Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - COLLIERS testeaza primul robot software din real estate, cu IA si tehnologii UiPath
COLLIERS testeaza primul robot software din real estate, cu IA si tehnologii UiPath
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 14 Mai 2021 11:15
Colliers inoveaza domeniul consultantei imobiliare si mizeaza pe tehnologii avansate de inteligenta artificiala si machine learning pentru digitalizarea si eficientizarea operatiunilor. Compania testeaza primul robot software inteligent dedicat industriei imobiliare din Romania, dezvoltat pe baza tehnologiei Robotic Process Automation (RPA) de la UiPath, lider global in automatizare si robotizare software. Astfel, Colliers urmareste sa elimine activitati repetitive din activitatea diviziei de Property Management, sprijinind echipa sa se concentreze pe activitati mai relevante si sa dezvolte noi abilitati pentru servicii cu mai multa valoare pentru clienti.
Robotul software inteligent va digitaliza si eficientiza activitatea de emitere a facturilor pentru proprietatile administrate de Colliers, fiind o premiera in industrie, iar obiectivul este sa emita cel putin 70% dintre facturile de servicii si chirii in urmatoarele 6 luni. Cu ajutorul tehnologiei, Colliers se va asigura ca facturile sunt corecte si trimise la timp, eliminand astfel o mare parte din activitatile repetitive si riscul de eroare. Noua solutie bazata pe inteligenta artificiala si tehnologie RPA de la UiPath face parte din strategia Colliers de a avea cel mai eficient si inovator departament de Property Management din piata de consultanta imobiliara din Romania.
Divizia de Property Management a Colliers gestioneaza un portofoliu total de peste jumatate de milion de metri patrati de spatii de birouri si industriale in Capitala si in tara, la 10 ani de la infiintare. In tot acest timp, echipa a oferit servicii de consultanta pentru administrarea proprietatii pentru inca 700.000 de metri patrati.
„Am inceput businessul de Property Management in Romania in urma cu 10 ani si am investit mereu in inovatie si in cele mai noi tehnologii pentru a sustine echipa sa livreze cele mai bune servicii clientilor si sa aiba mai mult timp pentru activitati cu valoare adaugata mai mare. Activitatea noastra este o combinatie unica de interactiune umana in relatiile cu clientii pe de o parte si de operatiuni de rutina si optimizare pe cealalta parte. Ne bucuram ca vom avea primul nostru „coleg” dotat cu inteligenta artificiala, care va elimina o mare parte din operatiunile de rutina si ne va permite sa ne concentram mai bine pe interactiunea cu clientii”, explica Stefania Baldovinescu (foto), Senior Partner si Head of Real Estate Management Services & Land Agency in cadrul Colliers.
Incepand cu un hackathon organizat in 2019, Colliers a initiat si sustinut solutii bazate pe inteligenta artificiala pentru a transforma consultanta imobiliara din Romania, fiind un pionier in acest domeniu. In 2019, compania a sustinut in premiera dezvoltarea unor astfel de solutii, iar acum continua cu primul robot bazat pe inteligenta artificiala si tehnologii de Robotic Process Automation pentru zona de Property Management.
„Inovatia a fost mereu o prioritate pentru noi, iar in ultimii ani ecosistemul de tehnologie din Romania a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa. Cautam sa dezvoltam parteneriate cu aceste companii si urmarim in special solutii bazate pe inteligenta artificiala pe care sa le integram in modul in care facem consultanta imobiliara in Romania. Astazi marcam o noua etapa cu primul robot din zona de Property Management si vom continua sa inovam si in alte arii din business. Suntem abia la inceputul unui lung proces de digitalizare si eficientizare, bazat pe inteligenta artificiala”, completeaza Gabriel Blanita, Associate Director in cadrul Colliers Valuation and Advisory.
Din cei peste jumatate de milion de metri patrati de spatii de birouri si industriale pe care divizia de Property Management a Colliers ii gestioneaza in prezent, 345.000 de metri patrati sunt in Bucuresti si alti 187.000 de metri patrati in tara. Din portofoliul total administrat in prezent, 390.000 de metri patrati inchiriabili sunt in proiecte de birouri, iar 140.000 de metri patrati in proiecte industriale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
concelex
MAKITA
CDS
quadratum
Ubitech
ness project
noark
Acvatot 2019
siniat
theda mar
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
viarom
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander