Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Aprilie 2024
hilti
Home
Brico Depot: Pana in 2025 produsele din lemn vandute vor fi din material certificat Imprimare Email
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 16 Aug 2021 12:08
Brico Dépôt, parte a grupului Kingfisher, si-a asumat angajamentul de a contribui constant la atingerea obiectivelor de sistenabilitate prin initiative cu impact pozitiv asupra comunitatilor unde activeaza si a mediului inconjurator, dar si prin cresterea accelerata a gamei de produse sustenabile din portofoliul sau.
 
Preocuparea romanilor pentru protectia mediului
In ultimii ani, tot mai multi consumatori au devenit mai preocupati de importanta protejarii naturii si de adoptarea unui stil de viata mai sustenabil, indreptandu-se catre produse si solutii care pot limita efectele negative asupra mediului.
Potrivit unui studiu recent realizat de Brico Dépôt si iSense Solutions, cele mai urgente probleme identificate de consumatori in acest domeniu, la nivel local, sunt defrisarile (73%) si poluarea apei (46%). Iar cand vine vorba despre protectia mediului, cel putin 4 din 10 romani sunt atenti intotdeauna la urmatoarele aspecte: consumul de apa (43%), consumul de energie electrica (38%), risipa alimentara (43%) si reciclarea selectiva (42%). Astfel, 76% dintre respondenti au declarat ca vor sa diminueze consumul de apa si energie electrica, in timp ce 73% dintre ei recicleaza selectiv in mod constant.
 
Angajamentul Brico Dépôt in ceea ce priveste sustenabilitatea
In acest context, Brico Dépôt si Grupul Kingfisher si-au setat teluri ambitioase de sustenabilitate pe termen lung, deruland o serie de actiuni strategice pentru combaterea schimbarilor climatice si protejarea padurilor.
Astfel, Kingfisher si-a propus sa devina o companie forest positive pana in anul 2025, urmarind ca suprafata padurilor plantate sa fie mai mare decat cea exploatata. De asemenea, Grupul a dezvoltat un parteneriat cu organizatia Rainforest Alliance pentru protejarea padurilor tropicale, fiind si membru fondator al initiativei „Forest Allies”. In acest moment, 79% dintre produsele din portofoliul companiei au certificarea FSC (Forest Stewardship Council), pentru care se folosesc lemn si hartie din surse controlate, urmand ca pana in 2025 procentul sa fie de 100%.
“O casa buna este, fara indoiala, si una sustenabila, eficienta din punct de vedere al resurselor si al consumului de energie. Printr-o strategie solida de sustenabilitate, revizuita periodic la nivel de Grup, si investitii constante in aceasta directie, facem pasi importanti in lupta impotriva schimbarilor climatice, din dorinta de a proteja mediul inconjurator si de a construi un viitor mai bun pentru comunitatile noastre” - Adela Smeu, CEO, Brico Dépôt Romania.
Totodata, compania se numara printre putinii retaileri care si-au propus sa contribuie la limitarea incalzirii globale sub pragul de 1.5°C pana in 2025, conform Acordului de la Paris. In cadrul Kingfisher s-au inregistrat, asadar, progrese semnificative in raport cu strategia de sustenabilitate setata, compania diminuand emisiile de carbon cu 27% in 4 ani.
 
Produse sustenabile pentru clientii Brico Dépôt
Portofoliul Brico Dépôt include solutii si produse sustenabile, cu ajutorul carora clientii pot realiza economii semnificative de apa sau energie electrica. De exemplu, bateriile de baie si bucatarie din gama Good Home, cu tehnologia inovatoare Kingfisher, permit reducerea consumului de apa datorita regulatorului incorporat. In acelasi timp, uneltele de mana din gama Magnusson sunt fabricate dintr-un material foarte rezistent, avand garantie pe viata.
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
rigips
concelex
EDIT-Structural
leviatan
theda mar
Acvatot 2019
MAKITA
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
strabag nivel 1
viarom
siniat
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander