Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - BRASOV: Debut proiectare constructii si infrastructura anexa Aeroport International
BRASOV: Debut proiectare constructii si infrastructura anexa Aeroport International
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 24 Feb 2021 10:07
Administratia judeteana are proiectant pentru constructiile si infrastructura care mai sunt necesare in cadrul Aeroportului International Brasov.
Judetul Brasov reprezentat prin presedintele Consiliului Judetean Adrian-Ioan Vestea, in calitate de achizitor, a semnat cu Asocierea SC PENCRAFT SRL - SC MIHUL SRL contractul de servicii pentru realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic aferente obiectivului de investitii Cladiri si Infrastructura Anexe la Aeroportul International Brasov.
Obiectul contractului consta in prestarea serviciilor de elaborare a documentatiei tehnico-economice la faza de studiu de fezabilitate, precum si a proiectului de executie, inclusiv asigurarea consultantei in desfasurarea procedurilor de achizitie a lucrarilor, dar si asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei lucrarilor.
Astfel, firmele prestatoare vor elabora studiul de fezabilitate si vor revizui Master Planul Aeroportului International Brasov, vor intocmi proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor si proiectul de organizare a executiei lucrarilor, vor depune la autoritatile competente documentatiile in vederea obtinerii acordurilor si avizelor pentru autorizatia de construire, vor realiza proiectul tehnic, caietele de sarcini si detaliile de executie. De asemenea, proiectantii vor face verificarea tehnica, vor furniza consultanta, prin experti cooptati, pe durata derularii procedurilor de achizitie a lucrarilor si vor asigura asistenta tehnica in perioada de executie a lucrarilor. Pretul total al contractului este de 1.975.400 lei.
Durata de prestare a serviciilor este de maximum 50 de zile de la emiterea ordinului de incepere a serviciilor aferente studiului de fezabilitate, respectiv maximum 40 de zile de la emiterea ordinului de incepere pentru restul serviciilor de proiectare cuprinse in contract. La aceasta durata se adauga obligatia proiectantului de a acorda asistenta tehnica achizitorului pe durata realizarii procedurilor pentru atribuirea contractului de executie a lucrarilor si in perioada de implementare a proiectului. Durata contractului decurge de la data semnarii si inregistrarii lui si pana la receptia finala a lucrarilor executate si efectuarea tuturor platilor, dar nu poate depasi 20 luni.
Constructiile si infrastructura care vor fi proiectate in baza acestui contract sunt trei cladiri in care vor functiona birouri operationale, arhive, garaje pentru autospecialele de deszapezire, pentru degivror si echipamentele Friction Tester, magazii de piese si vestiare, alaturi de tancul si platforma de alimentare cu combustibil, precum si cea de sortare a deseurilor. De asemenea, vor fi proiectate amenajarea peisagistica si sistematizarea zonei verzi din vecinatatea terminalului, sistemul de irigatie a suprafetelor inierbate, dar si solutia pentru colectarea separata a scurgerii lichidului de degivrare si antigivrare.
„In zilele urmatoare vom emite ordinul de incepere pentru prima parte a proiectarii cladirilor si infrastructurii anexe, respectiv intocmirea studiului de fezabilitate. Avem contractate sau deja in diverse stadii de executie mai multe tipuri de lucrari si documentatii legate de Aeroportul International de la Ghimbav, care este obiectivul investitional numarul 1 al judetului Brasov. Anul 2021 este decisiv in ceea ce priveste finalizarea infrastructurii aeroportuare si facem toate demersurile in acest sens, deoarece ne dorim ca aeroportul sa fie functional si operabil pana la sfarsitul anului”, a mentionat presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
siniat
ERBASU CONSTRUCT
concelex
noark
Acvatot 2019
quadratum
theda mar
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
ness project
viarom
EDIT-Structural
rigips

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander