si cresterea productivitatii acestuia", au precizat reprezentantii Hilti.
 
SR EN 1992-4 are versiune in limba romana
Hilti Romania a sprijinit ASRO - organizatia nationala de standardizare - in elaborarea versiunii in limba romana a standardului SR EN 1992-4:2019 - Eurocod 2. Proiectarea structurilor de beton. Partea 4: Proiectarea elementelor de prindere pentru beton.
Standardul stabileste o metoda de proiectare pentru prinderile (conexiunea elementelor structurale si a elementelor nestructurale de componentele structurale) care servesc la transmiterea solicitarilor in beton. Aceasta metoda de proiectare utilizeaza modele fizice care se bazeaza pe o combinatie de incercari si analiza numerica in conformitate cu EN 1990:2002,5.2.
Potrivit ASRO, standardul este destinat aplicatiilor aferente securitatii in care cedarea prinderilor poate duce la colapsul total sau partial al structurii, poate cauza riscuri pentru viata oamenilor sau poate duce la pierderi economice considerabile. In acest context, standardul abordeaza si elemente nestructurale.
SR EN 1992-4:2019 utilizeaza teoria de proiectare a elementelor de prindere si se aplica:
a) elementelor de prindere preinstalate, precum sunt cele de prindere cu cap, profilele jgheab pentru ancorare cu legatura rigida intre ancoraj si profilul jgheab (de exemplu, sudate, forjate);
b) elementelor de prindere mecanice postinstalate, precum sunt cele de prindere cu expansiune, elementelor de prindere cu prag si suruburi pentru beton;
c) elementelor de prindere cu aderenta postinstalate si elementelor de prindere cu expansiune cu aderenta.
 
Pentru informatii suplimentare si inscrieri la webinarul Hilti, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
concelex
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
quadratum
CDS
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Acvatot 2019
ness project
MAKITA
leviatan
siniat
noark
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander