Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - VELUX si Schneider Electric: Parteneriat pentru achizitia de energie regenerabila
VELUX si Schneider Electric: Parteneriat pentru achizitia de energie regenerabila
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 03 Feb 2021 15:59
Grupul VELUX si Schneider Electric au stabilit un parteneriat prin care vor incheia contracte de achizitie de energie regenerabila (PPA). Acest lucru va intensifica eforturile producatorului mondial de ferestre de acoperis de a-si atinge obiectivul de 100% energie regenerabila (RE100) pana in 2023, care face parte din obiectivul sau de neutralizare a emisiilor de carbon pentru 2030.
Viitoarele PPA (Power Purchase Agreements) isi propun sa permita dezvoltarea de noi proiecte de energie regenerabila in toata Europa, Schneider Electric sprijinind Grupul VELUX in procesul de achizitii in calitate de consilier full-service al cumparatorului. Motivatia principala a Grupului VELUX este de a-si atinge obiectivul RE 100 si de a aduce noi surse regenerabile in retea.
Acest efort face parte din angajamentul Grupului VELUX de a deveni o companie 100% neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon (scopul 1 si 2). Mai mult, contribuie la reducerea la jumatate a emisiilor de carbon in lantul sau valoric (scopul 3) pana in 2030. In acelasi timp, compania va cauta sa-si neutralizeze intreaga sa amprenta istorica de carbon - datand de la infiintare, in 1941 - prin proiecte de conservare a padurilor, identificate si administrate de Worldwide Fund for Na-ture (WWF). Impreuna, aceste initiative sunt menite sa sustina angajamentul general al Grupului VELUX de a deveni Lifetime Carbon Neutral pana in 2041.
Viitoarele PPA isi propun sa reprezinte o combinatie de tehnologii curate, VELUX urmarind sa-si asig-ure un angajament pe termen lung de a cumpara energie la un pret fix. Un PPA ofera dezvoltatorilor de energie regenerabila motivatia necesara pentru a stabili un sistem de generare de energie curata. Pentru VELUX, un PPA va asigura stabilitatea si predictibilitatea preturilor la electricitate si va permite companiei sa abordeze scopul nr. 2, cel cu privire la emisiile de gaze cu efect de sera.
Grupul VELUX incearca sa urmareasca noi proiecte de energie regenerabila nesubventionate in tarile UE, asigurandu-se ca energia regenerabila este adaugata la retea si inlocuieste astfel sursele poluante de energie produsa din combustibili fosili.
„Planeta se confrunta cu crize climatice si naturale duale, asa ca ne-am angajat sa facem tot ce tine de noi pentru a consolida un viitor mai sustenabil”, a declarat Jörn Neubert, Senior Vice President of Sup-ply, grupul VELUX. „Suntem printre primele companii din lume - si prima companie din industria con-structiilor - care isi asuma responsabilitatea atat pentru emisiile de carbon din trecut, cat si pentru cele viitoare, prin angajamentul nostru de a deveni Lifetime Carbon Neutral, iar acest parteneriat cu Schnei-der Electric este o parte importanta a realizarii acestui lucru.”
„Este o onoare sa avem acest parteneriat cu grupul VELUX in calatoria sa de accelerare a decarbon-izarii cu energie regenerabila”, a declarat Philippe Diez, vicepresedintele EMEA Energy & Sustainability Services Schneider Electric. „Grupul VELUX este un pionier devotat al climatului corporativ si al actiunilor legate de natura. Asumarea responsabilitatii nu numai pentru impactul din trecut, ci si pentru emisiile viitoare, este atat inovatoare, cat si inspirationala. Suntem incantati sa-i ajutam in accelerarea obiectivelor climatice si sa le sustinem angajamentul cel mai important de a deveni Lifetime Carbon Neutral pana in 2041.”
Achizitionarea de energie electrica regenerabila este o parte a angajamentului Grupului VELUX de a elimina dependenta companiei de energia produsa de combustibilii fosili. Accentul initial este pe imbunatatirea eficientei energetice pe toate site-urile, precum si pe construirea unor capacitati de generare de energie termica si electrica in mod regenerabil, prin utilizarea celulelor solare. Combinate, aceste lucruri vor ajuta Grupul VELUX sa isi atinga obiectivul „zero carbon” pana in 2030.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ness project
noark
MAKITA
EDIT-Structural
theda mar
viarom
concelex
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
siniat
quadratum
CDS
CONCEPT STRUCTURE
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander