Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - MANDACHI Industry edifica 400 de case cu 25 milioane euro in Suceava, Cluj si Iasi
MANDACHI Industry edifica 400 de case cu 25 milioane euro in Suceava, Cluj si Iasi
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 14 Sep 2020 10:10
Omul de afaceri Stefan Mandachi isi muta afacerile din domeniul HoReCa datorita faptului ca Guvernul a intarziat fara o justificare deschiderea restaurantelor. Domeniile in care Mandachi isi muta banii sunt imobiliarele si industria dezinfectantilor.
Avocatul sucevean a decis sa investeasca in domenii noi, pe care le considera mai putin vulnerabile in comparatie cu domeniul HoReCa. El va construi 400 case in judetele Suceava, Iasi, Cluj. Imobilele vor avea 119 MP, 160 MP, 210 MP, 290 MP si vor porni de la pretul de 84,500 euro. Banii provin din surse proprii si finantari bancare. Mandachi Buildings & Properties va edifica si pentru cumparatorii din segmentul vilelor de lux.
Terenurile achizitionate pentru edificarea viitoarelor constructii au fost achizitionate deja in Suceava, Cluj si Iasi. Constructiile initiale vor fi de tip vila, case cu parter si etaj si vor fi sub antrepriza S.C. Mandachi Industry S.R.L., companie cu o cifra de afaceri de 30,4 mil. lei in 2019. Toate ansamblurile rezidentiale vor face parte dintr-o franciza imobiliara, Holywood Villas, care va fi lansata in luna septembrie.
”Romania este plina de case hilare, fara nicio logica arhitecturala. Eu nu as cumpara nicio casa scoasa la vanzare in Suceava, de pilda. De aceea m-am gandit sa aduc o nota de normalizare in procesul de urbanizare” a declarat Stefan Mandachi, care care isi justifica noile investitii de masurile incoerente ale guvernului cu privire la industria Horeca.
”Intrucat nu mai cred in masurile teatrale pentru ”salvarea” industriei horeca, am decis sa ma reorientez. Nu de-acum, ci de vreo patru luni, de cand i-am mirosit pe guvernanti ca sunt de pe alta planeta si ma paste colapsul daca stau in baza statului. Am semnat un parteneriat cu o banca importanta alaturi de care vom investi masiv in urmatorii doi ani.
Stefan Mandachi sustine ca nu sta cu mana intinsa la stat si nu a aplicat pentru niciun ajutor guvernamental. ”N-am nevoie de niciun suport. Ma descurc si singur. Atata vreme cat ne lasa-n pace, e suficient. Oricum, pentru firmele mari nu exista niciun proiect, niciun sprijin, doar pentru companii mici si mijlocii. Compania mea, cu capital 100% romanesc, a fost exclusa de pe liste. Pana cand se gandesc ei sa scoata programe, noi suntem deja terminati”
Fondatorul lantului de restaurante Spartan, cea mai mare retea de restaurante cu specific grecesc din Romania, 56 locatii, este nemultumit de lipsa de raspundere a autoritatilor cand se intarzie luarea deciziilor corecte.
”Au trecut aproape doua saptamani de la redeschiderea restaurantelor. Nu a crescut deloc numarul de cazuri Coronavirus in Romania. In toata Europa restaurantele erau dejadeschise de trei luni de zile, de ce la noi s-a intarziat atat? Fiecare zi pierduta a insemnat zeci de milioane de euro pierdute de catre antreprenorii din domeniu iar pentru mine zeci de mii de euro zilnic. Cine raspunde acum ca nu s-a luat decizia redeschiderii la timp si s-a intarziat aberant de mult? De ce sa platesc eu pentru balbaielile unor incompetenti? Cine se face raspunzator pentru intarzierea luarii acestei masuri atat de simple? Nimeni? Eu nu mai vreau sa fac parte dintr-o industrie discriminata. Pentru unii antreprenori mici a fost prea tarziu. Li se canta prohodul afacerii sau chiar lor. Doua luni de intarziere fata de Europa au insemnat sute de milioane de euro minus pentru industrie. Cine raspunde? Asta-i Romania, tara unde nimeni nu-si asuma raspunderea” completeaza Mandachi.
In ceea ce priveste investitia in domeniul imobiliarelor, Stefan Mandachi sustine ca deocamdata nu are in proiect constructia de blocuri intrucat se cere PUZ, care instiga la coruptie.
”Deocamdata vom incepe constructia de vile dar vom edifica si constructii inalte. Legislatia e aberanta, facuta sa incite la coruptie. De pilda, daca ai o parcela de 1000 MP si vrei sa o dezmembrezi in trei parcele mai mici ca sa le lasi mostenire nepotilor, esti obligat sa faci PUZ, apoi primaria te pune sa iei fiecare vecin acorduri notariale scrise. Acum vreau sa construiesc o cladire cu doua etaje si am ajuns pe mana primariei. Cere PUZ. De patru luni am pregatit un milion de euro sa investesc, dar primaria ma trimite cu caciula-n mana la vecini, nu-si asuma nimic.”
Cealalta noua afacere lansata pe piata de catre Mandachi este o noua companie care are la baza produse de protectie impotriva Covid19. El a investit 300.000 euro in productia de spirt, sapun, dezinfectanti si gel antibacterian, care se vor comercializa incepand cu 1 octombrie 2020 sub brandul Tepes. De asemenea, compania francizoare, Tepes Industry, care apartine tot omului de afaceri sucevean, a lansat franciza Tepes, un brand nou pe piata serviciilor de tip DDD. ”Am pus un pariu. Daca intr-un an nu ajung franciza numarul 1 cu franciza Tepes pe piata serviciilor de dezinfectie, merg pe jos de la Suceava la Iasi.”
Noile francize, Holywood Villas si Tepes fac parte din grupul Strong MND Corporation, care a avut o cifra de afaceri de peste 36 mil euro impreuna cu companiile de grup ale francizatilor Spartan si care mai detine si brandurile Mandachi Hotel & Spa, Hercule, BumBumBox si Magnificus Plaza.
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
theda mar
viarom
Ubitech
Acvatot 2019
MAKITA
ness project
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
siniat
rigips
concelex
strabag nivel 1
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander