Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - Radacinile economiei circulare: Nicolae Georgescu-Roegen si Constantin Brancusi
Radacinile economiei circulare: Nicolae Georgescu-Roegen si Constantin Brancusi
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 02 Oct 2020 08:41
Demnitari si reprezentanti ai mediului academic si universitar s-au reunit in cadrul conferintei Radacinile economiei circulare in gandirea romaneasca, organizata de Departamentul pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Guvernului Romaniei, in contextul Saptamanii europene a dezvoltarii durabile 2020.
„Esenta mesajului evenimentului nostru este acela ca avem nevoie de rabdare, rabdare de a intelege conceptul de dezvoltare durabila, de a cunoaste in profunzime principiile unei economii circulare, la a caror fundamentare au contribuit figuri marcante ale stiintei si culturii romanesti, si cum le putem aplica in viata de zi cu zi a noastra, a cetatenilor. Avem o mostenire pe care trebuie sa o valorificam. Contributia unor personalitati precum Nicolae Georgescu-Roegen, Grigore Antipa si Constantin Brancusi este semnificativa. De asemenea, gospodaria taraneasca integra principii ale economiei circulare. Trebuie sa le aducem in cultura cotidiana pentru a accelera tranzitia catre dezvoltare durabila. Nu este usor insa cred ca daca vom face front comun, autoritati publice, mediul academic, universitar, presa, societatea civila, putem construi un viitor durabil pentru noi si mai ales pentru generatiile viitoare. ”, a sustinut Laszló BORBELY, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila.
La eveniment au mai luat cuvantul: Gheorghe ZAMAN, Membru corespondent al Academiei Romane, Director al Institutului de Economie Nationala, Valeriu Ioan-FRANC, Membru corespondent al Academiei Romane, Directorul general Adjunct al Institutului National de Cercetari Economice „Costin Kiritescu”, Luis Ovidiu POPA, director general, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa, Cristina Cotenescu, manager public, Ministerul Culturii, expert in cadrul retelei de dezvoltare durabila, Teodor Frolu, antreprenor industrii creative, curatorul expozitiei-argument “De ce ne rabda Pamantul?” de la Muzeul Grigore Antipa.
Dezbaterea ampla despre principiile economiei circulare a pornit de la contributia economistului si matematicianului roman Nicolae Georgescu-Roegen, cel care a pus bazele teoriei bioeconomice – paradigma revolutionara care leaga procesul economic de ecologie. De asemenea, a fost subliniata mostenirea biologului si antropologului Grigore Antipa privind economia verde, cat si tehnica artistica a lui Constantin Brancusi care integreaza modul de creatie taranesc. Evenimentul se inscrie in seria demersurilor Departamentului de Dezvoltare Durabila de a informa constant cetatenii si institutiile din Romania cu privire la principiile dezvoltarii durabile si la cele 17 obiective de dezvoltare durabila ale Agendei 2030.
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
noark
quadratum
Ubitech
ness project
siniat
leviatan
theda mar
rigips
Acvatot 2019
viarom
CDS
ERBASU CONSTRUCT
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander