Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home
CLUJ: Concurs international de solutii pentru proiectare Spital Pediatric Monobloc Imprimare Email
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 08 Feb 2021 12:30
Consiliul Judetean Cluj a transmis in vederea publicarii in SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) anuntul privind organizarea concursului de solutii pentru proiectarea viitorului Spital Pediatric Monobloc Cluj-Napoca.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: „E un nou pas inainte, extrem de important, pe care il facem in directia construirii acestui obiectiv medical ultramodern de o importanta vitala pentru Cluj si pentru intreaga Transilvanie. Concursul se va finaliza in luna iunie, cand vom anunta castigatorul. Voi urmari ca ritmul parcurgerii tuturor acestor etape sa ramana la fel de alert ca si pana acum, astfel incat constructia Spitalului Monobloc sa inceapa cat mai rapid, in cursul anului viitor”.
Concursul de solutii vizeaza identificarea celei mai bune idei de construire a primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate in domeniul pediatriei. Competitia arhitecturala urmareste sa creeze un centru integrat de servicii medicale si de cercetare in domeniul pediatriei, cu o adresabilitate cel putin regionala. Totodata, forul administrativ judetean intentioneaza transformarea viitorului spital intr-un adevarat catalizator urban in partea de sud-est a municipiului Cluj-Napoca, la limita cartierelor Gheorgheni si Borhanci, zona aflata in plin proces de urbanizare.
Premiile totale ale concursului sunt in cuantum de 38.431.286 de lei, evaluarea propunerilor de solutii urmand a fi realizata de un juriu international format din reputati arhitecti si experti romani si straini. Ofertantul a carui propunere se va clasa pe primul loc va fi recompensat cu premiul I, in valoare de 37.749.094,32 lei (6.510.000 euro), acestuia urmand a-i fi atribuit contractul de proiectare.
Primul de acest tip din Romania, noul edificiu medical ultra-modern va fi construit pe un teren de cca. 17 hectare si va prelua toate sectiile actualului Spital de Copii, cele care in prezent isi desfasoara activitatea in nu mai putin de 14 cladiri aflate in 9 locatii diferite din Cluj-Napoca, cu o distanta medie de aproximativ 4 km intre ele. Unitatea cu profil regional va avea nu mai putin de 510 paturi pentru spitalizare continua, la care se vor adauga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi si, respectiv, 65 de paturi pentru insotitori.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
rigips
siniat
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
Acvatot 2019
leviatan
concelex
strabag nivel 1
CDS
viarom
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander